Spanish School Peru: AMAUTA

Zoveel shoppen in Cusco Peru!

6,531 Views
Monday March 03, 2014 - Gepost door in Student life in Cusco
EN ES
Shopping in Cusco Peru

Wanneer je in Cusco bent, zie je overal winkels door heel de stad heen en verkopers door heel de straat. Veel bieden handwerk, sieraden en kunst aan, maar ook verschillende soorten fruit. Als je op zoek bent om te winkelen en je hebt een budget, dan ben je hier op de goede plek. Onderhandelen hier in Cusco wordt niet alleen geaccepteerd, het wordt zelfs van je verwacht en zo verdien je hun respect. Terwijl de meeste spullen al behoorlijk goedkoop zijn, zijn de prijzen toch wat hoger dan normaal, omdat de verkoper er op rekent dat er bij de onderhandeling nog wat af zal gaan. En laten we eerlijk zijn: toeristen en reizgers in Peru betekenen “geld” voor de lokale bevolking. Zo is het op de markten en straten van Peru mogelijk om geld te besparen en tegelijkertijd je Spaans te oefenen.

De San Pedro markt, twee blokken ten noorden van de Plaza de Armas, is een van de eerlijkste markten in Cusco. Voorheen bekend als Central Market, is San Pedro vol met peruaanse cultuur en je kunt er heerlijke lekkernijen vinden om te proberen. Veel verse producten, brood, vlees, eieren, kaas heel veel groente en fruit zorgen ervoor dat veel lokale mensen en toeristen deze markt regelmatig bezoeken. Er zijn ook meerdere kleine sap, donut en lunch cafés te vinden op de markt. Daarnaast zijn er ook veel handwerk verkopers die je zeker eens moet bezoeken.

Shopping in Cusco Peru

Als je op zoek bent naar meer souvenirs en kunstnijverheid productnen is de Pisac markt de beste plek om heen te gaan. De beste dagen om deze toeristische attractie in Peru te bezoeken, zijn dinsdag, donderdag en vrijdag. Dit zijn de drukste dagen en dan is de markt het grootst met de meeste kraampjes. Mocht je alleen op een andere dag kunnen, de markt is de hele week open.

De busrit naar de Sacred Valley waar Pisac ligt, duurt ongeveer 30 minuten vanuit Cusco en het ritje met openbaar vervoer kost je slechts 3.50 soles (je kunt ook een taxi nemen voor 10 soles per persoon). Onderweg heb je mooi uitzicht op de bergen rond Cusco. In Pisac vind je ook prachtige ruines die je zeker zou moeten bezoeken, als je daar de tijd voor hebt. De markt is te vinden in het hart van de stad onder een grote en adembenemende Pisonay boom. De markt heeft al het lokale handwerk wat je maar kan bedenken, maar ook een gevarieerd aanbod producten van lokale boeren. De restaurants rond de markt kunnen een beetje “duur” zijn, maar met wat geduld kan je een goede maaltijd met een prachtig uitzicht op de bergen vinden. Als je de een dag Sacred Valley tour boekt bij een reisbureau, is een bezoekje aan de Pisac markt is inclusief ; de gidsen geven je dan meestal tussen de 30 en 45 minuten om souvenirs te kopen op de Pisac markt.

San Pedro Market in Cusco

Terug naar Cusco. De wijk “San Blas” staat bekekend als de ‘artiestenwijk’ van de binnenstad van Cusco. Het is maar een paar blokken vanaf de beroemde Plaza de Armas. Veel reizigers komen naar San Blas. Je vindt er mooie textielwerken, sieraden en andere zelfgemaakte producten en ook leuke cafeetjes in romantische straatjes. Veel souvenirswinkeltjes vind je ook aan de Calle Plateros en de Calle Triunfo. Afdingen of onderhandelen wordt wel geaccepteerd, maar op zo’n op locatie die toeristen over de hele wereld aantrekt, zal niet niet altijd lukken. Maar je kunt het natuurlijk altijd proberen!
El Molino is de grootste zwarte markt in Cusco. De taxirit erheen vanaf de Plaza de Armas kost ongeveer 5 tot 7 soles. Het wordt niet aangeraden om erheen te lopen, aangezien het ver weg is van de meeste toeristische plekken. De markt is elke dag geopend, maar normaal zijn er niet veel toeristen te vinden.

Er zijn niet veel souvenirs hier, noch groente of fruit; het is wel de goedkoopste plek om alle andere spullen te kopen zoals kleren, schoenen, telefoons, speelgoed en zelf fietsen en kampeerspullen. Je kunt proberen om te onderhandelen, maar ze zullen niet veel lager gaan aangezien de prijs hier eigenlijk min of meer vastligt.

Shopping in Cusco, Peru

En tot slot is er de Baratillo markt. Deze vlooienmarkt is alleen open op zaterdag van 07.00 s’morgens tot 18.00 s’avonds. Deze markt wordt ook wel ‘Sabado Baratillo’ of ‘goedkope zaterdag’ genoemd en is vooral voor lokale mensen uit Cusco. Je zal waarschijnlijk een van de weinige toeristen hier zijn. De “Baratillo” is maar twee blokken ten zuiden van de San Pedro markt door Calle Nueva aan Avenida del Ejercito. Blauwe zeilen markeren deze Peruaanse vlooienmarkt waar je bijna alles kunt vinden. Als je echt op zoek bent naar de verborgen schatten, is dit de markt voor jou.

Pas wel op: diefstal komt hier regelmatig voor, zowel toeristen als lokole mensen zijn het slachtoffer van vooral zakkenrollers. Hetzelfde geldt voor E Molino. Let goed op je spullen dus. Sommige mensen werken in teams om spullen te stelen. Let dus altijd goed op, want zakkenrollers bevinden zich overal.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*