Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilligerswerk in het ziekenhuis San Juan de Dios in Cusco

4,017 Views
Thursday February 13, 2014 - Gepost door in Volunteer Work
EN ES
Voluntariado in Peru

Moeder Teresa zei ooit: “Het gaat er niet om hoeveel we geven, maar wel om hoeveel liefde we in het geven steken”.

Indien je op zoek bent naar de verschillende mogelijkheden van vrijwilligerswerk in Cusco, Peru, dan zou je zeker moeten overwegen om vrijwilligerswerk in het ziekenhuis San Juan de Dios te doen, dat een paar minuten buiten het centrum van Cusco gelegen is. AMAUTA Spanish school organiseert dit voor je en bemiddelt.

In dit hospitaal, geopend in 1982, zorgt men met veel liefde voor andersvalide jongens en meisjes. Behalve dat het ziekenhuis deze kinderen van gezondheidsvoorziening voorziet die gaat van algemene geneeskunde tot gespecialiseerde zorg (cardiologie, psychologie, fysiotherapie, logopedie,…), geeft het deze kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan en een sociaal leven te hebben. Deze school is op het eigen terrein gelegen. Sommige van deze kinderen bezoeken het ziekenhuis enkel tijdens de weekdagen, anderen wonen hier.

Voluntariado in San Juan de Dios, Cusco


 
San Juan de Dios was een portugese soldaat die naar Spanje reisde, waar hij in de gezondheidszorg ging werken. Door zijn werk kreeg hij veel volgelingen die uiteindelijk de Hospitaalbroeders van Sint Johannes de Deo oprichtten. Deze katholieke instelling werd opgericht om zich toe te wijden aan de zorg van zowel de fysiek- als de mentaal zwakkeren van de maatschappij.

Hoewel deze kliniek in Cusco al zoveel voor deze kinderen doet, kunnen ze toch altijd nog hulp gebruiken van vrijwilligers. Behalve de helpende hand van vrijwilligers, aanvaarden ze ook altijd schenkingen.

Indien je Spaans studeert in Cusco, AMAUTA organiseert wekelijks een bezoek aan San Juan de Dios voor alle studenten. Voor het bedrag van slechts US$3,5) – dat volledig geschonken wordt aan het ziekenhuis – neemt de vrijwilligerscoördinatrice je mee. Zij zal je voorstellen aan het personeel en, belangrijker, aan de kinderen en ze zal je de mogelijkheid geven om mooie momenten met hen te delen.

Voluntariado in San Juan de Dios, Cusco


 

Als je iets wilt meenemen: de kinderen kunnen vooral schoolartikelen zoals boeken, potloden en papier gebruiken, als ook lichaamsverzorgende artikelen zoals zeep, toiletpapier en luiers. Hoewel speelgoed ook zeer gewaardeerd wordt.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*