Spanish School Peru: AMAUTA

Zes Beste Plaatsen om Spaans te leren in Zuid-Amerika

5,235 Views
Wednesday July 28, 2021 - Gepost door in Spanish Language Tips
EN ES
The Six Most Unmissable Places to Learn Spanish in South America

Zes Beste Plaatsen om Spaans te leren in Zuid-Amerika

Éen van de makkelijkste manieren om een nieuwe taal te leren, is in het land waar deze taal gesproken wordt. Daar heb je veel mogelijkheden om je taal skills te testen en elke dag Spaans te spreken. Ook al is Spaans leren in Spanje vaak een logische keuze, de beste plaats om Spaans te leren is Zuid-Amerika.

Spaanse taalcursussen in Latijns-Amerika  zijn er niet alleen heel betaalbaar, ook locale accenten zijn goed te begrijpen en je krijgt de kans een nieuwe continent te ontdekken. Zuid-Amerika is een avontuur op zich!  In Zuid-Amerika zijn meerdere plaatsen waar je Spaanse taalcursussen kan volgen.We hebben de zes  Beste Plaatsen om Spaans te leren in Zuid-Amerika voor je op een rijtje gezet.

 

Van de oude Inca hoofdstad Cusco van de Inca’s, tot de pampa’s van Argentinie en de tropische stranden van Colombia, er zijn genoeg plaatsen waar je jezelf helemaal kan onderdompelen in de Spaanse taal.

 

Wat is het beste land om Spaans leren in Zuid-Amerika?

Zuid-Amerika bestaat uit 12 verschillende landen en heeft een oppervlakte van maar liefst  17.840.000 km². Er zijn heel veel mogelijkheden om Spaanse taalcursussen te volgen!

Voordat je onze tips voor de beste plaatsen om Spaans te leren leest, een paar belangrijke dingen:

 1. Kosten: De prijs van Spaanse lessen varieert sterk in de verschillende landen. In het algemeen kunnen we zeggen dat Chili, Argentinië en Uruguay de duurste lessen aanbieden, terwijl Peru, Ecuador en Bolivië meestal de goedkoopste landen zijn om Spaans te leren in Zuid-Amerika.
  The Six Most Unmissable Places to Learn Spanish in South America
 2. Accenten: Het Zuid-Amerikaanse Spaans wordt over het algemeen makkelijker beschouwd dan Castellano – bekend als “het Spaans uit Spanje”. Hoewel de Argentijnse en Chileense accenten lastig zijn om te leren, klinken ze ook zacht en zangerig, vanwege de Italiaanse sound. Het Spaans van Peru en Colombia wordt beschouwd als het gemakkelijkst te begrijpen vanuit het perspectief van een niet-native spreker. Uiteindelijk, in welk Zuid-Amerikaans land je ook kiest om Spaans te leren, is het waarschijnlijk dat dit accent hetgene zal zijn, dat je je zelf aan gaat leren.
 3. Visa: Afhankelijk van hoe lang je van plan bent te studeren in een Spaanse school in Zuid-Amerika, win informatie in over de visa situatie en hoe lang je legaal kan blijven in dat land. Je kunt up-to-date informatie vinden via het Ministerie van Buitenlandse Zaken van jouw land. Klik hier voor het reisadvies van België en Nederland.
 4. Accommodatie: Eén van de beste manieren om je Spaanse taal skills te onderhouden is door te verblijven bij een gastgezin. Leven en wonen met een lokaal gezin is de beste manier om de taal te ‘beleven’. Zo kun je je kennis van school in de praktijk brengen.

Beste plaatsen om Spaans te leren in Zuid-Amerika

 1. Spaans leren in Cusco, Peru

  Voormalige Inca hoofdstad, Cusco, staat in de top 35 van alle Zuid-Amerika reizigers. Cusco is de gateway naar Machu Picchu. Daarnaast is het ook een super leuke en bruisende stad in het hoogland, de ideale plek om Spaans te leren in Zuid-Amerika.

  The Six Most Unmissable Places to Learn Spanish in South America

  Er zijn niet alleen veel Spaanse taalscholen in Cusco, ook is het een internationale maar zéér authentieke Peruaanse stad, wat betekent dat je kan genieten van een ‘study abroad’ ervaring  terwijl je omringd bent door zowel ‘locals’ als reizigers en studenten van over de hele wereld.

  Cusco ligt vlakbij de Heilige Vallei, een vruchtbare vallei die deel uitmaakte van het Inca rijk. In de Heilige Vallei liggen verschillende Inca ruïnes en traditionele Andes dorpen. Als je zin hebt in een echte, culturele Spaanse taalervaring, kan je studeren in de taalschool in de Heilige Vallei.

 2. Taalschool in Buenos Aires, Argentinië

  Ook wel het Parijs van Zuid-Amerika genoemd! Voor vele toeristen is Buenos Aires de beste stad en ultieme plek van het hele continent om Spaans te leren. Deze kosmopolitische stad combineert gebouwin in de grote, Franse en Italiaanse stijl, een passie voor tango en de liefde voor een goede biefstuk. Spaanse scholen in Buenos Aires geven je de toestemming om jezelf midden in het hart van de actie te bevinden – denk aan geïmproviseerde tangodansen in het midden van een stadsplein of ontdek het nachtleven in de stad die nooit slaapt. Spaans studeren in Argentinië kan even duren, omdat ze je leren de tong rond de “ll” te krijgen, die wordt uitgesproken als “sh” … De “straattaal’ van buenos Aires wordt wel lunfardo genoemd (ook wel de uitgebreide woordenschat van de stad). Als je dit kan, voel je je een echte local.

 3. Taalcursus Spaans in Lima, Peru

  Peru’s drukke hoofdstad straalt niet dezelfde Latijnse passie uit als Buenos Aires, máár Lima is nog steeds een perfecte stad om Spaans te leren. Deze stad werd eerst gedoopt als de “Stad der Koningen” en hier vind je de oudste gebouwen van het continent (we spreken hier over de 16e eeuw). Daarnaast zijn er sprankelende musea vol goud, keramiek en steenwerk die dateren van 1000 jaar geleden. Last but not least: Lima staat bekend als ‘de culinaire hoofdstad van Zuid-Amerika, en heeft hoogswaarschijnlijk het beste eten van het continent. Als je ons niet gelooft, dan heb je duidelijk de beroemde Ceviche nog niet geprobeerd bij één van de vele cevicherías van de stad!

  The Six Most Unmissable Places to Learn Spanish in South America

  Wanneer je Spaans leert in Lima, doe het dan een een van de leukere wijken, zoals Miraflores. Je kunt zelfs op een bus of vliegtuig stappen tijdens het weekend om de rest Peru te ontdekken, dankzij het uitstekende transportnetwerk. Zo kun je eenvoudig weekendtrips maken naar Cusco (Machu Picchu), of Arequipa. Dichterbij zijn Ica, Paracas, en Huaraz leuke opties!

 4. Spaans leren in Montevideo, Uruguay

  Ook al lijkt het accent sterk op elkaar en delen ze de oevers van de La Plata rivier, de Uruguayaanse hoofdstad, Montevideo, verschilt zeker wel van Buenos Aires. Deze stad is veel rustiger dan zijn ‘grote broer’, maar combineert een modern gezicht met een historisch lichaam, met shopping centra en stranden in het zuidoosten.

  Monevideo wordt vaak gezien als de aanbieder van de hoogste kwaliteit van het leven en de veiligste stad van het continent, dus als je op zoek bent naar een groene stad met toegang tot een uitgestrekte gouden kustlijn, ga dan Spaans studeren in Montevideo.

 5. Spaans leren in Cartagena, Colombia

  Colombia is een geweldige plaats om Spaans te studeren in Zuid-Amerika, doordat de Colombianen bekend staan om hun neutrale accenten – wat betekent dat je meer zal begrijpen wanneer ze spreken! Spaanse taalscholen in Cartagena bieden de optie om Spaans te leren in een mooie, coloniale en tropische stad met toegang tot witte zandstanden gezegend met zon het hele jaar door.

  The Six Most Unmissable Places to Learn Spanish in South America

  Wanneer we over veiligheid spreken, is Colombia de laatste jaren heel veel veiliger geworden. Op dit moment is het een van de meest populaire bestemmingen voor backpackers. Cartagena ontvangt zeer veel toeristen, wat wil zeggen dat het een levendige, multiculturele en goedkope stad is om Spaans te leren in Zuid-Amerika. Voor meer info over Spaans leren in Cartagena.

 6. Montañita, Ecuador

  Als je op zoek bent naar een superleuke plaats om Spaans te studeren in Latijns-Amerika, dan is Spaans leren in Montañita, aan de kust van Ecuador misschien wel iets voor jou. Als je in deze funky badplaats woont, kun je ‘s middags na de les Spaans leren terwijl je ontspant op het strand.

  Het is ook een fantastische kans om surflessen te nemen als je van watersport houdt. Montañita is een kleine badplaats op slechts twee uur rijden van Guayaquil. Het heeft alle ingrediënten voor een opwindende toeristische bestemming en enkele van de beste golven van Latijns-Amerika.

  Montañita ligt aan de kust van Ecuador, op slechts één graad van de evenaar, en heeft een tropisch klimaat.

Hier eindigt onze lijst: Zes Beste Plaatsen om Spaans te leren in Zuid-Amerika.

Natuurlijk zijn er nog andere geweldige locaties in Latijns-Amerika waar je terecht kunt voor een taalcursus Spaans!

Heb je zelf tips? Post in de comments.

 


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*