Spanish School Peru: AMAUTA

weekend naar de Iguazu Watervallen!

3,405 Views
Thursday April 30, 2015 - Gepost door in Latin American Travel
EN ES
weekend naar de Iguazu Watervallen!

Ik ben nu een aantal maanden Spaans aan het leren in Buenos Aires, omdat ik stage loop hier in Argentinie. Ik houd van Buenos Aires en ik heb al heel veel geweldige dingen gezien in dit land.
Afgelopen weekend kwam ik terug van een reis naar een uniek stukje natuurwonder. De geluiden, de kleuren, de imense grootte en alles gecombineerd maken deze watervallen zo uniek. Ik wist niet dat het mogelijk was om te genieten van zo veel liters en liters vallend water. Het is meteen duidelijk waarom de Iguazu Watervallen, samen met onder andere Machu Picchu in Peru, een van de Zeven Wereld Wonderen is.

Onze reis begon met het verlaten van de grote, hectische stad Buenos Aires en na ongeveer 18 uur kwamen we rond de middag aan in ons hostel in Iguazu. Hier voelde het echt net alsof je op een korte vakantie was. Na een paar maanden in de stad te zijn geweest, was ons hostel met groot zwembad midden in de prachtige flora en fauna in complete stilte, de ideale achtergrond.

Highly Recommended Weekend Trip for Students: The Iguazu Waterfalls!

 

De volgende dag begonnen we met het verkennen van het Nationaal Park Iguazu met een bezoek aan de Argentijnse kant van de watervallen. Eenmaal aangekomen, werden we meteen begroet door een aantal kleine beertjes met lange neuzen, genaamd Coati. We vonden ze super lief! We namen een paar foto’s en later kwamen we erachter dat deze beren helemaal niet zo lief waren als ze eruit zagen. Ze zijn eigenlijk totaal niet lief omdat ze erg ondeugend zijn en het zijn kleine voedseldiefjes.

Highly Recommended Weekend Trip for Students: The Iguazu Waterfalls!

 

Het pad naar de watervallen was een doolhof van paden en bruggen; we kwamen een voor een langs de mooie watervallen. Toen kwamen we aan bij een boot, een speedboot die heel dicht bij de watervallen komt. We besloten om deze tocht te maken. We waren op onze beurt aan het wachten om op de boot te gaan en ondertussen zagen we andere mensen uitstappen, totaal doordrenkt van het water.

Highly Recommended Weekend Trip for Students: The Iguazu Waterfalls!

 

De boot ging eerst naar een kant dichtbij de watervallen maar niet te dichtbij zodat we foto’s konden maken. Daarna gingen we naar de andere kant van de watervallen waar we bijna er onder door gingen. Het was een ongelooflijke ervaring, ookal duurde het maar 10 minuten, het was geweldig om zo dichtbij de watervallen te komen.

Highly Recommended Weekend Trip for Students: The Iguazu Waterfalls!

 

De volgende dag gingen we naar de Braziliaanse kant waar we het panoramische uitzicht hadden. Omdat de meeste watervallen aan de Argentijnse kant zijn, heb je een perfect uitzicht.

Hoe dan ook, ik vond de Argentijnse kant leuker omdat aan de Braziliaanse kant alles heel erg georganiseerd is en het voelt niet echt alsof je in de natuur loopt. Het voelde meer alsof ik een pretpark bezocht.

Highly Recommended Weekend Trip for Students: The Iguazu Waterfalls!

 

In Brazilie ga je met de bus naar het park in plaats van lopend door de jungle zoals bij de Argentijnse kant. Als je uit de bus stapt, volg je een perfect aangelegd pad samen met heel veel andere toeristen naar de watervallen waar je het mooie uitzicht hebt. Na drie uur hadden we wel genoeg gezien van het Braziliaanse park.

Ik raad de Braziliaanse kant aan omdat het uitzicht fantastisch is, maar het jungle gevoel van de Argentijnse kant was in mijn ogen veel beter!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*