Waarom vrijwilligerswerk in Cusco op je Bucket List moet staan!

1,597 Views
Thursday March 03, 2016 - Gepost door in Volunteer Work
03Mar
Why Volunteering in Cusco Should be on Your Bucket List

Waarom vrijwilligerswerk in Cusco op je Bucket List moet staan!

Na een goede referentie van een voormalig student, besloten Frank en Jaqueline Kuijpers contact op te nemen met AMAUTA Spanish School om ons te vragen hun vrijwilligerswerk in Cusco voor hen te organiseren. Zo konden zij enige tijd later aan de slag bij een kliniek voor mentaal en lichamelijk gehandicapte kinderen, Clinica San Juan de Dios, in Cusco. Zij zochten een manier om anderen te helpen en meer te leren over de Peruaanse maatschappij. Samen met onze vrijwilligerscoördinator, kwamen zij meer te weten over het Peruaanse gezondheidszorg systeem. Maar nog veel belangrijker, ze kregen de mogelijkheid om de kinderen en de kliniek te helpen.

Ze beschreven hun rol in de kliniek, waar ze elke middag gedurende twee weken lang hun tijd door brachten, vrij eenvoudig: “De kinderen laten genieten van hun dag, ze aan het lachen maken”. Door simpel weg de kinderen op verschillende manieren aandacht te geven toverden zijn elke dag weer een glimlach aan op de gezichtjes van de kinderen. Ze namen de kinderen mee uit wandelen, hielden hun handen vast, speelden met hen, gaven ze te eten en hielpen hen motorische vaardigheden te leren door met ze te kleuren, tekenen of knippen.

Spanish Lessons in Buenos Aires

Deze gemotiveerde vrijwilligers beschrijven de vreugde die ze zagen op de gezichten van de kinderen als het mooiste deel van de ervaring. In contact komen met verschillende kinderen in Cusco, elk met een andere achtergrond was elke keer weer een nieuwe uitdaging. Met enthousiasme vertellen ze over de interactie met de kinderen, het leren om te gaan met de verschillende verlangens van de kinderen, maar ook het leerproces hoe je bij elk kind een glimlach op het gezicht kan toveren. Het viel hen op dat gewoon elke dag een paar uur spelen met de kinderen, die niet veel anders hadden, al een heel groot verschil maakte. Op de vraag welke ervaring zij zich het meeste zouden herinneren in de toekomst, riepen ze unaniem uit: “De kinderen”.

Spanish Lessons in Buenos Aires

Terwijl ze spraken over de ervaring in het algemeen, lieten ze ook hun dankbaarheid naar AMAUTA blijken. Dankzij deze ervaring en het vrijwilligerswerk in Cusco, hebben ze veel hebben geleerd en genoten, en gezien dat de verpleegkundigen en verzorgers zulke harde werkers waren. Maar het belangrijkste is dat ze wilden benadrukken hoe bijzonder en positief hun ervaring is geweest. Het was gemakkelijk om te zien dat ze oprecht van het werk genoten hebben en van de kinderen en verzorgers in de kliniek zijn gaan houden; en dat in maar twee korte weken tijd!

Spanish Lessons in Buenos Aires

Ben je geïnteresseerd in een van onze vrijwilligers projecten in Cusco?

Neem dan contact met ons op voor meer informatie over ons vrijwilligerswerk in Peru.
Kijk op onze website of download onze project lijst.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*