Spanish School Peru: AMAUTA

Spaans en vrijwilligerswerk in Peru

2,469 Views
Sunday October 30, 2016 - Gepost door in Spanish Language Tips, Volunteer Work
EN
Spanish and Volunteer in Peru

Spaans en vrijwilligerswerk in Peru

Korte geleden hadden we een groep studenten uit Canada op school in Cusco, die naar Peru kwamen om Spaanse lessen te volgen en vrijwilligerswerk in Peru te doen. Tijden hun eerste week deden de studenten mee aan onze Spaans in de Sacred Valley programma, waar ze allemaal samen leefden met onze Spaanse leraren in onze prachtige campus school. De groep deed vrijwilligerswerk in een weeshuis in de Sacred Valley. Daarna gingen ze terug naar Cusco voor een week om vrijwilligerswerk te doen in een lokale school in Cusco waar hun hulp hard nodig was.
 

Volunteering in the Sacred Valley of the Incas

 

Vrijwilligerswerk in de Sacred Valley van de Inkas

Gedurende de eerste week en in de middagen, na de Spaanse lessen, hielp de groep graag mee in het weeshuis in de Sacred Valley met de constructie van het huis. Het gebouw van het weeshuis was toe aan een reparatie, en dus werkten de studenten met een aannemer om de muren te verven en de plinten te doen.

De studenten deden grondig werk en hebben het vrijwilligers project in twee weken afgerond. De muren zien er weer ongerept uit en door de geverde plinten ziet het er weer mooi uit. Het weeshuis zal voor altijd dankbaar zijn voor het harde werk dat deze studenten hebben gestopt in het maken van een comfortabelere thuisplek voor de kinderen van Peru.

 

Spanish homestay and volunteer in Cusco

 

Spaans thuisverblijf en vrijwilligerswerk in Cusco

Na twee weken, kwamen de studenten terug naar Cusco voor nog een laatste week van de Spaanse immersie in Cusco: Spaanse lessen, verblijf in een Peruaans gastgezin en vrijwilligerswerk in een lokale school. Ze hebben een aantal ochtenden vrijwilligerswerk gedaan als klas- assistent in de 4de klas, 5de klas en 6de klas. De vrijwilligers hielpen de leraren, variërend van Engelse les geven aan de kinderen in Cusco of het managen van het klaslokaal tot individueel lesgeven.

 

Spanish homestay and volunteer in Cusco

 

Na de lunch met de gastfamilies, kwamen ze terug naar de school voor andere klussen: we schilderden de badkamers van de kinderen, schoffelden de tuin, maakten het klaslokaal schoon en zorgden voor de planten rondom de binnenplaats van de school. De administratie was erg dankbaar voor de toewijding dat de AMAUTA studenten hadden voor de school.

 

Spanish homestay and volunteer in Cusco

 

Geweldige ervaring!

Beginnend in de Sacred Valley van de Inkas en eindigend in Cusco, wijdde deze groep Canadese studenten veel van hun tijd aan vrijwilligerswerk toe in Peru. Eén van de studenten, Alexis, zei over zijn vrijwilligerswerk tijd in Peru: “Dit Spaanse immersie programma in Peru was een geweldige ervaring! We hebben veel mensen ontmoet en geholpen door de projecten die we deden. Het was een geweldige ervaring om te leven en vrijwilligerswerk te doen in Peru! Ik heb ervan genoten om met de familie in Cusco samen te leven en mijn Spaans is heel erg verbeterd!”

 

Spanish homestay and volunteer in Cusco

 

Deze groep studenten waren vrijwilliger rock sterren; ze werkten met doorzettingsvermogen en toewijding in alles wat ze deden, en zen amen initiatief om ijverig in de projecten te springen.

Dank jullie wel jongens, we hopen jullie graag terug te zien in Cusco!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*