Spanish School Peru: AMAUTA

Winkelen in Buenos Aires: de beste winkel tips

4,135 Views
Tuesday March 31, 2015 - Gepost door in Latin American Culture & Food, Latin American Travel
EN ES
Winkelen in Buenos Aires: de beste winkel tips

Buenos Aires is een stukje hemel voor degene die van winkelen houden. Je kan winkelen tot je er bij neer valt in de hoofdstad van Argentinië dat duizenden winkels tot haar beschikking heeft. Sommige prijzen zijn vergelijkbaar met Europa of de VS maar andere zijn beslist lager.

Niet al onze Spaans studenten hebben een groot budget maar om te winkelen hoef je je geen zorgen te maken. Hier in Buenos Aires beleef je veel plezier om gewoon winkels te bezoeken aangezien ze je naar verschillende buurten meenemen, is het een goede manier om de stad te ontdekken. Het lijkt alsof elke winkel zijn eigen stijl heeft en elke buurt zijn eigen soort winkels. Dus pak je stadskaart of open de Buenos Aires app op je smart phone en daar gaan we. We onthullen een paar van de beste winkel geheimen van de stad.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

Om te beginnen, een plek die je niet kunt missen is Palermo. Palermo is de meest trendvolle buurt van Buenos Aires en een van de leukste plekken om te zijn. De winkels zijn hip en modern en de straten zijn smal met overhangende bomen en gezellige terrasjes.

De meest bekende en nieuwe designers hebben hier hun winkels. Palermo heeft chique boetieks, modehuizen maar ook kleine winkeltjes waar nieuwe ontwerpers hun creaties showen. Onder meer in Palermo, kun je mooi en goed leer vinden en antieke kleren en accessoires. Ga na het winkelen lekker uitrusten bij een van de heerlijke en moderne restaurants van Palermo.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

San Telmo is de plek waar je heen moet als je op zoek bent naar antiek en typische souvenirs. De straat Defensa (Calle Defense) is bezaaid met verschillende soorten antiek winkeltjes en daarom is het niet al te moeilijk om een verborgen schat te vinden. We raden het vooral aan om op zondag naar deze buurt te gaan want dan is de hele straat en Plaza Dorrego 1 grote markt (La Feria de San Telmo) waar individuele verkopers hun waar verkoopt.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

Voor geïmporteerde maaltijden raden we je aan om naar het grote China town in Belgrano, te gaan. Deze buurt is gelegen aan Palermo en Recoleta. Dit is de plek om dát ene speciale ingrediënt te vinden. Ook kun je hier natuurlijk erg leuke foto’s maken.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

Het Microcentro, oftewel het midden van Buenos Aires, is vol met verschillende soorten winkels. Het is het waard om Calle Florida helemaal af te lopen, dit is de voetgangers straat met allemaal verschillende winkels. Calle Florida is altijd vol met winkeliers, zakenmensen en toeristen.
De beroemde “Galerias Pacifico”, een groot winkelcentrum, bevindt zich hier op de hoek van Florida en Avenida Córdoba. Galerías Pacífico is een van de grootste winkelcentra in Argentinië en is benoemd als Nationaal Historisch Monument. Voor degene die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis van de Galerías, het gebouw, de muurschilderingen en hun kunstenaars, er worden rondleidingen gegeven door dit geweldige gebouw. In Galerías Pacífico zijn meer dan 150 winkels en je kunt hier ook belasting vrij winkelen.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

Recoleta is een van de meest elegante en residentiële buurten van Buenos Aires. Bereid je er op voor dat het winkelen hier erg duur is, vooral de luxe winkels op Avenida Alvear. Hier zijn veel bekende ontwerpers met hun eigen winkels. In Recoleta vind je in het weekend ook de markt van Plaza Francia. Waarschijnlijk zijn de prijzen hier wel wat hoger als op de Feria van San Telmo. Avenida Santa Fe. Fe is niet ver weg van hier. Deze winkelstraat is zelfs langer dan Calle Florida maar helaas niet erg voetgangers vriendelijk. Sante Fe, beginnend op Plaza San Martin met ongeveer een lengte van 3 kilometer, is net zo populair als Calle Florida en je vindt zonder problemen de dingen waar je naar op zoek bent. Als je op zoek bent naar sieraden van zilver en goud etc., dan moet je ongetwijfeld naar Libertad. Hier vind je de ene juwelier na de andere. Het gedeelte tussen Rivadavia en Corrientes wordt ook wel genoemd het juweliers district van Buenos Aires.

Shopping in Buenos Aires: the best shopping tips

 

Hieronder vind je de adressen van de belangrijkste winkelcentra van Buenos Aires. Als je op zoek bent naar iets georganiseerd, zijn er ook winkel tours die gemaakt worden op jouw interesse, stijl en budget. Vertel ons wat jij wilt en AMAUTA Buenos Aires maakt voor jou de afspraken. Geniet van je tijd in Buenos Aires en je moet echt wat winkelen na je Spaanse lessen!

Alto Palermo:
Avenida Santa Fe 3253
Open van maandag tot zondag van 10:00 tot 22:00

Patio Bullrich:
Avenida del Libertador 750 / Posadas 1245
Open van maandag tot zondag van 10.00 tot 21.00

Abasto Shopping:
Avenida Corrientes 3247
Open van maandag tot zondag van 10.00 tot 22.00

Galerías Pacífico:
Avenida Florida 737
Open van maandag tot zondag van 10.00 tot 22.30

Recoleta winkelcentrum:
Uriburu
Open van maandag tot zondag van 10.00 tot 22.00


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*