Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilligerswerk in Buenos Aires: een ervaring die je leven verandert

2,589 Views
Tuesday March 31, 2015 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Vrijwilligerswerk in Buenos Aires: een ervaring die je leven verandert

Wanneer je ervoor kiest om vrijwilligerswerk in Buenos Aires te doen, zal dit je leven doen veranderen. Zo ook in het geval van Evelyn Hombrink. Ze is 23 jaar en werkt als verpleegster op de intensive care in een ziekenhuis in Nederland. Ze is vorig jaar afgestudeerd en doet momenteel vrijwilligerswerk in Buenos Aires in een tehuis voor tieners met sociale en psychische problemen. Ze kunnen hierdoor niet voor zichzelf zorgen of met hun families wonen. Evelyn is een van de deelnemers van ons vrijwilligers programma in Argentinië; na vier weken Spaanse lessen in Buenos Aires, is ze begonnen met werken in het tehuis.

Volunteer Program Argentina - Amauta Spanish Schools

 

De jongens in het tehuis San Pablo zijn tussen de 7 en 17 jaar oud en komen vooral uit gebroken gezinnen met een arme achtergrond of gezinnen waar huiselijk geweld en misbruik voorkomt. Deze jongens hebben psychische stoornissen waardoor hun families amper voor ze kunnen zorgen. Dit tehuis geeft de jongens een thuis and probeert ze een gestructureerd en stabiel leven te bieden. Evelyn wilde graag bij dit project werken omdat ze dit werk in Argentinië wilde vergelijken met haar gelijksoortige werk in Nederland. Ze wilde de verschillen en overeenkomsten zien in de organisatie en de werksfeer tussen haar werk thuis en bij het tehuis in Buenos Aires.

Dit bijzondere filmpje is gemaakt door Elise Gudbrandsen en geeft een goede indruk van het tehuis en de jongens:


https://www.youtube.com/watch?v=yRPzA8oMSlY&feature=share
Hoe was je eerste dag bij het tehuis?

“Het was anders dan ik had verwacht. Het tehuis is in het centrum van de stad zonder tuin of andere plek om naar buiten te gaan. Het was er bovendien klein, donker en een beetje chaotisch. Een van de jongens werd zelfs bijna een beetje agressief tijdens het eerste gesprek. Alle werknemers waren echter heel vriendelijk en stelden me erg op m’n gemak. De directrice van het tehuis spreekt goed Engels dus wanneer ik het Spaans van de jongens niet helemaal begreep, hielp ze me enorm. In het begin was het nogal lastig om met ze te praten, maar als ik ze vroeg langzamer te praten dan ging het een stuk beter.”

Evelyn bracht haar tijd door met een klein groepje jongens aangezien de rest van de groep op zomerkamp was. Hierdoor kon ze de jongens goed observeren en ze beter leren kennen. Ze speelde meestal spelletjes met de jongens of ze leerde hun wat Engels. Ze wil graag het volgende advies meegeven: vrijwilligerswerk in dit tehuis is vooral geschikt voor mensen die ervaring hebben met kinderen en jongens met verstandelijke handicaps of stoornissen.

Volunteer Program Argentina - Amauta Spanish Schools

 

“Ik heb veel geleerd van deze geweldige ervaring”, aldus Evelyn. “Ik realiseer me nu hoeveel geluk ik heb met mijn leven in Nederland. Ik waardeer mijn leven meer en ik zal deze ervaring met de jongens in Argentinië nooit vergeten!”.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*