Spanish School Peru: AMAUTA

Tour langs de wijngaarden van Mendoza

3,809 Views
Monday April 21, 2014 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Cruising through the Vineyards of Mendoza!

Als je Spaans studeert in Buenos Aires kun je een bezoekje aan Mendoza eigelijk niet overslaan. Want : Mendoza = wijn, rode wijn, goede rode wijn die smaakt naar meer! Dat weten we allemaal, toch?!

Wat je misschien niet weet is dat je deze smakelijke wijnen op veel manieren kunt beleven. Van een uitgebreid luxe weekend pakket tot een snelle halve dag tour en van het brouwen van je eigen wijn tot het huren van een fiets en op avontuur gaan! De laatste optie is wat mij betreft het leukst als je met een aantal vrienden bent, want je kunt lekker rustig aan doen en ook nog genieten van de frisse lucht. In Mendoza zitten heel veel verschillende fietsverhuur bedrijven, maar ik raad iedereen aan om naar Hugo’s Bike Rental te gaan. Hugo is een lief, oud mannetje die met passie een familie bedrijf runt, en dit kun je ook echt merken aan hoe hij zijn gasten behandeld. Wij waren met een groep van 8 internationale studenten van AMAUTA Buenos Aires en vanaf het moment dat we aankwamen werden we op ons gemak gesteld door het personeel. Na dat we onze rode fietsen, een kaart van de wijnpaden door Maipú, een paar kortingsbonnen en zelfs een adresje voor een gratis glas wijn kregen, waren we klaar om te gaan!

Sangria in Mendoza, Argentina

We begonnen direct met de gratis wijn proeverij. We verwachtten een klein beetje wijn, aangezien alle gasten van Mr. Hugo hier een gratis wijntje konden halen, maar dit bleken meerdere glazen te zijn. De eigenaar vn deze wijngaard was heel enthousiast en liet ons ook een totaal ander soort wijn proeven, genaamd: “Vino de Pengua”. Dit was een nieuwe belevenis aangezien deze rode wijn letterlijk ijskoud was en geserveerd werd uit een Patagonische schenkkan in pinguïn vorm. Dit is een perfect wijntje voor de beginnende drinkers vanwege zijn zoete smaak, het heeft wat weg van Sangria. Argentijnen zijn heel gul wat betreft eten en drinken. Naast het wijn proeven kun je ook nog genieten van zelf gemaakte likeuren, chocola en producten van olijven.

De combinatie van wijn drinken en actief zijn in de buitenlucht in Mendoza is echt perfect, al helemaal als je van een beetje bewegen houdt. De wijngaarden liggen niet allemaal even dicht bij elkaar dus ik raad je aan om op tijd een fiets te huren zo dat je rustig langs alle wijngaarden kunt gaan. Wanneer je even genoeg hebt van de zon en de wijn moet je zeker even een stop maken bij de Beer Garden, een schattig tuintje waar je kunt relaxen, voetballen, opfrissen in het zwembad en niet geheel onbelangrijk, zelf gebrouwen bier kunt drinken! Het beste is om deze heerlijke dag af te sluiten met een vers gemaakte pizza of empanada!

Vineyards in Mendoza, Argentina

Als een laatste kers op de taart kregen we van señor Hugo ook nog 3 flessen wijn mee cadeau om na te kunnen genieten als we weer terug in de Spaanse les waren in Buenos Aires. Wat wil je nog meer?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*