Spanish School Peru: AMAUTA

10 Tips voor het Wonen bij een Gastgezin tijdens je Taalcursus Spaans

5,894 Views
Thursday June 13, 2024 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
10 Tips for Living With a Host Family

10 Tips voor het Wonen bij een Gastgezin tijdens je Taalcursus Spaans

Bij een lokaal gezin wonen tijdens je taalcursus Spaans in Peru is een geweldige avontuur en voor veel studenten is het een van hun favoriete aspecten van studeren in het buitenland. De kans om ondergedompeld te worden in de cultuur en het dagelijkse leven van je gastgezin, samen maaltijden en gesprekken te delen, geeft je een uniek inzicht in het Peruaanse leven dat je op geen enkele andere manier kunt ervaren.

En niet alleen dat, je krijgt de onschatbare kans om elke dag je Spaans te oefenen in een dagelijkse omgeving: van kletsen over je dag tijdens de lunch, tot het horen van de persoonlijke verhalen over hun leven en ervaringen van de gezinsleden.

Onze gastgezinnen in Cusco is zorgvuldig geselecteerd door ons team en ze hebben veel ervaring in het verwelkomen van studenten. We weten echter dat in het buitenland wonen in een ander land met een andere cultuur soms best lastig kan zijn, vooral als je nog bezig bent met het leren van de taal of als het je eerste keer is dat je met mensen woont die je nog nooit hebt ontmoet. Daarom hebben we een lijst met tips samengesteld om je te helpen settelen en aanpassen aan je nieuwe tijdelijke huis, zodat je het meeste uit je gastgezinervaring kunt halen. Hier zijn: 10 tips voor het wonen bij een gastgezin tijdens je Spaanse cursus in Peru.

 

1. Praat – in het Spaans!

De meeste gastgezinnen in Peru zullen het leuk vinden om met je te praten en het maakt hen helemaal niet uit als je Spaans niet perfect is, ze weten dat je hier bent om te leren!

Onze gastgezinnen hebben ervoor gekozen hun deuren te openen voor studenten in de wetenschap dat de meesten waarschijnlijk nog niet vloeiend Spaans zullen spreken. Dus als er iets is dat je niet begrijpt, voel je dan niet schuldig of ongemakkelijk. Wees in plaats daarvan trots dat je jezelf in een nieuwe situatie buiten je comfortzone plaatst. Vraag je gezin gewoon om te herhalen wat ze zeiden of om het opnieuw te formuleren en ze zullen je graag helpen het te begrijpen. Waarschijnlijk zul je een band opbouwen en samen lachen om jullie wederzijdse misverstanden.

Als je een absolute beginner bent en je je zorgen maakt dat je helemaal niet kunt communiceren als je aankomt, waarom probeer je dan niet wat basis Spaans te leren voordat je gaat? Zelfs een paar eenvoudige zinnen zullen je veel helpen om je meer op je gemak te voelen. Bekijk onze beginnersgids voor reis Spaans, of volg een paar online lessen met een van onze docenten via Zoom.
 

Host Family

 

2. Deel je leven

Wees niet verlegen om over jezelf te praten, over je land en je familie thuis. Voor de meeste gastgezinnen is culturele uitwisseling een van de belangrijkste redenen waarom ze studenten in hun huizen verwelkomen in Cusco en ze zullen genieten van kleine fragmenten over jouw leven. Bovendien opent dit veel verschillende gespreksonderwerpen, van het vergelijken van traditionele gerechten uit elk van jullie landen tot het debatteren over etenstijden.
 

3. Luister

Natuurlijk praat je niet alleen over je eigen leven je gaat ook luisteren. Het is leuk als je interesse toont in je gastgezin en hun verhalen. Stel hen vragen over de Peruaanse cultuur, feesten, enzovoort, het is de beste manier om meer te leren over het land en om je Spaanse te oefenen.

Het is ook een geweldige manier om wat informeler Spaans op te pikken. Je familie zal waarschijnlijk een informelere versie van de taal spreken dan je gewend bent van je docenten in de lessen, dus door naar hen te luisteren, kun je wat van de slang leren die de locals dagelijks gebruiken. Om een voorsprong te krijgen voordat je aankomt, bekijk onze lijst met Peruaanse slang die je moet kennen.
 

Tips for living host family Peru

 

4. Wees respectvol

Bij een gastgezin verblijven is niet hetzelfde als verblijven in een hostel of hotel. Hoewel je misschien betaalt om daar te zijn, zijn de gezinsleden geen personeel. Ze hebben ervoor gekozen hun huis en intimiteit met jou te delen, dus zorg ervoor dat je ze met hetzelfde respect behandelt als je eigen familie.

Houd je kamer en de gedeelde ruimtes netjes, bezet niet urenlang de gedeelde badkamer en gebruik al het warme water, bied aan om na de maaltijden te helpen met opruimen en probeer niet te veel lawaai te maken als je laat op de avond thuiskomt. Vergeet niet dat hoewel jij op vakantie bent, zij hun dagelijkse leven leven. Het zal dan ook niet gewaardeerd worden als je ze om 4 uur ‘s ochtends wakker maakt door met deuren te slaan als je terugkomt van de lokale discotheek.

En natuurlijk, vergeet niet ‘alsjeblieft’ en ‘dank je wel’ te zeggen. Beleefdheid is super belangrijk in de Latijnse cultuur en goede manieren zullen je ver brengen om een goede indruk te maken.

 

Host families Cusco gracias

 

5. Geef een cadeautje

Je gastgezin zal het geweldig vinden als je bij aankomst een klein cadeautje meebrengt en het is een geweldige manier om het ijs te breken. Het hoeft geen duur iets te zijn: denk aan een klein souvenir of snack die typisch is voor jouw land of een goedkoop boeket bloemen van de lokale markt.
 

6. Breng tijd door met je gastgezin

Natuurlijk, je wilt waarschijnlijk tijd doorbrengen met de nieuwe vrienden die je maakt op de Spaanse school, maar vergeet niet om ook tijd vrij te maken voor je gastgezin.

Wanneer je thuis bent, probeer met hen te socializen in plaats van alleen in je kamer te zijn, of dat nu is door ‘s avonds samen tv te kijken of hen te helpen het eten klaar te maken. En zorg ervoor dat je optimaal gebruik maakt van alles waar ze je voor uitnodigen tijdens je verblijf, van familie bijeenkomsten tot het bijwonen van sportevenementen van hun kinderen. Tijd doorbrengen met hen is een geweldige kans om een band op te bouwen en je Spaanse vaardigheden te oefenen.
 

Living with host family in Peru

 

7. Speel met de kinderen

Als je gastgezin kinderen heeft, heb je een geweldige kans om Spaans met hen te spreken en nieuwe woordenschat op te pikken. En daarbij zul je zeker punten scoren bij de ouders!

Kinderen zijn vaak makkelijker te begrijpen dan volwassenen omdat zij ook nog Spaans leren, dus ze gebruiken niet veel slang en spreken langzamer. Ze hebben ook de neiging om een beperkte woordenschat te hebben, dus herhalen ze dezelfde woorden meerdere keren, waardoor je de kans krijgt om echt te begrijpen wat ze zeggen.

Enkele leuke activiteiten kunnen zijn eenvoudig koken of bakken, kunstprojecten, puzzels, bordspellen spelen, lezen of buiten spelen. Als je niet zeker weet waar je moet beginnen, praat dan gewoon met je gastouders voor ideeën.
 

8. Houd je gastgezin op de hoogte van je plannen

Ben je van plan ergens anders te overnachten of uit eten te gaan met vrienden in plaats van met je gastgezin te lunchen? Stuur dan even een berichtje of bel om het te laten weten. Ze zullen je behandelen als een lid van de familie terwijl je bij hen verblijft, dus ze zullen het waarderen als je hen op de hoogte houdt van je komen en gaan. En als je een weekendje weggaat – om Machu Picchu of de Heilige Vallei te bezoeken bijvoorbeeld – laat het hen weten.
 

Spanish Immesion homestay Peru

 

9. Houd een open geest en omarm de verschillen

De dingen zullen anders zijn dan wat je thuis gewend bent, daar is geen twijfel over. Van kleine dingen zoals het eten en de tv-kanalen die ze kijken tot grotere dingen zoals de waarden en de manier van leven van je gastgezin, ondergedompeld worden in een nieuwe cultuur kan soms een uitdaging zijn, zelfs voor de meest ervaren reiziger.

Als het je soms even te veel wordt, haal gewoon diep adem en herinner jezelf eraan dat je gevoelens normaal zijn en dat alles tijdelijk is. Over een paar weken (of maanden) ben je weer thuis en zullen je ervaringen een grappig verhaal zijn om te delen met vrienden en familie.

 

10. Uit je gevoelens

Terwijl je leert je aan te passen aan de culturele verschillen, is communicatie de sleutel. Aarzel niet om je gastgezin te laten weten hoe je je voelt of als er iets is dat je van hen nodig hebt. Laat hen gerust weten hoe ze je kunnen ondersteunen, of je je nu ongemakkelijk voelt met iets wat ze thuis doen of gewoon een slechte dag hebt en erover wilt praten.

Als je je zorgen maakt dat je je gedachten niet in het Spaans kunt uitdrukken, probeer dan aan je Spaanse leraar te vragen wat je moet zeggen en het te oefenen of het van tevoren op te schrijven.

 

Host families Peru

 

Meer tips voor het wonen bij een gastgezin tijdens je taalcursus Spaans in Peru?

We hopen dat deze tips je zullen helpen om het meeste uit je ervaring te halen terwijl je bij een lokaal gezin woont. Door deze ‘do’s en don’ts’ in overweging te nemen, zijn we ervan overtuigd dat je een geweldige tijd zult hebben met je gastgezin in Cusco en dat je Spaans met sprongen vooruit zal gaan!

Heb je eerder bij een gastgezin gewoond? Als je andere nuttige tips en trucs hebt voor toekomstige studenten om het beste uit hun verblijf te halen, zouden we het geweldig vinden als je ze hieronder met ons deelt

Studenthuis in Cusco

Als je denkt dat een verblijf bij een gastgezin niets voor jou is, maak je geen zorgen:

AMAUTA biedt verschillende accommodatiemogelijkheden. Een van die opties is onze studentenresidentie, waar je kunt wonen met medestudenten van over de hele wereld in gedeelde appartementen en de vrijheid hebt om de stad Cusco te verkennen.

De studentenresidentie is gelegen in het centrum van Cusco, in de wijk San Blas, en geeft je de vrijheid om de stad op je eigen tempo te verkennen, je vrije tijd door te brengen met andere Spaanse studenten en je eigen maaltijden te organiseren, of dat nu koken in de gedeelde keuken is of uit eten gaan om de beste restaurants van Cusco te proberen.

Als je advies wilt over wat de beste accommodatieoptie is terwijl je Spaans leert in Cusco, neem dan gerust contact op met een van onze cursusadviseurs. We helpen je graag!


Een gedachte op “10 Tips voor het Wonen bij een Gastgezin tijdens je Taalcursus Spaans

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*