Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilligers gezocht om te helpen met de watervoorziening in een locale gemeenschap in Cusco Peru

2,923 Views
Tuesday March 11, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Volunteer project in a local community in Cusco needs volunteers to help with a new hydraulic system

Als verantwoordelijke van het AMAUTA vrijwilligersprogramma, bezoekt onze vrijwilligers coordinator de projecten met wie we werken op regelmatige basis. Dit is te kijken of alle AMAUTA vrijwilligers het naar hun zin hebben en of alles goed verloopt in verschillende projecten, en om op de hoogte te zijn van de ontwikkelingen in de vrijwilligersprojecten in Peru. Een paar dagen geleden, bezocht onze coordinator de gemeenschap van Tankarpata waar een van de projecten waarmee AMAUTA werkt plaatsvindt.

Dit project is een NGO en is vier jaar geleden opgericht om de ontwikkeling van deze gemeenschap te ondersteunen. De NGO richt zich op drie gebieden: opleiding, gezondheid en ontwikkeling. Het belangrijkste project dat op het moment wordt uitgevoerd is de reconstructie/renovatie van het hydraulische systeem van het dorp. Het dorp ligt op 40 minuten afstand van Cusco per auto.

Het doel van dit project is om 900 personen van de gemeenschap te voorzien van drinkwater. Waarom is dit zo belangrijk? Omdat op dit moment 95% van de kinderen in de gemeenschap geinfecteerd zijn met parasieten doordat het water niet schoon is! En we weten dat de kinderen onze toekomst zijn en de ontwikkeling van de gemeenschap wordt realiteit door hun opleiding en scholing. Maar, hoe kan dit gebeuren als alle kinderen veel te vaak ziek zijn? Parasieten maken het immuunsysteem van geinfecteerde mensen kwetsbaarder voor ziektes.

Tankarpata in a Volunteer Work in Cusco

De economie van Takarpata is vooral afhankelijk van boeren en hun vee.

Dus als er iemand ziek wordt in de familie heeft dit serieuze consequenties in hun zelfvoorziening in deze gemeenschap, die vooral uit armere boeren bestaat.

Hen voorzien met drinkwater zal veel tijd kosten en omvat: de leidingen veranderen, de reservoirs renoveren zodat ze groter worden en het installeren van een waterzuiveringssysteem om de lekken te verwijderen en te beschermen.

Tegelijkertijd worden er workshops en lezingen georganiseerd zodat de begunstigen zelf in staat zijn om te zorgen voor het onderhoud van het hydraulische system.

Amauta Volunteer Coordinator and President Founder

From left to right: Eduardo – General coordinator of the NGO; Nico – Health Minister employee; Cesar – President of the community; Mélanie – Volunteer coordinator AMAUTA Spanish School Peru; Patricia – President founder of Legacies in Motion

Een werknemer van de Ministerie voor Gezondheid zal elke drie maanden komen om te kijken voor inspectie en evaluatie, en om het drinkwater te testen. AMAUTA zou graag, naast de individuele vrijwilligers door het jaar heen, groepen vrijwilligers naar het project te sturen om te helpen met constructies en renovaties. AMAUTA Spanish School werkt ook samen met buitenlandse partners om geld in te zamelen voor dit project.

Wil je deelnemen in ons vrijwilligersprogramma in Peru en dit project steunen? Neem dan contact op met AMAUTA Cusco.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*