Spanish School Peru: AMAUTA

Terug-naar-School Feestje op Vrijwilligersproject Cusco

2,330 Views
Thursday May 18, 2017 - Gepost door in Volunteer Work
EN
Back to School Party at Volunteer Project Cusco

Feestje op Vrijwilligersproject in Cusco

Wat Vrijwilligerswerk Betekent voor de Lokale Gemeenschap in Peru

Vrijwilligerswerk in Cusco is een geweldige manier om een band te creëren met de lokale bevolking in Peru en tegelijkertijd bij te dragen aan het dagelijkse leven. Denk aan maatschappelijk werk, onderwijs, gezondheidszorg, dieren- en natuurbescherming, en het stimuleren van de lokale economische groei. Het is erg van belang om te weten wat de belangrijkste aspecten van dit werk zijn. Zonder de vrijwilligers zouden sommige projecten namelijk helemaal niet kunnen bestaan. Als een vrijwilliger in Peru geef je een hele waardevolle bijdrage aan degenen die het zich niet kunnen veroorloven jou te betalen voor de tijd die je besteedt aan het vrijwilligerswerk.

Op AMAUTA Spanish School in Cusco is er nog een ander belangrijk aspect van het vrijwilligerswerk. Elke project ontvangt namelijk een DONATIE van van AMAUTA voor de tijd die jij bij een vrijwilligersproject in Cusco doorbrengt. Deze donatie gaat naar noodzakelijke dingen die de organisatie nodig heeft zoals voedsel, kleding en ander materiaal.

 

Terug-naar-School Feestje op Vrijwilligersproject in Cusco

 

Recent hebben wij een donatie volbracht aan een van onze projecten. Dit project voor (straat)kinderen wordt gesteund door de politie van Cusco. Het project richt zich op het zorgen voor een plaats voor kinderen die producten verkopen op straat om zichzelf en hun familie financieel te steunen. Deze kinderen brengen de middag door in dit project om huiswerk te maken, iets gezonds te eten, en natuurlijk het belangrijkste… om gewoon even kind te zijn.

 

Terug-naar-School Feestje op Vrijwilligersproject in Cusco

Terug Naar School

In Peru gaan de kinderen na de zomervakantie weer terug naar school; dit is in maart. Onze donatie werd toen besteed aan schoolspullen voor de kinderen van dit vrijwilligersproject in Cusco. AMAUTA heeft heel veel pennen, puntenslijpers, gummen en rugzakken met boeken en schriften kunnen kopen voor alle 48 kinderen die regelmatig naar dit project komen.

De directeur en onze vrijwilligerswerk coordinator van het vrijwilligerswerk in Cusco hebben samen de rugzakken gevuld en die toen aan de kinderen gegeven werden op het Terug-naar-School feestje!

 

Terug-naar-School Feestje op Vrijwilligersproject in Cusco

 

De Terug-naar-School viering van dit vrijwilligersproject in Cusco startte met mooie dansjes en wat lekkers. De kinderen kregen de mogelijkheid om een gedichtje te lezen en te zingen voordat zij hun kadootje kregen. Een voor een kwam elk kindje naar voren om zijn rugzak met schoolspullen te ontvangen. Het feestje eindigde met taart en natuurlijk ook een piñata. 🙂

 

Terug-naar-School Feestje op Vrijwilligersproject in Cusco

 

Tot slot: het team van AMAUTA Spanish School wil alle vrijwilligers oprecht bedankten voor de tijd die ze in dit project geweest zijn voor hun vrijwilligerswerk. Het was jullie bijdrage die deze donatie en dit event mogelijk maakte. Jullie steun aan deze kinderen wordt heel erg gewaardeerd!

 

Wil jij helpen met een van onze vrijwilligersprojecten in Peru tijdens het Spaans leren in Cusco?
Stuur ons een email naar info@amautaspanish.com of download onze Volunteer Project List
om te zien wat het beste bij jou past.

Contact   Download

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*