Spanish School Peru: AMAUTA

Snel Spaans leren: 20 hacks voor de beste manier

4,799 Views
Wednesday December 02, 2020 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN
Best Ways to Learn Spanish Fast: 20 hacks

Snel Spaans leren: 20 hacks voor de beste manier

Snel Spaans leren met onze 20 hacks. Wat zijn de beste methodes om snel Spaans te leren? Hier vind je een aantal geweldige tips om Spaans te leren! De meeste zijn gratis en online beschikbaar. Zeker nu reizen naar een Spaanstalig land voor de meesten van ons geen optie is, is het van vitaal belang om door middel van multi-sensorische activiteiten zoveel mogelijk kennis te maken met de Spaanse taal. Op deze manier verbeter je je Spaans snel! We geven je de beste methodes om Spaans te leren: 20 hacks! Met deze tips om snel Spaans te leren, zul je zoveel mogelijk Spaans horen, spreken en luisteren en zo je vaardigheden verbeteren!

1. Spaanse apps

Begin met wat basiswoordenschat op een (gratis) Spaanse leerapp zoals Duolingo. Het is leuk en ongecompliceerd, en het geeft een goed gevoel, aangezien Duolingo je absoluut aanmoedigt en je zelfs enthousiast maakt voor kleine inspanningen. Het is gemakkelijk om de app te downloaden, en je kunt elk moment beginnen met “Spaans leren in vijf minuten per dag” met Duolingo.

Build Vocabulary Duolingo Spanish

2. Luister naar liedjes in het Spaans

Er zijn veel verschillende Latin muziekstijlen (tango, salsa, flamenco, etc.) en liedjes om uit te kiezen. Je kan gemakkelijk een paar Spaanse liedjes kiezen die je leuk vindt; check een radiostation online, Spotify, Youtube of I-tunes. Je kunt naar Spaanse liedjes luisteren terwijl je aan het wandelen of joggen bent, tijdens het woon-werkverkeer, tijdens het fietsen of terwijl je het huis schoonmaakt!

Als je “leren met Spaanse liedjes” naar een hoger niveau wilt tillen, zoek dan de teksten en zing mee! De volgende stap zou zijn om ‘alleen’ (versus: meezingen) te zingen met karaokevideo’s op YouTube. Omdat muziek gemakkelijk in je geheugen blijft hangen, zul je versteld staan hoe snel je de Spaanse teksten relatief gemakkelijk kunt onthouden!

Bonustip: probeer de app Lyricstraining om talen te leren door middel van muziek

Learn Spanish using songs

3. Bekijk films in het Spaans

Bekijk films in je eigen taal met ondertitels in het Spaans. Films kijken in je moedertaal met Spaanse ondertitels is een geweldige manier om te ontspannen terwijl je een beetje Spaans leert. Het zal je verbazen hoeveel dit je luistervaardigheid zal verbeteren. Het stelt je ook in staat om verbanden te leggen tussen het Spaans en je moedertaal.

Daarna kan je films in het Spaans bekijken met Spaanse ondertitels (tegelijkertijd luisteren en lezen). De volgende stap zou zijn om alleen te horen (kijken zonder ondertitels), om te zien hoeveel je kunt begrijpen. Onthoud dat het niet uitmaakt of je al dan niet elk woord begrijpt. Je hoeft dat niet te doen. Vaak, vooral als je de film al kent, kun je de betekenis van de woorden uit de context raden. En dit is ook een geweldige oefening, omdat je deze vaardigheid in het echte leven zult gebruiken wanneer je met mensen in het Spaans praat.

Bonustip: bekijk de beste Spaanse films om je Spaans te oefenen.

4. Leer de Spaanse woordenschat van het vakgebied waarin jij geïnteresseerd bent

Als je eenmaal een beetje basiswoordenschat en kennis van Spaanse zinnen hebt opgebouwd, is een goede tip om woorden in het Spaans te gaan leren over onderwerpen waar je graag over praat; dit zal je helpen om je Spaanse woordenschat snel uit te breiden.

Spanish Phrases to Learn

Als je van koken houdt, begin dan met keukengereedschap en de namen van Spaanse producten (fruit, groenten, namen van vlees, gerechten). A je een liefhebber bent van zeilen, wandelen of fietsen of wat voor sport dan ook, kunst, schilderen, of tuinieren, begin dan vanaf daar!

Het gebruik van flashcards is altijd een gemakkelijke manier om kennis te maken met nieuwe woorden.

5. Spaanse grammatical: leer de basis

Zelfs als de grammatica niet je favoriet is, zal het begrijpen van de Spaanse basisgrammatica – inclusief werkwoordvervoegingen – je helpen om je spreekvaardigheid te verbeteren. Je hoeft niet alle werkwoorden en alle tijden tegelijk onder de knie te krijgen. Begin met de tegenwoordige tijd reguliere werkwoorden, je voegt er een paar onregelmatige werkwoorden aan toe, en van daaruit kies je een verleden en een toekomstige tijd. Dit geeft je genoeg ‘tools’ om jezelf uit te drukken op een beginner / laag gemiddeld niveau. Als je later je Spaans naar een hoger niveau wilt tillen en als een native wilt klinken, zul je wat meer werkwoordstijden moeten oefenen!

6. Kijk tv in het Spaans

Tv kijken in het Spaans is een van de beste manieren om snel Spaans te leren en de cultuur van het land te leren kennen. Univision is een groot Spaanstalig televisienetwerk in de VS waar je verschillende shows, nieuws, sport, weer, etc. kunt bekijken.

Als je op zoek bent naar Spaanse tv in Spanje, is TVE de beste. Het heeft veel gratis inhoud zoals kookprogramma’s, nieuws, technologieën, muziek, sport, films, enz. En er is ook een radiostation waartoe je toegang hebt vanaf hun website.

Ben je alleen op zoek naar series (of films), dan is Netflix natuurlijk een prima optie!

Wil jij jouw Spaanse vaardigheden snel een boost geven?
Neem online Spaanse lessen!
Voor meer info: info@amautaspanish.com

7. Schrijf in het Spaans

Write in Spanish to a family member

Het maakt niet uit wat je schrijft, maar schrijf! Maak je boodschappenlijst in het Spaans, of je dagelijkse aantekeningen of ‘to do list’. Je kan een brief schrijven aan een familielid, jezelf of een denkbeeldige vriend. Of misschien hou je ervan om een dagboek in het Spaans bij te houden, of begin je een blog!

Door te schrijven kun je nadenken over je woorden en als je een brief schrijft aan een vriend met een kennis van Spaanse conversatie, zul je je waarschijnlijk ten minste een deel daarvan later herinneren, wanneer je dat in een echt gesprek kunt gebruiken.

Ideeën nodig? Hier kun je inspiratie opdoen om te zien waarover je kunt schrijven.

8. Meer apps

Als je eenmaal klaar bent met Duolingo, kan een volgende stap Clozemaster zijn. Clozemaster helpt je Spaans in zijn context te leren; het is een gamification voor het leren van talen door massale blootstelling aan woordenschat in context.

Je gebruikt de Cloze-methode om het ontbrekende woord voor duizenden zinnen in het Spaans in te vullen. De zinnen die je leert, zijn veel relevanter voor de echte wereld dan op Duolingo. In het begin kan het raar zijn om steeds weer dezelfde dingen te zeggen, maar naarmate je meer Spaanse woorden en zinnen leert, kan je jouw zinnen aanpassen aan elke situatie.

Practise spanish with Clozemaster

Het is gratis om de basisversie te gebruiken, maar er is ook een Pro. Wat zo goed is aan Clozemaster, is dat je ziet hoe de Spaanse grammatica werkt in een natuurlijke omgeving, in plaats van een reeks Spaanse grammaticaregels uit je hoofd te moeten leren.

Een andere sensationele app is LingQ. Lingq biedt veel functies, waaronder de mogelijkheid om bij te houden hoeveel Spaanse woorden je hebt geleerd en een afspeellijst om inhoud en doelen in willekeurige volgorde af te spelen, zodat je weet waar je naar toe werkt.

9. Plak labels in het Spaans op huishoudelijke artikelen

Het is leuk om overal in huis labels te plakken. In eerste instantie kan je je huishoudelijke artikelen labelen. Later, als je ze allemaal kent, kan je de labels gebruiken om onregelmatige werkwoorden of andere groepen woordenschat te schrijven. Dit is een simpele tip die geen tijd of geld kost en het werkt echt!

10. Lees websites of tijdschriften in jouw interessegebied in het Spaans

Lees het dagelijks nieuws, of lees websites of tijdschriften (online) over de onderwerpen die jouw interesseren.

Als je van kunst houdt, kun je kunstboeken in het Spaans lezen, en als je van yoga houdt, kun je websites en boeken over yoga lezen en verwante woordenschat leren over lichaamsdelen en meer.

Lees meer over het verbeteren van uw spreekvaardigheid door te praten over onderwerpen waarin je geïnteresseerd bent op #20.

Wil jij jouw Spaanse vaardigheden snel een boost geven?
Neem online Spaanse lessen!
Voor meer info: info@amautaspanish.com

11. Bereid een Spaanse / Latijns-Amerikaanse maaltijd voor

Als je van koken houdt, bekijk dan een kookvideo, lees een recept en bereid een (Spaanse of Latijns-Amerikaanse) maaltijd! Door een maaltijd te bereiden met een recept in het Spaans, kunt je jouw kookvocabulaire en je kennis over ingrediënten uitbreiden. En als je een recept gebruikt van een gerecht dat je nog nooit eerder hebt bereid, zul je gedwongen worden om de nieuwe woorden te leren, het wordt zeker een leuke uitdaging!

Learn Spanish - cook spanish paella

12. Oefen met nieuws in langzaam Spaans

Nieuws in Langzaam Spaans is een geweldig hulpmiddel voor het leren van talen, en het is zoveel meer dan nieuws dat in een langzamer tempo wordt verteld. “News in Slow Spanish” is een boeiende en leuke manier om je Spaans te oefenen dankzij moedertaalsprekers die de actualiteit in een verlaagd maar niet onnatuurlijk tempo rapporteren. Dit maakt het voor jouw veel gemakkelijker om te begrijpen.

Er is materiaal voor beginners, halfgevorderden en gevorderden en er is een Spaanse en een Latino-versie. Je hebt ook de mogelijkheid om dezelfde persoon het nieuws met gemiddelde snelheid te horen reciteren. Elke week verschijnt er een nieuwe aflevering van 30 minuten; elke aflevering bestaat uit vier nieuwsverhalen. Behalve dat het een uitstekend hulpmiddel is om aan je luistervaardigheid te werken, kan je ook de Spaanse grammatica en Spaanse uitdrukkingen oefenen.

Het slechte nieuws? “News in Slow Spanish” -aanbiedingen hebben een gratis proefperiode, maar daarna moet je de betaalde versie kopen om toegang te krijgen tot al het materiaal.

13. Speel spelletjes in het Spaans

Digital Dialects is een go-to-place voor Spaanse leerspellen. Hier kun je veel verschillende spelletjes kiezen; elk spel behandelt verschillende onderwerpen voor beginners in het Spaans, zoals cijfers, kleuren, basiszinnen, eten enzovoort. Elke game biedt een tweede niveau (optie: ‘meer games’) waar je door kunt gaan met meer uitdagende games op een gemiddeld niveau Spaans.

Spanish Games with Digital Dialects

14. Taalcursus Spaans in het buitenland

Als de pandemie voorbij is, kunnen we weer naar Spaanstalige landen te reizen en daar voor een langere periode Spaans te leren. Zo’n taalcursus Spaans is misschien wel de leukste en snelste manier om Spaans te leren. Hier kun je lezen waarom Peru wordt beschouwd als een van de beste plekken om Spaans te leren. Maar er zijn veel Spaanse scholen in Latijns-Amerika en in Spanje, waaruit je kan kiezen.

Reizen en wonen in een ander land is natuurlijk geen ‘gratis hulpmiddel’. Maar na zoveel leren (en niet reizen), zal het geweldig zal zijn om je Spaans te oefenen in een land waar de taal echt wordt gesproken en om de cultuur in het echt te voelen en in te ademen.

Wil je de andere 6 hacks lezen om ook snel Spaans te leren?

e kunt de complete lijst

met 20 beste manieren om Spaans Snel te leren hier downloaden!

Learn Spanish for Free: Nueve Reinas


 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*