Spanish School Peru: AMAUTA

Spaans en Vrijwilligerwerk in Buenos Aires: een geweldige ervaring

2,214 Views
Wednesday April 08, 2015 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Spaans en Vrijwilligerwerk in Buenos Aires: een geweldige ervaring

Spaans en vrijwilligerswerk in Buenos Aires, dat was wat ik wilde. En “mensen helpen en een verschil maken in hun levens. Dat is iets wat ik erg belangrijk en inspirerend vind. Daarom besloot ik deel te nemen aan het AMAUTA Vrijwilligerswerk Programma in Buenos Aires.” –Cassandra Lord

De meeste vrijwilligers komen met een soortgelijke motivatie als ze gevraagd worden waarom ze vrijwilligerswerk doen in Argentinië. Buenos Aires biedt veel verschillende mogelijkheden voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligerswerk: van sociale tot culturele en van ecologische tot onderwijs projecten. Ook voor Cassandra leek Buenos Aires een prachtige plek om een aantal maanden te wonen, Spaans te leren en vrijwilligerswerk te doen.

Waarom vrijwilligerswerk?

Ten eerste, om iets terug te geven aan de Argentijnse maatschappij en mensen helpen die dat op dat moment nodig hebben. Vrijwilligers willen graag de wereld verbeteren, al is dit op een kleine schaal. Het doen van vrijwilligerswerk in Argentinië is de perfecte kans om iets te leren van hun cultuur. Leven en werken in Buenos Aires is ook de ideale gelegenheid om je Spaans te verbeteren. Ten slotte, je kan werkervaring opdoen in het buitenland en waarde toevoegen aan je Curriculum Vitae.

Volunteer in Buenos Aires

Veel vrijwilligers beginnen met een Spaanse cursus. Dit ligt ook aan het niveau Spaans wat ze hebben voordat ze naar Buenos Aires komen. Deze eerste weken Spaans studeren helpt ook om je aan te passen aan het leven in een Argentijnse gemeenschap en je leert tegelijkertijd hoe je het openbaar vervoer moet gebruiken.

De Australische Cassandra Lord is een van de vrijwilligers in Buenos Aires op dit moment. “Ik houd van mijn vrijwilligerswerk!” is het eerste wat Cassandra zegt wanneer ik haar vraag over haar tijd hier. Cassandra helpt in een weeshuis en ze helpt met de kinderen onder 3 jaar. Ze vindt het geweldig om te spelen met de kinderen en ze te helpen: het geven van aandacht en liefde is echt wat ze nodig hebben.

Volunteer work in Argentina

Het is een geweldig gezicht om de kinderen te zien genieten. De meeste komen uit arme gezinnen en hebben niet veel speelgoed om mee te spelen of laat staan warme kleding. Aanwezig zijn en ze veel aandacht geven is een geweldig gevoel.

Cassandra had al ervaring met het werken met kinderen voordat ze naar Buenos Aires kwam. In Australië studeert ze, naast halve dagen werken, voor lerares. Het enige lastige was de andere taal. “Het is heel belangrijk dat je Spaans spreekt als je hier wil werken. Elke dag leerde ik weer wat meer terwijl ik de kinderen help; het is een unieke combinatie van geven en nemen. Ik ben erg blij hier en naast deze geweldige ervaring, ontmoet ik ook nog eens een hoop nieuwe mensen. Ik zal deze ervaring voor altijd bij me dragen!”.

Volunteer work in Buenos Aires


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*