Spanish School Peru: AMAUTA

Vrijwilligerswerk in Peru

2,615 Views
Wednesday May 30, 2018 - Gepost door in Volunteer Work
EN
Volunteering in Peru

Vrijwilligerswerk in Peru

Wist je dat AMAUTA Spaans School in Cusco hele interessante mogelijkheden biedt om vrijwilliger te worden in Peru? En dan met name voor de studenten Spaans van de school? Vrijwilligerswerk doen is een excellente manier is een bijdrage te leveren aan de Peruaanse gemeenschap en onze vrijwilliger coördinator selecteert de projecten waarmee we werken met veel zorg.

Vrijwilliger zijn in Peru, Cusco, biedt je de kans om de lokale Peruaanse mensen te ontmoeten en een buitengewone leef- en werkervaring op te doen, terwijl je ook nog eens de hele dag Spaans spreekt. Combineer dit allemaal met wat leert en ziet gedurende je reis door Peru, en je zal makkelijk begrijpen waarom vrijwilliger zijn in Peru een “once in a lifetime” ervaring is.

20 jaar ervaring: vrijwilliger in Peru

Veel mensen kiezen AMAUTA Spaans school voor Intensive Spaanse Programma’s en vrijwilliger worden in Peru. AMAUTA heeft al meer dan 20 jaar ervaring met werken met vrijwilligers projecten in Cusco.

Wil je weten hoe het is om vrijwilliger te zijn in Peru, Cusco? Lees over het werk van vrijwilliger Julius terwijl hij in Cusco was! Julius komt uit Croatia, maar leeft en werkt al vele jaren in Tsjechië. Direct na zijn Spaans lessen in Cusco werd Julius vrijwilliger bij een lokale basisschool in Cusco in de ochtend en een naschoolse opvang in de middag voor ongeveer 2 en een halve maand.

 

Julius met de kinderen van de 6e klas, de klas waarmee hij werkte in de school
Julius met de kinderen van de 6e klas, de klas waarmee hij werkte in de school

 

Julius, kan je je dagelijkse taken beschrijven die je op de school deed?

Normaal gesproken, hielp ik met de wiskunde les; ik heb hier veel ervaring mee. Soms gaf ik zelfs gewoon de hele les, als de leraar afwezigwas. Ik hielp ook in het computer lab, aangezien ICT mijn voornaamste bezigheid is.

Wat raakte je het meeste gedurende je vrijwilligerswerk in Peru met dit project?

Wanneer ik voor het eerste op de school kwam, raakte me de conditie waarin ze werkten – en niet alleen de studenten maar ook de leraren. En ze doen alles mogelijk om de studenten de beste educatie te geven die ze geven kunnen, gezien de omstandigheden. Nu weet ik dat dat een moeilijke baan is voor ze allemaal.

Op welke manier was het school systeem in Peru anders dan het school systeem in Tsjechië?

Nou, ik denk dat de intentie om de studenten de beste educatie te geven het zelfde is. Het enige verschil zijn de omstandigheden waarin de kinderen leven, en de leraren werken. Ik denk dat onze studenten en leraren eens zouden moeten komen en proberen te studeren en werken in Peru en de verschillen zien.

 

De tweeling, thuis met hun moeder en hun nieuwe studie plek
De tweeling, thuis met hun moeder en hun nieuwe studie plek (foto: Julius Valka)

 

Heb je een favoriete herinnering van je vrijwilligerswerk in Peru? Zo Zo ja, welke?

Op een gegeven moment gedurende mijn 2 en halve maand in Cusco, werd ik ziek en kon ik niet naar de les komen. Ik had niet verwacht dat ze me erg zouden missen. Maar op de dag dat ik terug kwam, kwamen de kinderen rennend op me af en vroegen waarom ik niet naar de les gekomen was en dat ze me zo gemist hadden, en ze gaven me veel spontane knuffels. Het was erg emotioneel voor me.

Ik werd ook erg goed bevriend met de 6e klas leraren omdat ik zoveel tijd met ze doorbracht. Ik heb goede herinneringen van onze tijd samen.

Vertel me meer over het speciale project waar je mee werkte, over de tweeling?

Na een of twee weken vrijwilligerswerk in Cusco, viel het me op dat sommige studenten heel hard werkten en altijd voorbereid waren voor de les. 2 studenten vielen me vooral op, die tweeling bleken te zijn. Ik besprak de tweeling met een aantal leraren. Ze vertelden me dat deze broers niet alleen excellent waren in de wiskunde lessen, maar in de andere lessen ook. Ze vertelde me hun levensverhaal en hun levensomstandigheden. Dus ik besloot te kijken hoe de tweeling leefde en geloof me, toen ik bij hen thuis was, kon ik ik het niet geloven. Deze jongens groeien op in armoede hele moeilijke omstandigheden.

Maar zelfs terwijl ze zo leven, waren ze nog steeds een van de beste studenten in het 6e jaar. Een gedachte ging door mijn hoofd – om ze te helpen met hun studies in de vorm van boeken en de omgeving voor te bereiden in hun huis en het in te richten met basis dingen die ze nodig hebben om te studeren. Dus ik heb voor beiden een bureau, een stoel, en een lamp, zodat ze hun huiswerk en studies niet meer op hun bed te doen.

 

Julius met de tweeling op hun school
Julius met de tweeling op hun school

 

Met de hulp van de leraren, hielp ik de tweeling ook met het toelatingsexamen voor COAR (Colegio de Alto Rendimiento), een prestigieuze nationale school waar ze de beste educatie krijgen om klaargestoomd te worden voor de Universiteit.

Maar de volgende stap is voorbereiden om ook anderen te helpen. En niet alleen op deze school. Ik leerde een aantal mensen kennen die ook hulp kunnen gebruiken. Zo kunnen we ook andere begaafde kinderen helpen met een beter leven geven, door hun toegang te geven tot betere educatie.

Beschrijf je dagelijkse activiteiten bij je tweede project, de na schoolse opvang die in de buitenwijken van Cusco liggen.

Dit is een erg georganiseerd project. Mijn dagelijkse activiteiten waren vrij duidelijk. Elke dag heeft het programma een vaste activiteit, waarmee de vrijwilligers helpen: spelen met de kinderen, Engels lessen, een creatieve workshop, etc.

Wat raakte je het meeste gedurende je vrijwilligerswerk in Peru in dit project?

Nou, dit vrijwilligers project helpt kinderen in de buitenwijken van Cusco. Ze komen uit arme families, en het was erg moeilijk om in de eerste dagen hun mentaliteit te begrijpen voor mij als een “gringo”. Maar ik denk dat na een paar dagen, we elkaar beter begrepen, en we hadden een fijne tijd samen.

 

Een van de deelnemers die Julius goed wenst voor zijn vaarwel feestje
Een van de deelnemers die Julius goed wenst voor zijn vaarwel feestje

 

Heb je een favoriete herinnering? Zo ja, wat dan?

De kinderen vonden hun kook dagen geweldig, en aangezien ik koken ook leuk vind, was ik blij hun te helpen met taco’s, muffins, etc. Die dagen vond ik erg leuk.

Vertel me meer over het project dat je wil leiden, over het doneren van kleding?

Wanneer ik met mijn vrienden in Tsjechië sprak, vroegen ze me of ze wat kleding konden doneren voor de kinderen. Dus ik sprak met de lokale leider van het project, over hoe we een kleding donatie konden coördineren. Echter zijn we nog steeds in het voorbereidende planning stadium van dit project

 

Julius met de kinderen en de project coordinatoren
Julius met de kinderen en de project coordinatoren

 

Namens de AMAUTA Spaans School, en de twee vrijwilligers projecten, willen we “bedankt” zeggen tegen Julius voor al zijn harde werk en toewijding terwijl hij vrijwilligers werk deed in Peru.

Wil je meer weten over Vrijwilligers werk in Peru?

Neem contact met ons op of
Download onze vrijwilligerswerk projecten lijst hier.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*