Spanish School Peru: AMAUTA

Zeven vragen die ik mijzelf blijf stellen sinds mijn aankomst in Cusco

2,664 Views
Monday March 21, 2016 - Gepost door in Student life in Cusco
EN
Seven questions I continue to ask myself since arriving in Cusco

Zeven vragen die ik mijzelf blijf stellen sinds mijn aankomst in Cusco

Sinds ik aangekomen ben in Cusco voor mijn Spaanse programma in Peru, is er een aantal vragen die ik mijzelf in gedachten maar blijf stellen. Wil je weten welke?

Lees mijn verhaal!

  1. Waarom heb ik het gevoel dat ik altijd omhoog ga?
    Cusco, het antieke centrum van het Inca Rijk, bevind zich in het Andes gebergte op een hoogte van ongeveer 3500 meter boven zee niveau. Het is vlakbij de Heilige Vallei van de Inca’s, wat het mystieke karakter van de hoofdstad complementeert en het is het cruciale punt voor de Inca cultuur. De voornaamste reden voor mij om naar Peru te reizen was de historische Inca cultuur. Wacht.. vallei? ..Hooggebergte? Ik heb inderdaad gelezen over de locatie van mijn reis doel, maar heb ik mezelf ook voor gesteld, dat elke kleine straat omhoog ging? Zeker niet! Boven dat, was ik niet gewend aan de hoogte zoals hier in Cusco, ik was constant buitenadem in mijn eerste dagen hier in Cusco, eigenlijk ben ik dat nog steeds.

Seven questions I continue to ask myself since arriving in Cusco

  1. Zie ik eruit alsof ik een massage nodig heb?
    De toeristenindustrie in Cusco is bloeiend! De stad staat op nummer twee in de top bestemmingen van Zuid-Amerika. Dit kan beschouwd worden als een geschenk maar ook als een vloek, maar het goede nieuws is dat de dagelijkse toerist alles kan vinden dat zij nodig hebben in Cusco.(Ik had dit niet verwacht voor mijn reis.) En je kan zelfs meer vinden, dan je dacht nodig te hebben! Ik heb altijd geweten wanneer ik het toeristen gebied ging betreden, als er om elke hoek van de straat een vrouw vroeg of ik een massage wilde en een flyer in mijn gezicht drukte. Als je van de vier dagen durende Inca trail terug komt, dan heb je misschien wel behoefte aan een massage, maar mijn rug voelde prima! Ik was het zeker niet gewend om zo snel als een toerist aangezien te worden. Tijdens mijn eerste dagen in Cusco, heb ik zeker weten de zin “No, gracias” snel geleerd.
  2. Hoeveel kerken zijn er wel niet in Cusco?
    In Peru, is ongeveer 77% van de bevolking Katholiek. Zelfs als je de hoge percentage van sterk gelovige mensen mee rekent, heeft Cusco nog erg veel kerken. Met dit bedoel ik het historische centrum van Cusco. Bij bijna elke straathoek die ik liep zag ik een nieuwe kerk of Kathedraal. Na wat tijd in Cusco doorgebracht te hebben en meerdere tours in het centrum van de stad gedaan te hebben, kwam ik achter de vraag waarom er zoveel kerken en kathedralen te vinden zijn in Cusco. Omdat Cusco het centrum van het Inca rijk was, waren er velen heilige Inca tempels te vinden in de stad. Toen de Spanjaarden in Cusco aankwamen, en het Christendom verspreiden, bouwden ze een kerk op elke tempel ruïne.

Seven questions I continue to ask myself since arriving in Cusco

  1. Wie is Christo Blanco nu eigenlijk?
    Zoals ik al gezegd heb, kwam ik er al snel achter dat de Cusqueños mij snel als een toerist herkenden in hun stad. En de meeste mensen zijn heel erg geïnteresseerd in wat mensen denken van hun land. Ze vragen vaak welke bezienswaardigheden en plekken je al bezocht hebt in Cusco. Dus tijdens mijn eerste dagen, werd er vaak aan mij gevraagd of ik al naar Christo Blanco was geweest. Omdat ik niet wist waar ze het over hadden, vroeg ik mijzelf vaak af wie dit mysterieuze en speciale figuur was. Na een tijdje kwam ik erachter dat het ging over het grote witte standbeeld dat op de berg staat boven Cusco. Het is eigenlijk best een fijne wandeling naar boven toe, maar het is niet aan te raden om naar boven te gaan in de eerste dagen na arriveren in Cusco.
    Het uitzicht vanaf Christo Blanco is letterlijk adembenemend!
  2. Waar is Plaza de Armas?
    Het historische centrum van Cusco heeft een groot plein dat Plaza de Armas. genoemd wordt. Toen ik onderweg was naar Amauta Spanish School, n het centrum van Cusco, of andere plekken die ik wilde bezoeken, had ik vaak moeite met het bepalen waar ik mijzelf bevond. (Ik ben niet zo goed met de weg weten..) Dus met elke kaart van de stad die ik gekregen had, was Plaza de Armas mijn oriëntatie punt. Kijkend naar de kaart, draaiend, vroeg ik mijzelf steeds af “Als ik hier ben, waar is dan Plaza de Armas?”..

Seven questions I continue to ask myself since arriving in Cusco

  1. Zal ik ooit in een auto kunnen rijden hier?
    Verkeer in Cusco lijkt compleet chaotisch, na een tijdje realiseerde ik mij: Er zijn verkeersregels, maar negen van de tien keer, volgen ze maar een regel: “Wie het gaspedaal het eerste indrukt, heeft voorrang!”. Voor mensen uit Europa, kan het er misschien een beetje chaotisch uitzien, maar gek genoeg het werkt goed! (Er is zelfs een openbaar vervoer systeem.) In de grotere gebieden van de stad, zijn er meestal verkeerslichten, en in de spits is er een politie man/vrouw die het verkeer de richting aanwijst. Wanneer je de weg over wilt steken te voet, moet je goed links en rechts kijken!
  2. Waarom versta ik al zoveel Spaans? Is mijn Spaans al zo goed?
    Latijns Amerikaans Spaans wordt door velen beschouwd als gemakkelijker dan het Spaans dat gesproken wordt in Spanje, en Peruaans Spaans is nog makkelijker dan andere dialecten in Zuid Amerika. Bijvoorbeeld, Latijns Amerikaans “Castelliaans” mist de grammatica vorm “vosotros”, wat geweldig is! Een vervoeging minder om te onthouden! Na twee weken Spaanse lessen, was ik al in staat om echt heel veel te verstaan van dat de gidsen vertelden. Ik had gidsen die meerdere talen konden spreken, dus meestal vertelden ze eerst over de bezienswaardigheden in het Engels en daarna in het Spaans, wat een goede oefening was!

Meike Zimmermann, Cusco, March 2016


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*