Spanish School Peru: AMAUTA

Virtuele tour van de San Pedro Markt Cusco

3,248 Views
Friday May 13, 2016 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
A Virtual Tour of the San Pedro Market in Cusco

Virtuele tour van de San Pedro Markt Cusco

Een bezoek aan de San Pedro Markt in Cusco is een van de meest populaire uitjes onder onze studenten Spaans én docenten Spaans in Cusco.

De meeste van onze Spaans docenten houden ervan om de studenten  uit de klaslokalen te halen. Ze laten hen graag Spaans spreken met de mensen van Cusco. En ze willen natuurlijk ook de meest unieke locaties en geheimen van de stad Cusco laten zien! Een van de plekken waar ze graag heen gaan is de San Pedro Markt in Cusco.

Studeer jij Spaans in Cusco? Miss de San Pedro markt dan niet! Het is misschien wel de meest bekende markt van Cusco – en dat is niet voor niets! Waar anders kun je reizigers en expats van over de hele wereld vinden die verschillende producten kopen, van bloemen naar een lekkere lunch, van regenboog sjaals naar rauw alpaca vlees? El Mercado San Pedro is speciaal om deze twee redenen. De eerste is, dat mensen van over de hele wereld komen er samen voor dezelfde redenen 🙂 En de tweede is, dat je kunt hier bijna alles vinden wat je nodig hebt wanneer je in Cusco woont. Het ligt ergens tussen het doolhof van stalletjes, tafels en planken :-). Hier is een korte virtuele tour van de San Pedro Markt Cusco.

How-to-celebrate-Halloween-in-Buenos-Aires

 

Overspoeld door kleuren en texturen

De meeste mensen gaan de markt in via de hoofd ingang aan de noord kant, of via de zijkant die uitkijkt over de straat naar Plaza de Armas. Wanneer je de markt binnen stapt wordt je gelijk overspoeld door de verschillende kleuren en texturen. In dit gedeelte van de markt vind je traditionele kleding, kostuums, riemen, hoeden, truien, pyjamas, portemonnees, dekens, tassen, wollen alpaca sokken, en waarschijnlijk nog veel meer dingen gemaakt van textiel. Zoals altijd in Cusco, moet je erop letten dat je altijd probeert te onderhandelen met de verkopers, meestal kun je de prijs laten zakken met zo’n 15%!

 

How-to-celebrate-Halloween-in-Buenos-Aires

 

 

Geniet van Geuren en kleuren van het Peruaanse fruit

Wanneer je doorblijft wandelen door het hoofd pad, zal je snel een plek bereiken waar fruit tot leven lijkt te komen. De kleuren, de geur en de vrouwtjes die je roepen om een sapje uit te proberen zijn onweerstaandbaar. Het fruit en de sapjes zijn vers, goedkoop en heerlijk. Bijna alles is verkrijgbaar, van papaya tot guanábana, van bananen tot perziken, appels, grenadines, mandarijnen, druiven, aardbeien, stervrucht, lúcuma, en nog veel meer Peruaans fruit waar je waarschijnlijk nog nooit van gehoord hebt.

 

 

How-to-celebrate-Halloween-in-Buenos-Aires

 

 

Peruaanse groente, chocola, brood, vlees en kleding

Blijf doorlopen en je zal allemaal verschillende soorten Peruaanse groenten, snacks, chocolade, koffie, kleine souvenirs, een brood pad, rijen met gedroogd fruit en noten, en nog veel verschillende soorten rauw vlees tegen komen, als je geluk hebt zie je misschien zelfs wel een cuy met een peper in zijn mond! Ook zal je een gedeelte met bloemen tegen komen en natuurlijk zul je her en der de gekke kledingstukken zien. Volg de bordjes, die uitgeprint zijn in Spaans, Quechua en Engels – of iets dat op Engels lijkt – in het achterste gedeelte van de markt zijn nog veel eetgelegenheden te vinden. Eindeloze rijen van verkopers die mondwaterende gerechten van groot naar klein aanbieden.

 

How-to-celebrate-Halloween-in-Buenos-Aires

 

Spaanse taal en Cultuur Lessen in Peru

Hopelijk realiseer je nu dat er veel meer binnen te vinden is in deze half openlucht markt dan beschreven kan worden in tekst en foto’s. De San Pedro markt is de uitstekende plek om de rijke cultuur en cuisine van Peru en Cusco te ontdekken als je een cursus Spaans aan het volgen bent in Peru.

Je kunt souvenirs vinden voor bijna iedereen op je lijstje, en misschien de Quechua taal proberen te spreken. Kijk uiteindelijk ook vooral om je heen en waardeer het feit dat je naast een klein Peruaans vrouwtje staat en een andere buitenlander – die waarschijnlijk net als jij op zoek zijn naar iets leuks, dat ze nog misten in hun dag, voor net de goede prijs!

 

Lijk het jou ook geweldig om een cursus Spaans in Peru te komen volgen? Dat kan!

Neem gerust contact op om de beste cursus voor jou uit te kiezen!

Bezoek onze Facebook pagina  voor leuke foto’s van studenten en activiteiten

 

Cusco, Beth Pinzur, November 2015

Update March 2018

 

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*