Spanish School Peru: AMAUTA

Travel Kit of Paklijst voor studenten Spaans in Peru

3,044 Views
Friday June 10, 2016 - Gepost door in Travel in Peru
EN
Travel Kit for Spanish Students in Peru

Travel Kit of Paklijst voor studenten Spaans in Peru

Ben je van plan om naar Cusco te komen om Spaans te leren in Peru? Geweldig! Wij kijken er naar uit om je te zien! Als je jezelf nu aan het voorbereiden bent voor je trip naar Peru en je bent aan het nadenken over of je een bepaald item wel of niet mee moet nemen, dan is deze onze paklist heel handig! Hier vind je alle essentiële items voor een AMAUTA student en voor Cusco!

 1. Neem een handig Spaans woordenboek mee! In de digitale wereld waar we nu in leven zal je er misschien niet zo snel aan denken, aangezien er vele apps zijn die een woord waarvan je de betekenis niet weet zo voor je kunnen vertalen.. maar wat als je geen internet hebt in een ander land? Dan is het beter om een woordenboekje achter de hand te hebben!
   
 2. Er zijn twee dingen die handig zijn om te weten betrekking tot je accommodatie in Cusco in het AMAUTA studentenhuis én voor het wonen bij een gastgezin: Neem handdoeken mee! Je hebt geen lakens voor over je bed nodig in het studentenhuis of bij een gastgezin, maar handdoeken zitten er niet bij inbegrepen! Mocht je toch geen handdoek bij je hebben, kun je er overigens altijd een lenen en er later een kopen op de markt in Cusco.
   

Travel Kit for Spanish Students in Peru

 1. Wanneer je bij een lokaal gastgezin verblijft: Overweeg dan een klein cadeautje mee te nemen vanuit jouw eigen land. Je kan denken aan een typisch souvenirtje vanuit je eigen land, misschien een fotoboek of een kalender, of wat lekkere chocolaatjes. Andere studenten vinden het vaak leuk om een cadeautje te geven net voordat ze weg gaan, aan het einde van hun verblijf. Dat is natuurlijk ook een optie.
   
 2. Een geldgordel (zo’n klein buiktasje) kan heel handig en practisch zijn, het houdt je waardevolle spullen veilig en dichtbij! Ik gebruik er altijd een op mijn reizen, en ik kan het zeker aanraden voor jouw verblijf in Peru.
   
 3. Wat betreft kleding : vergeet niet dat Cusco op 3400 meter boven de zeespiegel ligt. Dus wanneer je in Cusco verblijft heb je zeker wat warme kleding nodig en een goede jas. Maar je hebt ook lichte kleding nodig voor de warmere dagen. Het kan namelijk erg warm zijn in zon. Overweeg om een functionele jas tmee te nemen, die niet heel zwaar is, maar die je beschermd tegen wind en regen! Het weer in de Andes wisselt heel sterk en verandert snel van heet en zonnig naar koud en regen. Vergeet niet om lichte schoenen mee te nemen, naast je hiking schoenen, voor bijvoorbeeld een stadswandeling!
   
 4. Je hoeft geen studiematerialen mee te nemen voor je Spaanse lessen in Peru! Onze docenten zullen je al het belangrijke materiaal geven om snel de prachtige Spaanse taal te kunnen leren. Misschien is het wel handig om zelf een notitie boekje en een pen, mee te nemen, zodat je wat aantekeningen kan maken en om je reisgedachten in op te kunnen schrijven!
   
Tour en Trek uitrusting
 1. Ben je van plan om een wat trekkings en trips te doen in Peru? Super leuk! Dat is de beste manier om het land te ontdekken! Overweeg om de volgende items mee te nemen voor jouw avontuur!
   

Travel Kit for Spanish Students in Peru

 1. Had je niet genoeg tijd om alles over Peru te lezen voordat je begon aan jouw reis? Geen probleem – neem gewoon je Peru gids mee! Informeer jezelf over alle tours en over de geschiedenis en cultuur van Peru. Er is zoveel te zien! Op internet is veel informatie te vinden over Peru, maar er gaat niets boven het relaxen op een zonnig terras, of op de top van een prachtige berg, terwijl je leest over de vele mogelijkheden die Peru te bieden heeft.
   
 2. Ben je van plan om trekkings te doen in Peru? Bijvoorbeeld een trek naar Machu Pichu? Perfect! Je hebt de goede keuze gemaakt, dit is een van de mooiste manieren om de natuur en cultuur van Peru te ontdekken!
   
  Er is een aantal dingen die je zeker moet inpakken en meenemen: Hiking schoenen en kleding, zaklamp, waterfles, slaapzak en een handige en goede rugzak. Hoeveel items je mee moet nemen hangt meestal af van de tour die je gaat doen. De meeste tours zijn inclusief kampeer- en kook spullen aan, dus dat hoef je dan niet zelf mee te nemen. Het komt alleen wel vaak voor dat de touroperators vragen om zelf een slaapzak mee te nemen. Zoek van te voren goed op welke items aangeboden worden door de tourorganisatie. Als je spontaan een trekking wil doen in Peru hoef je je geen zorgen te maken, de meeste spullen kun je hier gewoon kopen of huren! Slaapzakke worden heel veel verhuurd.
   
 3. Als je een trip naar de jungle wilt doen, zorg dan dat je de volgende bescherming bij je hebt tegen muggen! Een shirt met lange mouwen en dunne kleding is veel comfortabeler in de vochtige omgeving van de jungle en het beschermt je ook voor de muggen. Overweeg ook om een klamboe tegen muggen mee te nemen, maar neem in ieder geval anti muggen spul mee en malaria tabletten (zie medische kit)!
   
Nog steeds niet helemaal zeker over de voorbereiding voor jouw reis naar Peru?

AMAUTA biedt ook pre aankomst Webinars aan, om al je vragen te beantwoorden over inpakken, visum &vliegveld en je tips te geven voor je reis naar Peru! Neem contact met ons op via email, info@amautaspanish.com, via ons contact formulier op de website, via Facebook of via het AMAUTA Whatsapp nummer: +31 6 83303403
 
 

Contact


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*