Spanish School Peru: AMAUTA

Waarom Spaans leren? 7 goede redenen!

2,195 Views
Wednesday June 19, 2024 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
The 7 Extraordinary Benefits of Learning Spanish If You Like to Travel

Of je nu opzoek bent naar een reis naar Peru of naar andere delen van Zuid-Amerika, of je zoekt gewoon nieuwe uitdagingen, het studeren van een tweede taal is een opmerkelijk iets om te doen. De voordelen van Spaans te leren, vooral als je veel wilt reizen, kunnen niet worden onderschat.

Dus als je op zoek bent naar inspiratie voor waarom je Spaans zou leren, lees verder want we nemen je mee naar de zes basisvoordelen van deze taal op te nemen.

 

1. Spaans leren maakt reizen in het buitenland een stuk makkelijker

Als je nog geen reis door Zuid-Amerika hebt gemaakt, begrijp je waarschijnlijk niet de moeilijkheden die je tegenkomt als anderstalige of enkel Engels sprekende toerist in deze werelddelen.

Wil je naar een andere stad? Je hebt de colectivo nodig, of misschien wel de metro.

Hongerig? Je bent op zoek naar de mercado.

Wil je een gesprek aangaan met een dame die met haar geit op dezelfde bus wacht? Ja zal Buenos días, ¿cómo está usted?, ¡Qué lindo su cabrito! nodig hebben!

Wel, het laatste is waarschijnlijk minder belangrijk, maar al deze situaties bewijzen dat Spaans een belangrijke taal is om te leren. Om je in Zuid-Amerika te verplaatsen, heb je tenminste een basiskennis van de Spaamse taal nodig om jezelf goed te verhelpen, inclusief weten wat je precies besteld op de markt of om de juiste bus te vinden. Onderschat nooit hoe belangrijk deze dingen zijn!

 

Learn Spanish and travel

 

2. Het is hoogswaarschijnlijk de meest nuttige taal ter wereld voor toeristen

Eén van de grootste redenen om Spaans te leren, is dat het veel dingen makkelijker maakt als je rond reist. Communicatie en verstaan wat er scheelt, is 95% van de uitdaging terwijl je reist.

Maar het echte voordeel van Spaans spreken, in tegenstelling tot de meeste andere talen, is dat er een volledig contint is van Spaans sprekende landen. Eerst moet je begrijpen hoe je Spaans het beste kan leren, maar zodra je er tijd in steekt, zal de tegenprestatie snel komen.

Ja zal door Zuid-Amerika kunnen reizen met weinig of geen communicatieproblemen en je zal zelfs in staat zijn in het uitoefenen van vrijwilligersprojecten, waar je de lokale mensen kan spreken.

En natuurlijk, is ook Engels een zeer belangrijke en nuttige taal. Maar geloof ons, wanneer we je vertellen iemand vinden in Zuid-Amerika die volledig Engels spreekt even makkelijk is als twee llamas die in een taxi passen (Iets dat we zelf hebben zien gebeuren in Cusco).

 

People that speak more than one language are known:

Study Spanish Immersion Peru

 

3. Je maakt jezelf slimmer door Spaans te leren

Je brein is een een spier en zoals je waarschijnlijk hebt geleerd met andere lichaamsdelen, loont het moeite om het uit te oefenen. Nee, dit betekent niet dat je op een loopband moet trainen; het betekent dat je je brein kan laten groeien door het uit te dagen door Spaans te leren spreken.

Één van de redenen waarom het leren van Spaans voelt alsof je je hersenen opnieuw leert kennen, is omdat je dat eigenlijk ook doet door het leren van Spaans. Studies hebben aangetoond dat het leren van een tweede taal, de verbinding versterkt tussen verschillende hersencellen. En het leren kan fusiek de omvang van je hersenen vergroten.

Bovendien is één van de echte voordelen van het spreken van Spaans in een land als Peru, dat je je hierdoor aanzienlijk slimmer voelt als je op de San Pedro markt in Cusco kunt onderhandelen en niet wordt afgezet met gringo-prijzen.

 

Receive tips on learning Spanish 

Benefits of learning Spanish

 

4. Spaans leren als tweede taal kan je gezond houden

Studies hebben wetenschappelijk aangetoond dat het spreken van een andere taal – Spaans of een andere taal – de tekens van hersenaandoeningen zoals Alzeheimer en Dementie kan afnemen, dus eigenlijk worden je hersenen beschermd.

Dit alles bewijst dat het leren van Spaans als tweede taal een verrassende investering in je toekomstige gezondheid kan zijn, wat betekent dat je meer tijd zal hebben om de wereld te zien! Een win-win situatie dus!

 

Speaking spanish more employable

 

5. Met een extra taal bij je skills word je multi-inzetbaar

Naast het feit dat Spaans nuttig is tijdens vakanties, is een ander belangrijk voordeel van Spaans leren dat het je meer werkgeschikt maakt – zelfs als je niet solliciteert voor een job die deze taal vereist.

 

The 7 Extraordinary Benefits of Learning Spanish If You Like to Travel

 

Het feit dat je enorme uitdagingen hebt aangegaan om een nieuwe taal te leren, en dat je hierbij veel toewijding en hard werk hebt bewezen, zijn allemaal factoren die ervoor zorgen dat je CV uitblinkt bij nieuwe werkgevers.

En, als je een echte liefhebben bent van reizen, een ander groot voordeel van Spaans leren is dat het enorm handig kan zijn om een betaalde job te krijgen in het buitenland.

6. Door Spaans te spreken, maak je meer vrienden

Natuurlijk, Engels is dan misschien wel de lingua france bij het grootste deel van de wereld, maar wanneer je in Rome (of Cusco) bent, zal het verschrikkelijk moeilijk zijn als je de lokale jargon wil opnemen.

In het algemeen is er geen groot aantal Engelstaligen in Zuid-Amerika, en zeker niet in Peru, dus er wordt gerekend op die toeristen, die een stap extra zetten en Spaans leren om de kloof tussen de communicatie te overbruggen.

Er is niets beter dan je tijd spenderen in een bar of een rondleiding maken naar een afgelegen dorp en in staat zijn om een gesprek aan te gaan met een local.

Als je een authentieke, meeslepende reiservaring in Peru of andere delen van het continent wilt, is er niets beter dan studeren, vooral omdat het altijd leuk is om een debat met een Peruaan te beginnen over de oorsprong van hun nationale trots en vreugde, pisco (een woord van waarschuwing: zeg geen Chili!).

 

The 7 Extraordinary Benefits of Learning Spanish If You Like to Travel

 

7. Door Spaans te leren waardeer je de cultuur nog meer

Uit onderzoek blijkt dat bij het spreken van een taal van een nieuw land, je meer leert te tolereren en positiever bent over de cultuur van dat land. Maar het betekend ook gewoon dat je verstaat wat er rondom je aan het gebeuren is.

Vertrouw ons, er zal een tijd zijn tijdens het reizen dat je niet weet wat er rond jou aan het gebeuren is (ook al ben je Spaans of niet), maar de lokale taal oppikken betekend dat je kan starten met het begrijpen van de locals en kan je zelfs deel nemen aan de cultuur. Of je nu de lokale jargon in Peru leert of grip leert hebben op de Argentijnse voeding, je zult je snel goed voelen op weg naar het begrijpen van een nieuw land.

 

Spanish easy languages to learn

 

Receive tips on learning Spanish 


Tagged als: , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*