Spanish School Peru: AMAUTA

Tips voor Geweldige Roadtrip in Noord Argentinië

4,012 Views
Wednesday July 13, 2016 - Gepost door in Latin American Travel
EN
Tips for a amazing Roadtrip in the North of Argentina

Tips voor Geweldige Roadtrip in Noord Argentinië

Als je het leuk vindt om op avontuurlijke road trips te gaan na je Spaanse cursus in Buenos Aires, dan is het noorden van Argentinië perfect voor jou. Dit is namelijk de perfecte plek om een auto te huren en op ontdekking te gaan! Lees hier onze tips voor een geweldige roadtrip in het noorden van Argentinië.

Het is het beste om te starten in San Miguel de Tucuman en je weg voort te zetten naar de Tafi del Valle en naar Cafayate. De Tafi del Valle is een prachtige weg die veel mogelijkheden biedt voor mooie foto’s.
 

 

 Tips for a amazing Roadtrip in the North of Argentina

 

De ruines de los Quilmes is een must-see attractie op deze route, dus vergeet niet om onderweg te stoppen en een kijkje te nemen. Wanneer je gearriveerd bent in Calafate dan is het leuk om een aantal kilomters op de route 68 te rijden. Er zijn namelijk vele kleurrijke bergen te zien die je de adem zullen ontnemen!

 
Cachi
 

De volgende dag zet je de reis voort op route 40 naar Cachi in het noorden. Deze weg is vrij uniek omdat het de sensatie geeft dat je op de maan bent; de weg en de bergen zijn namelijk van de zelfde kleur! Dit brengt je ook tot het einde van de geasfalteerde weg, dus vanaf hier begint het echte avontuur.

 

 Tips for a amazing Roadtrip in the North of Argentina

 

Na een nacht in Cachi te hebben doorgebracht, zet je de reis voort op route 40 naar San Antonio de Los Cobres. Als je zin hebt om even je benen te strekken, er is een prachtige hike langs deze weg genaamd Puente del Diablo. Je zal een geweldig uitzicht zien op de top!

 
San Antonio
 

Deze weg van La Poma naar San Antonio de los Cobres is veel mooier dan je ooit zou kunnen voorstellen. Maar wees gewaarschuwd: Het is geen gemakkelijke! Er zitten grote en scherpe stenen in de weg en rivieren die overgestoken moeten worden. Het is smal en krap.. je zal precies langs de rand van de afgrond moeten rijden! Daarom wordt sterk aanbevolen om deze weg te berijden met een stevige, zware auto zoals een jeep. Laat dit je niet bang maken, want de trip is het helemaal waard.

 

 Tips for a amazing Roadtrip in the North of Argentina

 

Na San Anstonio de Los Cobres zet je de reis voort naar de verbazingwekkende Salinas Grandes. Er is geen geasfalteerde weg, maar de Salinas zijn het bezichtigen zeker waard. Het is de perfecte plek om wat leuke foto’s te maken!

 
Pumamarca
 

Nadat je foto’s hebt gemaakt, zet je de reis voort naar Purmamarca. Dit is een erg klein maar schattig dorpje tussen twee verschillende gekleurde bergen. Er is een hike naar de top waar je een geweldig uitzicht hebt, er is ook de optie om naar het viewpoint te gaan met de auto.

 

 Tips for a amazing Roadtrip in the North of Argentina

 

Vanaf hier kun je beslissen om verder naar het noorden te gaan, of terug te gaan naar het zuiden. Er zijn vele wegen die je terug naar huis brengen!
Dit is een geweldige trip met adembenemende uitzichten.
Als je geïnteresseerd bent geraakt, twijfel niet om in je auto te springen en te gaan! Het is het 100% waard!


Een gedachte op “Tips voor Geweldige Roadtrip in Noord Argentinië

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*