Spanish School Peru: AMAUTA

Waar vind je de lekkerste koffie in Cusco

2,870 Views
Wednesday June 07, 2017 - Gepost door in Student life in Cusco
EN
Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

Waar vind je de lekkerste koffie in Cusco

Als je Spaans studeert in Cusco, zul je het vast leuk vinden om de vele cafés, bars en restaurants te bezoeken in dit mooie stadje hoogop in de Andes. Er zijn heel veel plekjes waar je uit kunt kiezen. Sommige zijn heel populair; sommige hebben een prachtig uitzicht over de Plaza de Armas, anderen zijn wat goedkoper, hebben heerlijke typisch Peruaanse gebakjes…

Ik was in ieder geval nieuwsgierig om te weten wat de beste cafés zijn met de beste koffie in Cusco. Het duurde wel even totdat ik eruit was, maar nu ik in mijn vijfde week zit van mijn Spaanse lessen bij AMAUTA Peru, denk ik dat ik het wel weet 🙂 . Ik zit er helemaal klaar voor om jullie te vertellen waar je de beste cafés met de beste koffie in Cusco kunt vinden.

Toen ik aankwam in Cusco, wist ik dat Peru goede koffiebonen produceert. Koffie is een belangrijk export product, en overal in Peru kun je koffiebonen vinden: in supermarkten, souvenirwinkels en in de lokale markten.

Juist hierom zou je denken dat er heel veel goede plekken zijn om goede koffie te drinken in Peru. Vreemd genoeg is dat niet zo. Vooral in de toeristische restaurants in Cusco is de kwaliteit van de koffie niet altijd zo goed. Daarom duurde het even totdat ik de juiste kopjes koffie vond tijdens mijn Spaanse cursus in Cusco.
Café Valeriana

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

Een van mijn favoriete plekjes is La Valeriana. La Valeriana is anders dan de andere restaurants en cafés die je in Cusco vindt. Het is een leuk plekje met houten en witte meubels en hele comfortabele banken. Ze verkopen goede koffie, maar vergeet ook niet de heerlijke muffins en cheesecake te proberen!

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

La Valeriana heeft twee locaties in het centrum van Cusco. De ene locatie is gevestigd in Avenida del Sol, tegenover het bekende en toeristische Qorikancha. Het andere filiaal ligt iets dichter bij Plaza de Armas, vlakbij Plaza Regocijo. Het leuke aan deze locatie is dat je lekker buiten op een terrasje kunt zitten
Café Ricchary

Een ander leuk plekje om goede koffie te drinken ligt dicht bij Plaza San Francisco. Als je vanaf Plaza San Francisco naar de San Pedro markt loopt, vind je de straat “Concevidayoc”. Hier, aan de rechterkant, zul je een klein café vinden genaamd ´Ricchary´. Het is niet zo bekend bij toeristen, maar zeker wel de moeite waard!

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

In Café Ricchary maken ze hun eigen koffie met koffiebonen uit Quillabamba. De koffie is biologisch en heel erg lekker! De eigenaar zal je met trots het proces uitleggen van koffiebonen tot koffie, en van de plaats waar de koffiebonen vandaan komen. Als je koffiebonen van goede kwaliteit in Cusco wil kopen, dan is dit dé juiste plek hiervoor. Je kunt kiezen uit koffiebonen en gemalen koffiebonen.
Café Punchay

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

Mijn derde favoriete café ligt in een ander deel van de stad, namelijk in de pittoreske buurt van San Blas in de straat ´Choquechaca´. De koffie is hier goedkoop en erg goed. Er is ook een kleine patio waar je kunt genieten van je koffie omringd door bloemen Verwacht geen specialiteiten zoals Frappuccinos of een grote diversiteit aan smaken. Als je blij bent met een simpele maar goede koffie om je dag mee te beginnen, dan is dit de plek waar je moet zijn.

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

Frappuccino en gratis WIFI

Zoals je nu wel weet, zijn er hele goede cafés in Cusco om er lekkere koffie te drinken. Maar, als je een koffie wilt zoals je die thuis koopt, of die ene Frappuccino die je altijd drinkt in Starbucks, dan ja, is er ook een Starbucks in Cusco 😉 . Je vindt de Starbucks direct in de Plaza de Armas, op de tweede verdieping. Het is een gezellig plekje met een leuk interieur, het is er rustig en je hebt er gratis wifi. Dus als je Spaans wilt studeren of je huiswerk wilt maken onder het genot van een lekker kopje koffie, dan ben je ook bij Starbucks aan het juiste adres.

 

Where to find nicest cafes with the best coffee in Cusco

 

Caroline van Linden


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*