Spanish School Peru: AMAUTA

Top 5 musea in Buenos Aires

2,981 Views
Friday October 02, 2015 - Gepost door in Latin American Culture & Food
EN
Top 5 Museums in Buenos Aires

Top 5 musea in Buenos Aires

Veel van onze studenten in Argentinië genieten van de culturele sfeer in Buenos Aires. De Argentijnse hoofdstad heeft een hoop festivals, theaters, muziek, concerten en mensen die houden van dansen. Ook is er een groot aanbod van kunstgalerijen en musea. Kortom een goede bestemming voor een Spaanse cursus in Argentinië.

Zie hier beneden onze top 5 van musea in Buenos Aires die je niet mag missen!

1. MALBA, Musuem of Modern Latin American Art

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

The museum of Modern Latin American Art, ofwel MALBA, bevindt zich in de buurt Palermo. Het museum is opgericht door de Argentijnse zakenman Eduardo Constantini en het opende in September 2001 voor het eerst haar deuren. De missie van het museum is het verzamelen en tentoonstellen van Latijns-Amerikaanse kunst, gemaakt vanaf de 20e eeuw. MALBA is gesloten op dinsdagen, maar is iedere andere dag geopend vanaf 12.00 tot 20.00. Woensdagen tot 21.00. Toegang bedraagt $1,33, maar is op woensdag gratis voor studenten.

2. Museo Nacional de Bellas Artes

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Museo Nacional de Bellas Artes is een Argentijns kunstmuseum dat zich bevindt in de buurt Recoleta. Het opende in 2004 en Eduardo Schiaffino, schilder en kunstcriticus, was haar eerste directeur. Het museum breidde haar collectie uit door middel van donaties en aankopen. Het biedt cursussen aan in kunstgeschiedenis, literatuur en muziek, en workshops voor tekenen, schilderen en technieken en materialen voor kinderen.
Het museum is geopend van dinsdag tot vrijdag van 11.30 tot 19.30 en zaterdag en zondag van 9.30 tot 20.30. Op maandag is het museum gesloten. Je kunt het museum betreden tot een halfuur voor sluitingstijd. Toegang is gratis.
www.mnba.gob.ar

3. Museo Nacional de Arte Decorativo

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Museo Nacional de Arte Decorativo is een kunstmuseum in Recoleta.
De collectie van het museum bevat tijdelijke tentoonstellingen, koorconcerten, workshops en congressen. Bij goed weer kunnen bezoekers ook genieten van Café Croque Madame, gelegen in de tuin van het museum. Sinds 1944 bevindt the Argentine Academy of Letters zich in het museum.
Het museum is geopend op dinsdag t/m vrijdag van 14.00 tot 19.00 en zaterdag en zondag van 12.30 tot 19.00. Toegang bedraagt $50, maar is op dinsdag gratis.

4. Fundación Proa

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Fundación Proa bevindt zich in de kleurrijke buurt genaamd La Boca. Het is een essentieel referentiepunt voor kunst. Het is een ruimte dat zich focust op de grote kunstbeweging van de 20e eeuw, maar bevat ook recente projecten en speciale nationale en internationale projecten. Het heeft tijdelijke tentoonstellingen, congressen, cursussen, workshops en concerten.
Het museum is geopend op dinsdag tot en met zondag van 11.00 tot 19.00, maar is gesloten op maandagen. Toegang bedraagt $20, $15 voor studenten.

5. Evita Museum

Volunteer-work-in-the-amazing-capital-of-Chile

Op 26 Juli 2002, precies vijftig jaar na Evita’s dood, opende Evita’s achternicht Christina Alvarez Rodriguez, het Evita Museum in Buenos Aires.
Eva Peron (Evita), een persoon met een belangrijke historische betekenis, had vanaf toen haar eigen museum. Het Evita Museum bevindt zich in een huis dat was gebouwd voor Carabassa familie tijdens het eerste decennium van de 20e eeuw. De architect Estanislao Pirovano vormde het huis naar de stijl van de Italiaanse renaissance. In 1999 werd het gebouw verklaard tot nationaal historisch punt. Het museum is geopend van dinsdag tot zondag van 11.00 tot 19.00. Je kunt het museum betreden tot een halfuur voor sluitingstijd. Het museum is gesloten op maandagen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*