Spanish School Peru: AMAUTA

Zeven gedachten die in mij opkwamen tijdens mijn eerste weken in Buenos Aires

2,694 Views
Friday February 26, 2016 - Gepost door in Latin American Travel
EN
Seven thoughts that crossed my mind during my first weeks in Buenos Aires

Buenos Aires is een geweldige stad, vol verassingen.

Buenos Aires is een geweldige stad, vol verassingen. De zeven onderstaande gedachten en vragen kwamen in me op tijdens mijn eerste weken als een Spaanse taalstudent in Argentinie. Ik ben benieuwd naar jullie ervaring: wat was jullie eerste indruk van deze grote, prachtige metropool in Argentinië? Hoe voelden jullie je de eerste dagen?

Ik kan niemand verstaan. Ik dacht dat ze in Argentinië Spaans spraken?

Argentijns Spaans of Castellano is anders dan alle andere spaanse dialecten in Zuid-Amerika. Het is erg beïnvloed door het Italiaans, vanwege de vele Italiaanse immigranten die in de 19e en 20e eeuw naar Buenos Aires kwamen. Zo wordt de dubbele “L” anders uitgesproken; terwijl ze in andere Spaanstalige landen de dubbele “L” uitspreken als een “Y”, wordt het in Buenos Aires uitgesproken als “SJ”. Verder zijn er veel “straattaal” woorden of eigen woorden in het Argentijnse Spaans. De Argentijnse straattaal wordt Lunfardo genoemd. Zo zeggen de Argentijnen bijvoorbeeld geen autobus, maar collectivo of bondi. Ze zeggen niet vale, maar dale. Ze zeggen niet aqui maar acá. En als je een Argentijn hoort praten over een zwembad, dan is het pileta en niet piscina. Er zo zijn er nog veel meer voorbeelden van Lunfardo op te noemen.

Seven thoughts that crossed my mind during my first weeks in Buenos Aires

Wordt bier altijd verkocht per liter in Buenos Aires?

Ja, bier wordt per liter verkocht in Buenos Aires. Daarbij is het ook zeer goedkoop. Een liter bier kan zo weinig kosten als 20 pesos per fles. Je kan ook kleinere flessen kopen (die porron worden genoemd), maar de grote flessen zijn voordeliger. Het idee hierachter is dat je grote flessen kunt delen met je vrienden, in plaats van iedereen die uit zijn eigen flesje drinkt.

Waarom loopt iedereen hier zo sloom?

Het leven in Zuid-Amerika is relaxed en Argentinië is geen uitzondering op deze regel. Niemand heeft haast en dit kan als cultuurshock ervaren worden door Amerikanen of Europeanen, die gewend zijn om zich te haasten van de ene plek naar de andere. Anders dan in andere culturen, ligt de nadruk in Zuid-Amerika meer op genieten van het moment.

Seven thoughts that crossed my mind during my first weeks in Buenos Aires

Moet ik echt tot zonsopgang in een club blijven?

Nee, dat hoeft niet. Maar als je niet als een loser beschouwd wilt worden, dan kun je je het beste een beetje aanpassen aan de Argentijnse levensstijl en nachtleven gewoonten. De meeste bars en boliches (clubs) openen niet voor 12 of 1 uur ‘s nachts en niemand zal eerder naar een club gaan dan 2 of 3 uur. De meeste Argentijnen dineren tussen 9 en 11, waarna ze gaan indrinken met zijn allen. Dan rond 2 of 3 uur gaan ze naar de bar of club om de rest van de avond door te brengen. Het feest gaat de hele nacht door, vaak tot 7 of 8 uur ´s ochtends. Terwijl jij onderweg bent met de colectivo (bus) naar huis om te gaan slapen, zit je misschien wel naast een zakenman die op weg is naar zijn werk.

Hoe groot is deze stad wel niet? Ik dacht dat ik alles had gezien!

Nee, dat heb je niet en dat zul je waarschijnlijk ook nooit. Buenos Aires heeft 13 miljoen inwoners en je hebt misschien alle bekende buurten bezocht, maar je zult nooit de hele stad zien.

Wat doet het Washington monument in het midden van de 14-baanse weg?

De 14-baanse weg heet Avenida 9 de Julio en is de breedste weg ter wereld. En het is niet het Washington monument, maar “Obelisco”, wat symbool staat voor de moderniteit van de stad Buenos Aires. Het is gebouwd om de 400e verjaardag van Buenos Aires te vieren, sinds de stichting van de stad.

Seven thoughts that crossed my mind during my first weeks in Buenos Aires

Wat zijn dat, Malvinas? Hebben ze het over de Falklandeilanden?

Als je in Buenos Aires bent, praat dan nooit over de Falkandeilanden. De Argentijnen zijn nog steeds een beetje gevoelig over de oorlog met de Engelsen in 1980. De Malvina´s (of Falklandeilanden) waren een Britse kolonie toen Argentinië besloot om het binnen te vallen in de jaren 1980. De Britse minister op dat moment, Margaret Thatcher, stuurde onmiddelijk oorlogsschepen om deze invasie te stoppen. Aan beide kanten vielen veel doden. Elk jaar op 2 april, Dia de Malvinas, herdenken de Argentijnen de soldaten die gesneuveld zijn tijdens deze oorlog en de sociale en politieke problemen die nog steeds voortduren sinds deze gebeurtenis.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*