Spanish School Peru: AMAUTA

Waar te gaan in Buenos Aires: weekkalender voor de beste plaatsen in de stad

4,244 Views
Monday January 13, 2014 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
Where to go in Buenos Aires

Wist je dat Buenos Aires nummer 10 staat op de ranklijst van Steden die Nooit Slapen? En nu ik in Buenos Aires aangekomen ben om Spaans te leren op AMAUTA Spanish School, weet ik dat dit waar is.
Ik was echt wel verrast om erachter te komen dat New York pas op de 32ste plaats staat op diezelfde ranking.. maar ik kan helemaal begrijpen waarom Buenos Aires zo hoog staat!

Want als je uit wilt gaan in Buenos Aires dan kan dat echt elke dag van het jaar, de hele nacht lang, er is altijd wel een bar of club. Op bepaalde dagen zijn er leuke, speciale activiteiten in sommige bars.
Dus is hier onze lijst van speciale aanbevelingen, één voor elke dag van de week.

Maandagavond

De belangrijkste tip voor een maandagavond in Buenos Aires is: ga naar het cultureel centrum Konex om de drummers van “La Bomba de Tiempo” te zien en te beleven. La Bomba de Tiempo is een 17 koppige band die gebruik maakt van een heleboel verschillende soorten ritmes en muziek zoals Centraal-Amerikaanse en Afrikaanse ritmes, samba en Argentijnse folk beats zoals chacarera. Het cultureel centrum Konex is een oude bakolie fabriek en elke maandag zijn er ongeveer 1500 mensen binnen – een geweldige sfeer.

Best places in town, Buenos Aires, Argentina

Dinsdagavond

Dinsdagavond is een goed moment voor wat tango in Buenos Aires. We gaan naar “La Catedral”. “La Catedral” is een restaurant/bar / (tango) dansclub. Het historische gebouw van La Catedral maakt deel uit van het artistieke erfgoed van de wijk Almagro; het is gemaakt van hout uit 1880 en het is weer een oude fabriek met een hoogte van maar liefst 12 meter, met een prachtige sfeer. Er is een mooi restaurant waar je kunt genieten van echte typische Argentijnse gerechten. Maar “La Catedral” is het meest bekend om de tangolessen en dinsdag is een geweldige dag hiervoor. De tangolessen starten om 19.30 uur en om 21.00 uur. Niet missen!

Woensdagavond

De Rio Cafe in de trendy wijk van Palermo is de plek voor de woensdagavond. Gewoon om lekker rond te hangen, met een drankje en je vrienden. Het is een leuke plek en een goed alternatief voor de echte ‘boliches’ (Spaans voor “club”)gaan. Maar als je een party animal bent of gewoon toch zin hebt om uit te gaan: er zijn ook vele ‘boliches’ open op woensdagavond; de meeste grotere clubs in Buenos Aires zijn open op woensdag-, vrijdag- en zaterdagavond.

Tango in Buenos Aires, Argentina

Donderdagavond

Donderdag nacht is studentenavond en er is veel keus. Twee speciale aanbevelingen voor je donderdagavond in Buenos Aires.

De eerste is Mundo Lingo. Mundo Lingo is een bar waar studenten uit verschillende landen naar toe komen. Bij binnenkomst, krijg je vlaggetje dat je op je Tshirt kunt steken; het geeft aan welke taal je spreekt.
Een perfecte plaats dus voor een culturele uitwisseling in vele talen! Mundo Lingo is trouwens ook geopend op woensdag, maar ik raad je de donderdagavond aan omdat er dan veel meer mensen zijn.

De tweede tip voor de donderdagavond is de student kroegentocht: de Pub Crowl. Alle studenten ontmoeten elkaar op een afgesproken plaats en dan begint de kroegentocht, met de hele groep, van bar naar bar . Prima gelegeneheid om veel nieuwe mensen te te leren kennen.

Vrijdag- en zaterdagavond

Dit zijn de nachten dat de echte grote “boliches”open zijn en heel Buenos Aires uitgaat. Vergeet niet dat het echte feest in Buenos Aires laat begint: pas om 2.00 of 3.00 uur. Tot die tijd is het tijd voor het avondeten (etenstijd in Buenos Aires is tussen 22:00 en 23:00 uur – ook voor de Spaanse studenten met hun gastgezinnen in Buenos Aires) en kun je rondhangen in een café om wat te drinken. Sommige bars worden ook daadwerkelijk omgebouwd tot clubs na 3.00 AM. Boliches die we je aan kunnen bevelen: Esperanto, Kika, Cub Araoz, Asia de Cuba, Big One.

Best places in Buenos Aires, Argentina

Zondagavond

Na een drukke vrijdag- en zaterdagavond, doet iedereen het wat rustiger aan op zondag…. Zoals in veel delen van de wereld is zondag een familiedag, waarbij de Argentijnen graag wat gebarbecuen ….
Maar toch: Buenos Aires is de stad die nooit slaapt. Dus als je echt uit wilt, zul je zeker een party vinden, ook op zondag.

Als je echter weer verder gaat met je Spaanse les in Buenos Aires op maandagochtend, is het misschien beter een keer op tijd naar bed gaan in de spannende hoofdstad van Argentinië, de stad die nooit slaapt…


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*