Spanish School Peru: AMAUTA

We gaan een speelplaats maken met vrijwilligers!

2,661 Views
Friday May 13, 2016 - Gepost door in Volunteer Work
EN
Planning a playground as a Amauta Volunteer

We gaan een speelplaats maken met vrijwilligers!

AMAUTA Spanish School in Peru biedt de unieke mogelijke om vrijwilligerswerk te doen en Spaans te leren, terwijl je je helemaal onderdompeld in de Peruaanse cultuur.

Als deelnemer aan het AMAUTA vrijwilligersprogramma in Cusco, krijg je de unieke kans om te leven en te werken in Peru! Als vrijwilliger ervaar je de rijke, culturele diversiteit van een land terwijl je bijdraagt aan de Peruaanse gemeenschap en je de kloof tussen buitenlandse bezoekers en lokale bewoners overbrugt. AMAUTA werkt samen met meer dan 30 verschillende projecten, inclusief scholen, NGO’s, ziekenhuizen, weeshuizen etc. in Cusco. Vrijwilligers zijn het hele jaar welkom en kunnen starten met hun Spaans cursus en vrijwilligerswerk op elke maandag van het jaar.

Maar voor juni en Juli is er een speciaal, nieuwe programma!

Planning a Playground as a AMAUTA Volunteer

Speciale vrijwilligersprogramma

In Juli 2016 hebben we een bijzonder project gepland: we gaan een speelplaats bouwen bij een van onze projecten, samen met een groep vrijwilligers. Daar hebben we JOU voor nodig!
Een van onze lokale vrijwilligers projecten wil heel graag een (nieuwe) speelplaats. Op dit moment is er wel een oude speelplaats aanwezig, maar deze is kapot, roestig en niet veilig meer voor de kinderen om op te spelen. Het project heeft een groep vrijwilligers nodig die bereid zijn om de oude speelplaats op te knappen en een nieuw gedeelte aan te bouwen.
Help ons dit mogelijk te maken en kom naar Peru in Juni of Juli 2016 en help ons deze speelplaats te bouwen!

Planning a Playground as a AMAUTA Volunteer

Wanneer, waar en hoeveel?

We starten op 11 Juli 2016
De totale duur van het programma is drie weken en is inclusief een week Spaanse les, culturele activiteiten, 3 weken accommodatie, 2 maaltijden per dag en de vrijwilligers plek inclusief begeleiding, hulp, en dit alles voor $ 930 dollar.

Belangrijk!
Een donatie van $ 125 dollar aan het project voor de reconstructie van de speelplaats is inbegrepen in de prijs. AMAUTA betaald ook nog eens $ 100 dollar extra per vrijwilliger die zich aanmeldt!
ALs je mee wilt doen, geef ons dan je naam en email (clic op de oranje knop hieronder) en schrijf het woord “playground”. We sturen je dan alle info op zodat je meee kunt doen!

Planning a Playground as a AMAUTA Volunteer

Meer over het project

Het project waar we het over hebben is onderdeel van een buitenschools programma in Cusco, waar zo’n 25-40 kinderen per dag naartoe gaan. Het project wordt gerund door een pastoor en zijn vrouw, die de organisatie 13 jaar geleden samen opgericht hebben. Hun doel is om voor de kinderen een veilige plek te creëren waar zij kunnen leren, groeien, en goede relaties binnen de gemeenschap te ontwikkelen.Het project is open van dinsdag tot en met vrijdag, het start om 4 uur ’s middags en eindigt om 6 uur ’s middags. Ze organiseren specifieke activiteiten elke dag, verschillend van sportdagen naar Engelse lessen tot een kookles etc. Het project ligt een van de buitenwijken van de stad, met een geweldige uitzicht over Cusco en omgeven door mooie bergen.

De coördinatoren bieden vrijwilligers veel support en aanmoediging in de tijd dat ze vrijwilligerswerk doen. De kinderen zijn vriendelijk en opgewonden dat er vrijwilligers zijn waarmee ze kunnen spelen. Een van onze recente vrijwilligers, Regina Thommen, heeft voor 8 weken vrijwilligerswerk gedaan bij dit project. Wat zij zegt over haar ervaring: “Ik voelde mij welkom en ik kreeg goede instructies. Voor mij was het een hele leuke tijd de kinderen zijn geweldig en zo dankbaar voor alles. Ik hoop ooit nog een keer terug te komen.”

Planning a Playground as a AMAUTA Volunteer

Vrijwilligerswerk bij dit AMAUTA Project geeft je de mogelijkheid om de lokale mensen te leren kennen. Dit geeft je de kans om te leren over hun gebruiken en wat van jouw eigen cultuur met hun te delen. Je kunt ook je Spaans oefenen, vooral met de kinderen, die altijd erg vergevingsgezind zijn met buitenlanders die hun taalvaardigheid willen oefenen.

Help ons met het opknappen van de speelplaats voor dit project. De kinderen, samen met de leiders van de naschoolse opvang en AMAUTA, zullen zo blij en dankbaar zijn voor jouw hulp!

Planning a Playground as a AMAUTA Volunteer

If you are interested, please contact us
or send us an mail leave a message on Facebook.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*