Spanish School Peru: AMAUTA

Spaans leren in Peru als digitale nomade

761 Views
Thursday November 03, 2022 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN
Learn Spanish in Peru as a digital nomad

Werken en leven als een digital nomad en veel reizen: lijkt jou dat wel wat?. Leven met veel meer vrijheid op een goedkopere, exotischere bestemming dan je eigen land, mensen van over de hele wereld ontmoeten en een nieuwe cultuur en een nieuwe taal leren kennen zijn slechts enkele van de voordelen. Ontdek waarom Peru een geweldige optie is voor een workation met de mogelijk dat je ook nog Spaans leert in Cusco.

Ook vóór COVID reisden al (digitale) nomadwerkers de wereld rond en leefden ze het leven van hun dromen op zonnige stranden en prachtige locaties. Maar tijdens de corona pandemie zagen veel werkgevers ook dat veel klussen op afstand gedaan kunnen worden en dat een werknemer met een gelukkig leven en een nieuwe uitdaging zo nu en dan, een gelukkige werknemer is. Daarnaast leren mensen van reizen en wonen in verschillende landen en kunnen ze zelfs een nieuwe taal leren, zoals Spaans. Met name voor ZZP’ers is een workation een populair optie geworden.

Dus nu het leven min of meer weer “normaal” is geworden en mensen weer zijn gaan reizen, zien velen de voordelen van werken op afstand, vanuit huis of waar ook ter wereld!

Dus als je op zoek bent naar een spannende bestemming om te werken en te wonen, denk dan aan Peru! Peru is prachtig, vol avontuur, natuur en cultuur, heeft geweldig internet, is betaalbaar en je kunt je workation combineren met een taalcursus Spaans in Peru, echt een unieke kans om Spaans te leren!

Study Spanish Cusco Peru Amauta Spanish

Als digitale nomad of thuiswerker leef je een locatieonafhankelijke levensstijl. Als je geluk hebt, kun jij dit ook doen, in ieder geval een deel van het jaar! Je kunt alleen reizen, met je partner of zelfs met het hele gezin, inclusief kinderen en tieners. Zelfs als je geen tijd hebt voor een taalcursus Spaans, is het voor je partner en kinderen een geweldige mogelijkheid om Spaans te leren in Peru terwijl jij aan het werk bent.

Peru staat bekend om zijn levendige festivals, bruisende steden, indrukwekkende Inca-ruïnes (oa de beroemde Inca Citadel Machu Picchu) en mogelijkheden om te wandelen (in de omgeving van Cusco en ook in Huaráz, zoals de beroemde Inca Trail naar Machu Picchu) . Maar Peru is ook het meest biodiverse land ter wereld. Waar je ook gaat wonen in Peru, je hebt genoeg mogelijkheden om de Tambopata, Manu of Iquitos in te trekken. (leestip: Bezoek het Peruaanse regenwoud in Peru).

Wat is een digitale nomade of telewerker?

Een externe taak is een rol die een werknemer buiten de typische kantooromgeving kan vervullen. Mensen kunnen de meeste van hun taken en projecten meestal op afstand uitvoeren met behulp van een computer. Bovendien kunnen ze communiceren met supervisors en andere teamleden via telefoon-, video- of chatberichtensystemen.

Om een leven als digitale nomade te kunnen leiden, moet je locatieonafhankelijk kunnen werken. Veel digitale nomaden runnen hun eigen (online) bedrijf of werken als freelancer of in externe banen. Het enige wat je nodig hebt is internet om je werklocatie zelfstandig uit te voeren, waardoor je als “nomaden” kunt leven met een flexibele manier van werken en geld verdienen.

De redenen waarom werknemers hun werk op afstand willen doen, zijn niet verrassend: een betere balans tussen werk en privé (91%), verhoogde productiviteit/betere focus (79%), minder stress (78%) en het vermijden van woon-werkverkeer (78%). Een paar jaar geleden onderzocht Harvard wat digitale nomaden verdienen. Uit het onderzoek bleek dat de gemiddelde digitale nomade zo’n € 1000 per maand verdient. Hoewel dit niet veel is, kun je goed leven in een stad als Cusco!

Je kunt je ook in Peru- of weke andere bestemming- vesitigen voor een kortere preriode: als je wat werk wilt doen tijdens je verblijf in Peru, dan heb je de perfecte workation: de term workation heeft betrekking op het combineren van werken en vakantie.

Digital Nomad living in Cusco

Wat heb je nodig als je op afstand werkt en biedt Peru dit?

Als je overweegt om in Peru te gaan wonen als digitale nomad of voor je workation, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden om te bepalen of Peru een goede keuze voor je is.

 • Hoe zit het met de levensstandaard? Zal ik genoeg verdienen voor een comfortabele levensstijl?
 • Als ik met mijn levenspartner of gezin reis, is Peru dan een goede plek voor hen?
 • Wat kunnen ze doen terwijl ik aan het werk ben? Kunnen ze een taalcursus Spaans doen?
 • Hoe is het klimaat?
 • Hoe snel is internet?
 • Zijn er co-working-ruimtes of openbare plaatsen met gratis WIFI die geschikt zijn voor werken op afstand?
 • Zijn er goede mogelijkheden voor korte termijn verhuur?
 • Welke taal spreken de lokale bevolking? Ben ik geïnteresseerd om het te leren?
 • Is er genoeg te doen op het gebied van activiteiten, rondleidingen, cursussen, leuke dingen en dergelijke?
What do you need while working remotely

Peru: een top bestemming voor digital nomads

Terwijl je de antwoorden op die vragen vindt, zul je zien dat Peru een behoorlijk goede score krijgt als topbestemming voor thuiswerkers of digitale nomaden en voor een workation!

Ja, je kunt zich een comfortabele levensstandaard veroorloven: Peru is aanzienlijk goedkoper dan veel andere Latijns-Amerikaanse landen, zoals b.v. Mexico, Costa Rica, Panama, Colombia, Chili en Argentinië. Landen met een vergelijkbare levensstandaard zijn Bolivia, Ecuador en Guatemala.

In Peru vind je veel plekken om te werken en te wonen! Een populaire bestemming voor digitale nomaden is de Peruaanse hoofdstad. Lima heeft een rijk cultureel leven, geweldige co-working spaces en de reputatie de voedselhoofdstad van Latijns-Amerika te zijn. Als gevolg hiervan groeit de digitale gemeenschap in Lima. Maar hoewel niet duur in vergelijking met andere steden in Latijns-Amerika, is Lima niet goedkoop.

Digital Nomad Peru visit Machu Picchu

Als je echter op zoek bent naar een kleinere, goedkopere en meer authentieke plek, dan staat het UNESCO-werelderfgoed Cusco bovenaan de lijst met populierenplaatsen in Latijns-Amerika voor digitale nomaden. Cusco is erg populair bij backpackers en digitale nomaden (en allerlei soorten reizigers), en het is een uitstekende plek voor een workation. Hoewel het best een grote (verspreide) stad is met een eigen luchthaven, is het historische stadsdeel waar de meeste toeristen naartoe gaan, relatief compact, vooral de populaire wijk San Blas (waar AMAUTA Spanish School is gevestigd). Cusco is een prachtige stad en biedt volop mogelijkheden om (in de weekenden) in de natuur door te brengen.

Andere populaire plaatsen voor digitale nomaden en workations in Peru zijn Arequipa, de Heilige Vallei van de Inca’s, de kustplaats Mancora, in het noorden, en de Amazone. Arequipa en de Heilige Vallei zijn goede opties (als je van typische kleine dorpjes en de natuur houdt); het internet kan echter een probleem zijn. Hetzelfde geldt voor de jungle. Ook zijn er niet veel co-workingplekken en is er geen digitale nomadengemeenschap zoals in Lima en Cusco.
Spanish Classes for kids Cusco Peru

Waarom is Cusco een uitstekende plek voor Digital Nomads en workation?

 • Cusco is een aantrekkelijke, kleine stad vol cultuur. Omdat het al vele jaren een reizigersknooppunt is, zit Cusco vol met trendy restaurants, cafés, hostels en meer. Tegelijkertijd heeft het de traditionele levensstijl en cultuur van de lokale bevolking behouden. Er zijn het hele jaar door veel lokale festivals om van de Peruaanse cultuur te genieten.
 • Er is genoeg te doen in Cusco! Voor cultuurliefhebbers en avonturiers zijn Cusco en de nabijgelegen Heilige Vallei de place to be. De mogelijkheden om te wandelen en andere outdoor activiteiten zijn eindeloos (fietsen, raften, zipline en rotsklimmen). Je kunt ronddwalen door de prachtige straten, Peruaans streetfood eten, souvenirs en lokale ambachten kopen of wandelen in de Heilige Vallei van de Inca’s. Er zijn veel dingen te doen in Cusco, vooral als je van historische bezienswaardigheden, lokale markten, musea, pleinen en eten houdt!
 • In Cusco vind je goedkope Spaanse taalcursussen voor jezelf of je gezin! Heb je altijd al Spaans willen leren, dan is dit je kans! Er zijn een paar goede Spaanse scholen, waarbij AMAUTA Spanish School het toonaangevende taleninstituut in de stad is. Je kunt deelnemen aan een Spaanse groepscursus (vier uur per dag) of individuele lessen volgen die kunnen worden aangepast aan jouw schema.
 • Dit is een uitstekende gelegenheid als u altijd al een andere taal (Spaans) heeft willen leren. De Spaanse taalcursussen in Cusco zijn betaalbaar, leuk en gecombineerd met verschillende activiteiten. Ben je van plan om met je gezin in Cusco te zijn? AMAUTA biedt een cursus Spaans voor kinderen en een cursus Spaans voor tieners. Dus terwijl mama of papa thuis aan het werk zijn, worden de kinderen ondergedompeld in de Peruaanse cultuur en leren ze de Spaanse taal!
 • Kies je voor Cusco, dan ben je verzekerd van goed internet, leuke co-working plekken of cafés waar je kunt werken. Over het algemeen zijn de kosten voor eten, winkelen en vervoer ook laag en vind je betaalbare accommodaties. Als je een taalcursus Spaans volgt, kun je eventueel ook bij een lokaal Peruaans gastgezin wonen. Dit is een geweldige manier om vertrouwd te raken met de Peruaanse taal en om je Spaans een boost te geven.
 • Vriendelijke lokale bevolking. Peru is vriendelijk voor digitale nomaden. De Peruaanse mensen zijn aangenaam en gastvrij; ze laten je de beste plaatsen zien om te bezoeken tijdens een verblijf in hun land.
Learn Spanish in Peru

Internet in Cusco
Cusco heeft een een aantal goede werkplekken of co-working spaces (bijvoorbeeld in het hostel Selina; deze hotelketen heeft verschillende locaties in Cusco), cafés en bars. Een van de belangrijkste dingen om te overwegen bij het zoeken naar een werkplek is de internetsnelheid. Cusco heeft een gemiddelde internetsnelheid van 6,2 megabits per seconde (Mbps), en het wereldwijde gemiddelde is 7,2 Mbps. Soms kan het erg traag zijn – afhankelijk van je locatie – maar het kan ook erg snel zijn. Over het algemeen heb je geen problemen met dagelijkse taken zoals e-mailen en internetten, maar op bepaalde dagen heb je misschien wat last van streamen, downloaden of uploaden.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*