Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilligerswerk doen in Buenos Aires is een geweldige persoonlijke ervaring

3,230 Views
Monday February 24, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
Spaans en Vrijwilligerwerk in Buenos Aires: een geweldige ervaring

Mensen helpen en een verschil maken in hun leven is iets wat heel belangrijk en inspirerend voor mij is, daarom heb ik deelgenomen aan een AMAUTA vrijwilligerswerk programma in Buenos Aires. –Cassandra Lord

Ik kwam erachter dat de meeste vrijwilligers met diezelfde reden vrijwilligerswerk doen in Argentinië. De mooie stad Buenos Aires biedt diverse opties voor mensen die geïnteresseerd zijn in vrijwilligers werk, van sociaal tot cultureel, tot ecologische of educatieve projecten.

Waarom vrijwilligers werk?

Ten eerste is er de wens om iets terug te doen voor de lokale bevolking, om een verschil te maken in het leven van mensen in Argentinie die dat op dat moment nodig hebben. Zij hebben de wil om de wereld te verbeteren, ook al is het kleinschalig. Vrijwilligers werk in Argentinië doen is ook een geweldige mogelijkheid om je te laten onderdompelen in de cultuur door te leven en te werken in Buenos Aires. Daarbij is het een goede manier om je Spaans te oefenen terwijl je tegelijkertijd kunt socializen. Tenslotte kun je belangrijke werkervaring op doen in het buitenland wat waarde kan toevoegen aan je Curriculum Vitae.

Volunteer in Buenos Aires

Veel vrijwilligers beginnen met een cursus Spaans in Buenos Aires, afhangend van hun beheersing van de Spaanse taal bij aankomst in Buenos Aires. Die eerste weken Spaanse les helpen ook om te acclimatiseren, gewend te raken aan de Argentijnse bevolking en tegelijkertijd het openbaar vervoer uit te vogelen.

De Australische Cassandra Lord is een van de vrijwilligers in Buenos Aires. “Ik ben dol op mijn vrijwilligerswerk!” is het eerste wat ze zei toen ik vroeg naar haar ervaring hier in Buenos Aires. Cassandra helpt in een weeshuis en ze is geplaatst bij op de afdeling van de baby’s tot 3 jaar oud. Ze vindt het geweldig om te kunnen helpen en met de kinderen te kunnen spelen, ze de liefde en aandacht geven die ze nodig hebben.

Volunteer work in Argentina

“Het is een geweldig gevoel om de kleintjes te zien genieten tijdens hun kindertijd, ze komen meestal uit arme families en hebben geen speelgoed om mee te spelen of zelfs geen warme kleren om te dragen. Alleen al daar zijn en ze veel aandacht kunnen geven creëert een onbeschrijflijk gevoel”

Cassandra had al ervaring met het werken met kinderen voordat ze naar Buenos Aires kwam. In Australië werkt ze parttime en studeert ze aan de PABO. Het enige wat moeilijkheden gaf was de taal barrière. “Het is heel belangrijk dat je Spaans kunt spreken als je hier werkt. Elke dag leer ik iets nieuws tegelijkertijd dat ik de kinderen help; het is een unieke combinatie van geven en nemen” zei ze. “Ik ben heel tevreden hier en daarbij ontmoet ik ook heel veel nieuwe mensen. Ik zal deze ervaring voor de rest van mijn niet meer vergeten”

Volunteer work in Buenos Aires


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*