Spanish School Peru: AMAUTA

Wat vond je het leukst aan je vrijwilligerswerk in Peru?

2,208 Views
Monday February 29, 2016 - Gepost door in Volunteer Work
EN
What did you like most about being a Volunteer in Peru?

Wat vond je het leukst aan je vrijwilligerswerk in Peru?

Wat vond je het leukste aan je vrijwilligerswerk in Peru?

We vroegen het aan Simone Kuffner, die voor vier maanden vrijwilligerswerk deed bij een lokaal project in Cusco!

Simone komt uit Oostenrijk. Ze kwam eind september 2015 naar Peru en ze vertrok weer naar Oostenrijk in januari 2016. Simone was een super leuke vrijwilliger en een toegewijde student Spaans in Peru hier bij AMAUTA.

We vinden het daarom ook heel jammer dat ze weg is gegaan. Ze is eigenlijk een Peru expert nu!

Wat verraste je het meest over het leven in Cusco?

“Ik had eigenlijk helemaal geen idee hoe het leven zou zijn in Cusco voordat ik kwam, dus ik verwachtte eigenlijk niets. Ik was verrast over het verkeer, dat het zo goed werkt, zonder ongelukken. Er zijn altijd wel verkeersophopingen maar op een of andere manier werkt het!”

Wat vind je het leukst over het wonen in Peru?

“Ik vind de mentaliteit over het leven hier in Peru het leukst. Het is heel anders dan het leven in Oostenrijk. Hier, in Peru, zijn de mensen veel meer open en ik vind de Peruviaanse levensstijl echt leuk.”

 

What did you like most about being a Volunteer in Peru?

 

Wat voor aktiviteiten vonden de kinderen van jouw project het leukste?

“Één keer heb ik Playdough voor de kinderen gemaakt om mee te spelen, en ze vonden het echt heel erg leuk. Ook heb ik een keer maskers gemaakt en dat vonden ze ook erg leuk. Mijn zus is een peuterspeelzaal lerares dus dat heeft mij echt heel goed geholpen!”

 

Wat advies zou je willen geven aan toekomstige vrijwilligers en Spaans studenten in Peru?

“Mijn advies is om in elk geval heel flexibel te zijn, want als je uit een meer ontwikkeld land komt is het aan het begin nog best wennen aan het leven hier. In Peru werken heel veel dingen niet goed of ze zijn anders…. Je moet echt flexibel zijn om hier mee om te kunnen gaan. Je moet open staan voor nieuwe en andere dingen leren kennen.”

 

Denk jij dat jouw Spaans heel erg verbeterd is tijdens jouw vrijwilligerswerk?

“Ja, zeker weten. Ik denk dat de individuele lessen naast de Spaanse groepslessen heel erg geholpen hebben, omdat ik echt één op één met de docent moest praten; ik kon het niet vermijden, en ik kreeg de kans om het heel veel te spreken. Aan het begin was ik bang om te praten met Peruaanse mensen omdat mijn Spaans niet zo goed was, maar na de individuele lessen wilde ik echt met de lokale mensen praten.”

 

What did you like most about being a Volunteer in Peru?

Wat voor verschil zie je tussen de Peruaanse kinderen en de Oostenrijkse kinderen?

De educatie is anders. Ik denk dat de kinderen hier meer gedwongen worden om te leren, omdat zij formele dingen eerder leren en huiswerk enzovoort mee naar huis krijgen. In Oostenrijk de educatie is beter, omdat het minder formeel is in het begin en de kinderen krijgen de tijd om te spelen totdat ze ongeveer zes jaar oud zijn. Ze kunnen ook al op jongere leeftijd redelijk goed Engels spreken, ongeveer wanneer ze elf jaar oud zijn. Hier, in Peru, is dat niet zo.”

Wat was het meest waardevol voor jou op een persoonlijk gebied?

“Dat je open moet staan voor nieuwe dingen. Ik heb ook geleerd dat ik het leven, hier in Peru, leuker vind dan in Europa. Ik heb de kans gekregen om een nieuwe cultuur, levensstijl, en andere mensen te leren kennen. Ik ga alles zeker missen!

Wij gaan jou ook zeker missen, Simone! Heel erg bedankt voor al het harde werk dat je verricht hebt en de toewijding naar AMAUTA en de kinderen hier in Cusco. Je bent een topper!

For more information about the AMAUTA Volunteer Placements in Peru, contact us or like us on Facebook, to receive regular updates of student life in Cusco.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*