Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilliger schenkt nieuwe vloer aan Project in Cusco!

3,504 Views
Monday February 17, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Volunteer Lawrence donate a new floor

Het vrijwilligerswerk in Cusco van Lawrence Goun (Verenigde Staten) loopt bijna ten einde. Lawrence, een student Labor Relations, heeft in totaal 8 weken vrijwilligerswerk gedaan in Cusco, Peru , in een ziekenhuis. Dit ziekenhuis, geleid door een religieuze orde, biedt gratis verzorging aan aan kinderen met een mentale en/of lichamelijke handicap.

Voordat Lawrence (21 jaar) in Peru aankwam, wist hij al dat hij met kinderen met een handicap wilde werken. In de Verenigde Staten heeft hij dit soort vrijwilligerswerk al gedaan en hij wilde graag ditzelfde werk in een totaal andere cultuur doen. Hij twijfelde eerst tussen Peru en Vietnam maar koos uiteindelijk voor dit project omdat hij hier de kans kreeg om tijdens de Kerst- en Nieuwjaarsperiode te werken: het is altijd triest wanneer kinderen van hun familie gescheiden zijn, maar dit is nog meer met Kerstmis en daarom was het voor Lawrence belangrijk om in deze periode als vrijwilliger aan de slag te kunnen. Een ander voordeel is dat hij al sinds zijn 8 spaans studeert en door naar Peru te komen, kreeg hij de mogelijkheid om zijn spaans in de praktijk te oefenen.

Volunteer Lawrence in Peru

Tegen het einde, besefte Lawrence dat hij een langdurig verschil wilde maken in het leven van deze kinderen en daarom besloot hij om iets materieel te schenken. Eerst dacht hij aan theelepels omdat veel van de kinderen moeilijkheden ondervinden tijdens het eten en het zou, zowel voor de kinderen zelf als voor de toekomstige vrijwilligers, gemakkelijker zijn met kleinere lepels. Hij kocht een kussen voor een jongen die een nieuwe nodig had en olie voor het onderhoud van de rolstoelen. Maar belangrijker, hij en zijn medevrijwilliger Alexandra, schonken een nieuwe vloer aan het project.

Veel vrijwilligers waren verbaasd over het feit dat de kinderen al hun tijd in een rolstoel doorbrachten terwijl, een aantal onder hen perfect in staat waren om te stappen of te kruipen. Maar dit gebeurde niet omdat de verpleegsters van het ziekenhuis bang waren dat de kinderen zichzelf zouden pijn doen en daarom besloot Lawrence om, na gesproken te hebben met de fysioterapeut, een vloer te plaatsen die zacht genoeg zou zijn om ongelukken te voorkomen en die ertoe zou leiden dat de kinderen meer bewegingsvrijheid zouden hebben. De vloer moest bovendien gemakkelijk te kuisen zijn zodat die aan de hygienische normen van het ziekenhuis kon voldoen. Lawrence en Alexandra kozen voor een kleurijke vloer die de zintuigen en de creativiteit van de kinderen stimuleert. De vloer is een paar dagen geleden geleverd en geïnstalleerd en het was meteen een succes! Al de kinderen waren zo gelukkig om vrij te kunnen bewegen.

Volunteer Lawrence Goun

Nu dat Lawrence bijna gaat vertrekken, hoopt hij dat alle toekomstige vrijwilligers zullen nadenken over hoe dat zij met hun vaardigheden het ziekenhuis op de beste manier kunnen helpen. Sommigen kunnen goed in lesgeven zijn, anderen dan weer in het stimuleren van de kinderen om hun motorische vaardigheden te verbeteren, enz.. Een goede raad: werk nauw samen met de AMAUTA vrijwilligerscoördinator, zeker als je van plan bent om een donatie te doen, en comuniceer zoveel mogelijk met het personeel van het ziekenhuis, gaande van de bewaker tot de hoofdverpleegster zodat je een goede band met hen kan opbouwen. Het kan zijn dat je niet met iedereen evengoed opschiet maar je moet je persoonlijke gevoelens opzij zetten zodat je goed kunt samenwerken en betekenisvol werk, ten voordele van de kinderen, kunt tot stand brengen.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*