Spanish School Peru: AMAUTA

Spaanse lessen in een nationaal historisch monument in Buenos Aires

2,773 Views
Thursday November 19, 2015 - Gepost door in Spanish Schools in Latin America
EN ES
Spaanse lessen in een nationaal historisch monument

Spaanse lessen in een Nationaal Historisch Monument in Buenos Aires

Niet alleen behoort AMAUTA bij de meest gerenomeerde en populaire Spaanse scholen van Buenos Aires, we zitten ook nog eens op een top locatie waar we erg trots op zijn. We zijn namelijk gevestigd in het prachtige
Palacio Barolo, een nationaal historisch monument in Buenos Aires dat, toen het net af was in 1923, het hoogste gebouw was van Zuid-Amerika.

Spanish Lessons in Buenos Aires

De Italiaanse architect, Mario Palanti, kreeg de opdracht van Italiaanse magnaat Luis Barolo om het gebouw te bouwen. Beiden waren groot fan van Dante’s Divine Comedy. Het gebouw is dan ook ontworpen als eerbetoon aan de schrijver en het boek.

Eerbetoon aan Dante’s Divine Comedy

El Palacio Barolo is precies 100 meter hoog, 1 meter voor iedere canto uit het gedicht. De kelder en de begaande grond weergeven Hell, verdiepingen 1 tot en met 14 vertegenwoordigen Purgatory en verdiepingen 15 tot en met 22 vertegenwoordigen Heaven. Bovenop het gebouw bevindt zich een vuurtoren. Deze kan helemaal gezien worden vanaf Montevideo, Uruguay!

Spanish Lessons in Buenos Aires

Er zijn maar liefst 22 verdiepingen, overeenkomstig met het aantal stanzas in de verzen van het gedicht. Iedere verdieping is dan weer onderverdeeld in 22 kantoren.

Het nummer 9 komt ook vaker naar voren in het boek en zodoende is het nummer ook in het gebouw verwerkt. De 9 ingangen in het gebouw vertegenwoordigen de 9 hiërarchieën van Hell. De 9 bogen in de hal vertegenwoordigen de 9 cirkels van Hell.

Het gebouw is geopend op Dante’s verjaardag. Ook bevinden zich er verschillende Latijnse inscripties door het gehele gebouw, die verder eerbetoon brengen aan Dante.

In 1997 is het gebouw verklaard tot Nationaal Historisch monument in Argentinie.

Spanish Lessons in Buenos Aires

Palanti heeft een soortgelijk gebouw neergezet in Montevideo, Uruguay, genaamd Palacio Salvo.

Er worden dagelijks tours gegeven door het gebouw. Tijdens de tour kun je ook naar de bovenste verdiepingen om te genieten van het panoramische uitzicht.
Voor meer informatie, bezoek www.palaciobarolotours.com Er zijn dag tours en tours by night. In dit laatste geval, zijn andere aktiviteiten, zoals bijvoorbeeld wine tasting of tango dans inclusief. Het volledige adres van AMAUTA Buenos Aires is:

AMAUTA Spanish school
Barolo Palace
Av de Mayo 1370
Floor 3, office 10.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*