Spanish School Peru: AMAUTA

Wat te doen in Sacred Valley: 11 tips & sites die je moet bezoeken!

2,830 Views
Thursday April 11, 2019 - Gepost door in Student life in the Sacred Valley
EN ES
11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru

Wat te Doen in de Sacred Valley: 11 tips & sites die je moet bezoeken

Slechts een uur rijden vanuit Cusco, vinden we de Sacred Valley of in het Nederlands vertaald de Heilige Vallei van de Inca’s in Peru. Deze is genoemd naar het belang dat de Inca aan dit gebied gaven; de verwoeste citadellen en voormalige landbouwterassen liggen hier bij wijze van spreken ‘voor het oprapen’.

Het is een adembenemende plaats om te bezoeken, omgeven door bergen en graan dat groeit langs de Rivier Urubamba, die langs de vallei stroomt. Voor elke toerist die Cusco bezoekt, is de Heilige Vallei must-see tijdens de reis naar Peru.

In plaats van ‘gewoon’  een tour naar de Heilige Vallei te doen, of het even aan te doen op weg naar het epische Inca fort van Machu Picchu, is het een aanrader om er enkele dagen te verblijven. Bezoek Peru’s grootste en meest dynamische en ambachtelijke markten, de pre-Colombiaanse zoutmijnen en de unieke hotels hoog gesitueerd op de zijkant van de vallei. Volg ons als we de elf beste  tips en must-see sites  in de Heilige Vallei langslopen.

Spoiler: AMAUTA Spanish School biedt Spaanse lessen aan op deze geweldige locatie (kijk naar #11)

 

 1. ONTDEK HET FORT VAN OLLANTAYTAMBO

  Ollantaytambo is gebouwd als het administratief centrum voor de Inca, waar eerbetonen werden verzameld vanuit de plattelandsgemeenschappen, maar het is ook de thuisbasis van één van de sterkste verdedigde Inca forten

  Inderdaad, het was nuttig om bescherming te bieden tegen een aanval geleid door de Spaanse Conquistador Hernando Pizarro die probeerde – en faalde – om de vallei te bestormen en te heroveren. Het is de thuisbasis van een reeks indrukwekkende landbouwterrassen die leiden naar de onafgemaakte Tempel van de Zon, waar deze waarschijnlijk een rol zou hebben gespeeld als een soort Inca-kalender.

  De verkenning van het fort is de topattractie om te doen in Ollantaytambo, daarnaast is de toegang ook inbegrepen in de Boleto Turístico, die je ook nodig hebt voor de meeste bezienswaardigheden in Cusco en de omgeving.

  Het verkennen van het fort is het topattractie in Ollantaytambo en toegang is inbegrepen in de Boleto Turístico die je nodig hebt voor de meeste bezienswaardigheden in Cusco en de Vallei. Het fort is makkelijk bereikbaar vanuit de stad of als onderdeel van een Sacred Valley-tour vanuit Cusco.

 2. SOUVENIRS KOPEN OP DE PISAC MARKT

  Geweven textiel in alle kleuren van de regenboog staan hoog hoog opgestapeld naast baby-alpaca-sweaters en Inca-stijl keramiek op deze beroemde markt in het hart van Pisac. Zondag is de beste dag voor een meer authentieke ervaring, wanneer boeren uit de Heilige Vallei afdalen naar de stad om hun waren te verkopen.

  Kijk uit voor de cavia’s – hoewel, je het al kan raden, deze worden niet verkocht als huisdieren!

  11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru
 3. WANDEL NAAR DE PISAC CITADEL

  Hoog boven de stad, is de verwoeste citadel van Pisac een ander voorbeeld van de uitzonderlijke vaardigheiden van de Inca’s met steen en hun verdediging. Net als de ruïnes van Ollantaytambo heeft dit oude Inca-fort uitzonderlijke uitzichten op de vallei – noodzakelijk voor de verdediging – en een nog meer indrukwekkende Tempel van de Zon, die de hoeken van de rots gebruikt om de verandering van de seizoenen in kaart te brengen.

  Toegang is inbegrepen in de Boleto Turístico. Het is een zware wandeling van 90 minuten of je kan ook een korte taxirit naar de top van de ruïnes nemen, vanwaar je makkelijk weer naar beneden kunt wandelen, door het doolhof van ruïnes, terug naar de Spaanse school in de Heilige Vallei.

  11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru
 4. INSPECTEER HET INCA LANDBOUW LABORATORIUM VAN MORAY

  Op de platte vlakte boven de zijkanten van de Heilige Vallei, Moray komt als een verrassing na de meer conventionele ruïnes verspreid over de rest van de regio. Moray is een opvallende reeks komachtige cirkels gesneden in de aarde. Hoewel ze er helemaal anders uitzien dan de standaardterrassen die je op Inca-plaatsen in Peru terugvindt, werden deze ook gebruikt voor landbouwdoeleinden.

  Onderzoek heeft echter gesuggereerd dat door verschillende terassen in verschillende niveaus van de aarde te snijden het mogelijk was voor de Inca’s om een soort landbouwlaboratorium te creëren waar ze verschillende gewassen in verbouwden. Er is een opmerkelijk verschil van 15˚C tussen de bovenste en onderste terrassen, wat een integraal onderdeel zou zijn geweest bij het laten groeien van verschillende soorten knollen en andere gewassen.

  Zoals bij de meeste sites in de Heilige Vallei, is de toegang mogelijk met de Boleto Turístico. Om hier te komen, is het een uur wandelen vanuit Salinas de Maras of via een taxirit.

 5. KOOP ROOS ZOUT BIJ DE SALINAS DE MARAS

  Als je jezelf ooit hebt afgevraagd hoe zout wordt gemaakt, bezoek dan zeker de Salinas de Maras. Dit systeem van zoutvlaktes die aan de rand van de heuvel hangen, is de plaats waar de lokale bevolking nog steeds werkt om het zout te bewerken. Het is een ongelooflijke plek om foto’s te maken, terwijl je het roze getinte zout van de aarde kunt kopen in de winkel van de site.

  11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru

  De zoutmijnen zijn één van de meest unieke attracties van de Heilige Vallei. De toegang kost S / 10 (niet inbegrepen in de Boleto Turistico). Toeristen kunnen de zoutmijnen bezoeken door een ‘colectivo’ te nemen vanuit Cusco, hoewel veel Sacred Valley-rondleidingen deze site op hun reisroutes bevatten.*

  Het Spaanse programma in de Heilige Vallei van AMAUTA is inclusief: twee gratis bezoeken aan zelf te kiezen sites. Het Amfitheater van Moray and de zoutmijnen van Maras zijn meestal inclusief.

  Vraag informatie bij de locale AMAUTA activiteiten coördinator.

  Lees meer en Leer Spaans in de Heilige Valei

  Vragen? Contacteer AMAUTA Cusco

 6. EET GERECHTEN MET INGREDIËNTEN DIE GROEIEN OP 3500 METER BOVEN ZEENIVEAU

  Voor een kennismaking met de Peruaanse gastronomie met een unieke Inca twit, mag je dineren in Mil niet missen, de nieuwste toevoeging aan het culinaire repertoire van Virgilio Martínez, waarvan het andere restaurant, Central in Lima, het zesde beste restaurant ter wereld is.

  Alle gerechten in Mil in Moray worden gemaakt met ingrediënten die alleen op 3500 meter boven zeeniveau of hoger worden gevonden. De meeste worden onderzocht met behulp van lokale inheemse gemeenschappen die precies weten wat er op deze grote hoogte kan groeien. Het menu bevat acht gangen, gecombineerd met overheerlijke infusies. Reserveringen zijn van essentieel belang en vergeet niet dat de lunch minstens drie uur duurt.

 7. SLAAP IN DE LUCHT BOVEN DE HEILIGE VALLEI IN THE SKY LODGE

  Wanneer ze voor het eerst gebouwd werden, hebben ze wat controverse veroorzakt, maar Ze klampen zich vast aan de rand van de vallei – en hangen ongeveer 400 meter boven de vallei – deze unieke capsules beantwoorden de vraag waar te verblijven tijdens een bezoek aan de Heilige Vallei.

  Om bij de slaapkamers te komen moeten de gasten omhoog klimmen via een ferrata van 170 metalen treden. Terwijl het opnieuw afdelen veel sneller gaat door het gebruik van een zipline. De uizichten vanuit dit hotel zijn adembenemend – maar zeker niet voor zij die last hebben van duiziligheid.

 8. PROEF HET LOCALE BIER IN DE BROUWERIJ VAN VALLE SAGRADO

  De Inca’s waren niet bekend om hun liefde voor bier, maar je kan er zeker van zijn dat ze het concept hebben omarmd in de brouwerij van Valle Sagrado, de eerste ambachtelijke brouwerij van de vallei in Pachar. Deze levendige kroeg heeft veel prijzen gewonnen voor zijn brouwsels en biedt een zestal soorten bier van de tap, die traditionele Peruaanse smaken bevatten zoals maracuyá (passievrucht) en zelfs zout uit de nabijgelegen mijnen van Moray.

  Evenementen worden hier regelmatig georganiseerd en het is een gezellige plek om te stoppen na een lange dag verkennen van de Heilige Vallei.

 9. STAP OP DE TREIN RICHTING MACHU PICCHU

  Slechts 30 kilometer ten noordoosten van Ollantaytambo, waar de Rio Urubamba diepe stroken heeft gesneden in het bergachtige landschap, de “Verloren stad van de Inca”, ligt de Machu Picchu. Een reis naar de Heilige Valle is meestal gecombineerd met een bezoek aan de UNESCO Werelderfgoed citadel. De beste manier om deze te bezoeken? Met de trein!

  11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru

  Er zijn zes verschillende treinen die je naar Machu Picchu kan nemen, allemaal afhankelijk van je budget en alle uitzonderlijke uitzichten op het gebeeldhouwde, groene landschap van het Andesgebergte terwijl de trein vertrekt vanuit de Heilige Vallei.

 10. WANDEL IN DE VOETSTAPPEN VAN DE INCA’S OP DE LEGENDARISCHE INCA TRAIL

  Als je het uitdagend vindt om Machu Picchu te bereiken zoals de Inca ooit deed, is een ander onmisbare activiteit om te doen in de Heilige Vallei, het wandelen van de wereldberoemde Inca Trail – één van Peru’s ultieme wandelavonturen. Vertrekkend van net buiten Ollantaytambo reist de Inca Trail 26 mijl door de bergen van de Heilige Vallei en bereikt hij 4.200 meter boven de zeespiegel voordat hij terugklimt naar Aguas Calientes. Vanaf hier voert een reeks treden in de berghelling (of een bus) de laatste korte afstand naar Machu Picchu.

  Deze vierdaagse wandeling van drie nachten maakt deel uit van de Qhapaq Ñan, een netwerk van Inca-wegen die door het voormalige Inca-rijk lopen. Toen ze in gebruik waren, werden ze geschat op 23.000 tot 45.000 kilometer lang.

   

  De Inca Trail naar Machu Picchu moet enkele maanden voor aankomst in Peru al geboekt worden, omdat er maar weinig Inca Trail tickets per dag beschikbaar zijn.*Contact een Peru Trips Counselor for informatie over de beschikbaarheid van Inca Trail Tickets.

 11. STUDEER SPAANS EN DOE VRIJWILLIGERSWERK IN DE HEILIGE VALLEI

  Zoals vele die voor jou zijn gekomen, zie je jezelf makkelijk verliefd worden op de Heilige Vallei, één van Peru’s mooiste landelijke locaties.

  Als je verliefd wordt, is er een oplossing: verblijf enkele weken in het hart van Heilige Vallei en studeer Spaans, in de weinig-bezoekte stad Yanahuara.

  11 Must-Visit Sites & Things to Do in the Sacred Valley, Peru

   

   

   

  Het is een unieke manier om de sfeer van de vallei te waarderen, terwijl je ook tijd hebt om de onmisbare en unieke attracties van de vallei te bezoeken.

 

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*