Spanish School Peru: AMAUTA

Tips om Spaans te leren op YouTube

6,266 Views
Thursday April 09, 2020 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN
Tips for Learning Spanish on YouTube

Tips om Spaans te leren op YouTube

Altijd al willen beginnen met het leren van de Spaanse taal? Oefen je Spaans met YouTube! Spaanse lessen op YouTube bieden een brede selectie aan opties. Kies uit honderden kanalen met Spaans voor beginners tot Spaans voor gevorderden.

We hebben een lijst samengesteld met de 12 beste YouTube-kanalen om Spaans te leren om je leven gemakkelijker te maken! De kanalen worden niet vermeld in een volgorde van voorkeur, dus probeer ze allemaal uit om te zien wat voor jou het beste werkt!

Spaans leren via Youtube heeft overigens wel voordelen en nadelen. De kwaliteit van de video’s varieert aanzienlijk en het kan dagen of zelfs een week duren om het beste kanaal te vinden. Het voordeel is dat je video’s van veel verschillende docenten kunt bekijken om een beter begrip te krijgen van verschillende accenten, spreeksnelheden en stijlen. Het nadeel kan wel zijn dat je je wat overweldigd voelt wanneer je door de honderden opties bladert om Spaans te leren en je het misschien meteen wil opgeven. Maar juist daarom is dit artikel 12 beste YouTube-kanalen om Spaans te leren!

Bekijk eerst waarom YouTube een geschikt extra hulpmiddel kan zijn om je Spaanse vaardigheden op te frissen.

Waarom Spaans leren op YouTube?

Spaans leren via YouTube heeft zoveel voordelen!

 • Spaanse lessen op YouTube zijn voor iedereen die geïnteresseerd is om Spaans te leren op een leuke en betaalbare manier. YouTube is geweldig voor elke leeftijdsgroep; je bent nooit te oud of te jong om te leren.
 • Volg Spaanse lessen online, volgens je eigen schema met extreme flexibiliteit. Werk je? Kun je maar 1 uur, 1 dag per week Spaans studeren? Maak je geen zorgen! Spaans op YouTube is handig en perfect voor elk schema.
 • Online Spaans leren is geweldig om te doen in je vrije tijd of tijdens het oefenen van social distancing. Je kunt in je eigen vrije tijd kijken en pauzeren en terugspoelen wanneer je maar wil zonder oordeel.
 • Ben je van plan om in de toekomst naar Spanje of Latijns-Amerika te reizen? YouTube-video’s zijn een geweldige manier om Spaans te leren voor beginners. Veel gekwalificeerde Spaanse leraren kunnen je helpen Survival Spanish te leren om te communiceren tijdens je vakantiereizen.
Geïnteresseerd in privélessen Spaans online

met je eigen native privé-leraar?

Vraag meer info aan via Spanish Online

Contact

Meer voordelen van YouTube

YouTube is een eenvoudig te gebruiken platform en gratis. Je kunt YouTube bekijken vanaf elk apparaat met een internetverbinding.

Veel van de video’s maken ook close-upstudie en observatie van lip- en mondbewegingen van Spaanstalige personen mogelijk.

Je kunt een aantal van de beste Spaanse leerinhoud vinden op YouTube omdat er zoveel concurrentie is en leraren altijd proberen om met de beste, meest relevante, nauwkeurige en opwindende video’s te komen.

Er is ook een brede verzameling video’s voor elk niveau en onderwerp. Beginners kunnen eerst met de basis beginnen. Studenten dia al een basis hebben kunnen zich concentreren op specifieke grammaticaregels, terwijl gevorderde studenten Spaanse reiskanalen kunnen bekijken om specifieke accenten op te pikken. Voer gewoon je interesse in de zoekbalk in en je zal elke denkbare video vinden.
 

Top 12 YouTube-kanalen om Spaans te oefenen en te leren

1. Butterfly Spanish

Butterfly Spanish is een kanaal dat grammatica, woordenschat, zinnen en uitspraak aanbiedt voor alle niveaus, van beginner, gemiddeld tot gevorderd Spaans. De docent is een moedertaalspreker, dus je krijgt een algemeen begrip van hoe moedertaalsprekers praten. De docent heeft ook taalkunde gestudeerd, zodat ze je kan helpen met handige tips en nauwkeurige informatie over de beste manier om haar taal te leren!

Ze helpt ook heel goed door studenten uitleg te geven over de verschillen tussen Mexicaans Spaans, Latijns-Amerikaans Spaans en Spaans uit Spanje. Naast het leren van Spaanse woorden en zinnen, luister- en spraakvaardigheden, geeft ze beginners ook de zinnen die ze moeten kennen om aan de slag te gaan!

12 best YouTube channels to learn Spanish

2. Señor Jordan

Señor Jordan is een gewone Spaanse leraar die YouTube-video’s maakt voor zijn studenten, voor het geval ze extra hulp nodig hebben bij het leren. Jordan is een grappige, creatieve en vermakelijke leraar die zijn best doet om zijn kijkers grammatica en woordenschat te bieden (en ook liedjes gebruikt om Spaans aan te leren).
De video’s van Jordan zijn erg pakkend, niet te lang en je kent binnen de kortste keren de onregelmatige vorm van de eerste persoon. Hoewel hij geen moedertaalspreker is, wordt zijn Spaans sterk beïnvloed door Latijns-Amerika. Dus als je Spaans uit deze regio wilt leren, is hij de leraar voor jou! Zijn video’s zijn onderverdeeld in Spaans I, Spaans II en Spaans III en IV.
 

3. Tu escuela de español

Het kanaal Tu Escuela de Espanol heeft meerdere voordelen, waaronder dat Elena, je leraar, een moedertaalspreker is uit Spanje. Ze spreek in het Spaans voor het geheel van haar video’s met weinig Engelse ondertitels. Haar video’s zijn gericht op het leven in Spanje, het dagelijkse leven in Spanje, Spaanse gebruiken en video’s over het leren van Spaans. Als je Spaans uit Spanje wilt leren, is dit het kanaal voor jou! Als je besluit je te abonneren op haar Premium Zone, ontvang je meer exclusieve video’s, games, audio en activiteiten om grammatica, werkwoorden en woordenschat te leren.
 

4. SpanishPod 101

Met SpanishPod 101 kan je binnen enkele minuten Spaans spreken door middel van audio- en videolessen. Je leert spreken, schrijven en luisteren naar de taal. Dit kanaal heeft ook video’s die speciaal zijn bedoeld om Mexicaans Spaans te leren. Video’s bevatten vakantiewoorden, hoe je Spaanse woorden gemakkelijk kan onthouden, veelvoorkomende Spaanse vragen, 1300 woorden die elke Spaanse beginner moet weten, alsook veel hacks en effectieve manieren om sneller Spaans te leren.

De video’s zijn eindeloos en van hoge kwaliteit met veel beeldmateriaal, voorbeelden, uitspraaktips en je zult tijdens de video feiten en quizzen tegenkomen. Video’s bevatten ook een Spaanse en een Engelse host met zowel Spaanse als Engelse ondertitels. Deze lessen zijn ook erg nuttig voor gemiddelde en gevorderde Spaanse taalleerders.

12 best YouTube channels to learn Spanish

5. Real World Spanish Lessons

Spaans leren op een snelle manier en met leuke lessen? Op dit kanaal leer je Spaans in de echte wereld door middel van handige voorbeelden en veelvoorkomende zinnen. Deze video’s zullen je helpen met je dagelijkse Spaans om gesprekken te leren voeren die je zullen begeleiden op je reis.

De video’s van Real World Spanish Lessons omvatten: Spaans leren tijdens het rijden: zinnen, Spaanse zinnen leren tijdens het slapen en Spaans sneller leren, om er maar een paar te noemen. Deze snelle, vermakelijke en ongecompliceerde video’s hebben een prachtige gesprekstoon. Je voelt je meer in een chat met vrienden dan in een Spaanse les. Sluit je aan bij dit kanaal voor een duidelijke verbetering van je vaardigheden.
 

6. Speak Spanish Faster

De missie van dit kanaal is om je te helpen sneller Spaans te leren, zodat je zeker kunt zijn van je Spaanse vaardigheden, dat je je geen zorgen hoeft te maken over het begrijpen van moedertaalsprekers, en dat wanneer je reageert, je accent zo goed zal zijn dat de luisteraars niet zullen opmerken dat Spaans je tweede taal is. Elke video is kort en to the point, en richt zich op een specifiek onderwerp, zodat je geen tijd zal verspillen! Video’s zijn onder andere hoe je jezelf thuis Spaans leert, hoe je sneller Spaans leert met de Hyper Speed-methode, 15 Spaanse woorden die niet bestaan in het Engels en hoe je Spaans spreekt met een Puerto Ricaans accent om er maar een paar te noemen. Dit kanaal biedt een zeer lage stressbenadering van het leren van talen. Deze video’s voelen aan alsof je je eigen persoonlijke leraar hebt!

12 best YouTube channels to learn Spanish

7. Dreaming Spanish

Dreaming Spanish heeft elke drie dagen een nieuwe video en helpt hun abonnees Spaans te leren door authentieke ervaringen op te doen. Wanneer je deze video’s bekijkt, heb je het gevoel dat je kleine reizen maakt naar een aantal Spaanssprekende bestemmingen. In plaats van saaie grammaticalessen, bieden ze verhalen om naar te luisteren, culturele uitleg en spelletjes.

Je krijgt een idee van hoe Spaans wordt gebruikt in de echte context van het dagelijkse leven en je krijgt een native intuïtie voor de woordenschat en grammatica, evenals een duidelijke uitspraak. Dit kanaal is geweldig voor beginners, omdat de inhoud erg eenvoudig is, met zinnen voor beginners en basiswoordenschat. De dialoog is erg slim en gaat vergezeld van illustraties en uitleg die je dag zeker zal opvrolijken.
 

8. WORDPIE

WORDPIE biedt abonnees een geweldige manier om Spaans te leren door middel van liedjes zonder de verveling van herhaling. Hun Spaanse afspeellijsten bieden een heleboel materiaal dat zal helpen om elk Spaans programma te verrijken. WORDPIE gebruikt het concept van schaduw spreken, waarbij leerlingen luisteren en herhalen wat ze hebben gehoord. Zo leren moedertaalsprekers je hun taal aan. Native docenten zorgen voor het materiaal, zodat je uitspraak helemaal klopt! Leerlingen kunnen spelen en herhalen totdat ze klinken als de spreker zelf om op die manier de beste resultaten te krijgen.
 

9. Bilingue-blogs

Als je Spaans op een leuke en onorthodoxe manier wilt leren, dan is Bilingue Blogs het kanaal voor jou. De missie van de leraar is om mensen te inspireren om taalbarrières te doorbreken. Als je interesse hebt in de Dominicaanse Republiek, Mexico, Colombia, Puerto Rico; al deze accenten komen aan bod! De gesprekslessen zijn zo ontspannen en ongedwongen dat je het gevoel hebt dat je met een goede vriend praat. Dit is een uitstekende bron om Spaanse gespreksvaardigheden te ontwikkelen. De video’s behandelen verschillende onderwerpen, waaronder één les over het rollen van je r’s.
 

10. Spanish and Go

Spanish and Go is gespecialiseerd in real-world Spaans reizen. Jim en May zullen je helpen meer te weten te komen over de cultuur, tradities en plaatsen over de hele wereld waar mensen Spaans spreken. Hun doel is om je te helpen Spaans te leren door de lokale bevolking te ontmoeten, de schoonheid van elk land te ervaren en de cultuur te begrijpen. Je verbetert je luistervaardigheid, oefent nuttige woorden en zinnen en krijgt veel reistips die je kunnen helpen bij het plannen van je eigen avontuur. Je kan zelfs informatie krijgen over de specifieke vocabulaire van de bestemming en echt unieke en interessante gebruiken ontdekken. De lessen omvatten Must Know Food Related Sayings and Idioms, Must See Spots In Puerto Rico, een video over hoe vakanties worden gevierd in Mexico en nog veel meer!
 

11. Lirica

Lirica is een levendige en leuke manier om Spaanse woordenschat en grammatica te leren terwijl je muziek in het Spaans combineert. Je kunt meespelen en lichaamsdelen leren in het Spaans om maar één activiteit te noemen. Er zijn ook veel liedjes in het Spaans, vergezeld van de Engelse vertalingen, dus als je de grammatica-oefeningen beu bent, kun je overschakelen naar de muziek en blijven oefenen om zo de taal leren! De kracht van muziek is een fascinerende, actieve en stimulerende manier om les te geven. Studenten die Lirica gebruiken, zeggen vaak dat ze de woordenschat makkelijker kunnen onthouden en dat Lirica hun aandacht vasthoudt in tegenstelling tot andere video’s. Voor degenen onder u die van muziek houden of moeite hebben met traditionele lesmethoden, is dit YouTube-kanaal niet te verslaan.
 

12. Why Not Spanish?

Cody en María willen je helpen je Spaans te verbeteren en de angst te overwinnen om je Spaanse vaardigheden in het echte leven te gebruiken. In hun lessen brengen ze tips, leuke weetjes, luisteractiviteiten en lessen. Je zult voornamelijk video’s in het Spaans vinden en door de hulp van Cody (die Spaans leert) en María (die een echte Spaanse leraar is), kun je je kennis van de taal aanzienlijk vergroten. De video’s staan vol met intrigerende culturele feiten, taaltips en boeiende activiteiten. Vergeet niet de interactieve vragen te beantwoorden en maak je geen zorgen als je niet het juiste antwoord hebt, want Cody heeft ook niet altijd het juiste antwoord!

Spanish Classes Online - learn Spanish

Extra tips om Spaans te leren:

 • Maak gebruik van verschillende YouTube-kanalen om je te helpen Spaans in vele contexten te oefenen, waardoor je vaardigheden flexibeler worden voor elke situatie die je tegenkomt.
 • Gebruik een leerkanaal dat betrouwbare inhoud biedt, zoals de lijst die we hier aanbieden.
 • Bekijke Spaanse video’s met ondertitels.
 • Probeer verschillende kanalen uit, om te zien wat je het leukste vindt. Blijf dus niet op het eerste kanaal dat je ziet. Zoek rond en probeer verschillende YouTubers. Misschien geef je de voorkeur aan meer traditionele grammaticalessen of wil je Spaans leren door interactie, spelletjes en quizzen!
 • Bekijk de video’s opnieuw om een grondige kennis van de taal te krijgen. Je kan de video’s op je telefoon of laptop downloaden om ze in de bus, trein, park of een andere locatie te bekijken!
 • Praat met andere volgers van hetzelfde kanaal. Misschien kunnen ze je helpen of andersom.

 

Nog een online alternatief: Spaans met een privé docent online!

AMAUTA Spanish School biedt Spaans in Peru en Spaans in Argentinië en Spaanse cursussen online, met je eigen (privé) docent in een live sessie via Skype, Zoom of Google Hangout.

Neem de Spaanse lessen online vanuit je eigen huis, op het moment dat het jou het beste uitkomt, in je eigen tempo en ritme. AMAUTA is opgericht in 1996, dus we hebben 24 jaar ervaring met het leveren van Spaanse lessen van hoge kwaliteit aan studenten van over de hele wereld.

 

Online lessen Spaans heeft zoveel voordelen!

 • Skype, Google Hangout en Zoom zijn eenvoudig te gebruiken platforms en gratis! Online Spaanse lessen kunnen op elk moment worden geboekt voor minimaal 1 uur! Het enige wat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone met internet, een headset met een microfoon (en een Skype-account.)
 • Online lessen zijn goed georganiseerd en net zo goed als persoonlijke lessen. Je kunt je professoren bekijken via duidelijke video en geluid. De docenten kunnen zelfs de chatfunctie gebruiken om woordenschat, werkbladen en huiswerkopdrachten te verzenden.
 • Online lessen kunnen worden aangepast aan jouw specifieke interesses of behoeften. Probeer onze cursussen Spaans voor Beginners, Spaans voor Kinderen, Spaans voor Gezinnen en Spaans en Cultuur om er maar een paar te noemen! Onze ervaren Spaanse docenten maken samen met jouw een studieplan over de onderwerpen van je persoonlijke interesse in overeenstemming met jouw doel en beschikbare tijd.
 • Spaans online met ons ervaren team in Peru is zeer betaalbaar in vergelijking met de prijzen van Spaanse lessen in je eigen land. Verbeter je Spaanse vaardigheden en begin al snel Spaans te spreken.
 • Door online Spaanse lessen te volgen, wordt het levensonderhoud van lokale bedrijven en Spaanse leraren ondersteund.

Study Spanish via Skype - learn Spanish

Op onze website vind je meer informatie over onze

Spaans Online programmaSpaans via Skype

of neem contact met ons op via info@amautaspanish.com.

 

Receive tips on learning Spanish 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*