Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Bevolking & Cultuur

Culture and SocietyBevolking & Cultuur

De cultuur van Argentinië is net zo gevarieerd als de geografie van het land. De Argentijnse maatschappij wordt gevormd door een bonte mix van immigranten uit Europa, met name uit Italië en Spanje, wat terug te zien is in de hedendaagse cultuur, architectuur en keuken van het land, en tevens in de taal. Ook andere nationaliteiten hebben door het hele land hun stempel op de cultuur gezet; de Basken en Ieren als schaapherders, de Duitsers als boeren, terwijl de Britten zich voornamelijk bezighielden met de ontwikkeling van de infrastructuur van het land. Ook zijn er door het hele land bevolkingsgroepen te vinden uit Japan, Chili, Peru, Bolivia, Paraguay en Uruguay.

Dankzij deze grote culturele diversiteit, bestaat er tevens een grote variatie aan diverse soorten kunst, handwerk en muziek. In de grotere steden zijn vele filmhuizen, tentoonstellingen en expositieruimtes te vinden, die worden bezocht door mensen van alle leeftijden. Het niveau van de Argentijnse film wordt wereldwijd erkend. Dit medium wordt onder meer gebruikt om de gruwelen van de Vuile Oorlog eind jaren ’70 naar buiten te brengen. Met name in Buenos Aires is Tango dé dans, en een manier om passie en liefde tot uitdrukking te brengen. Ook folkloristische muziek, waarbinnen Amerikaans-Indiaanse invloeden te herkennen zijn, is populair.

Binnen de meeste steden vind je zowel moderne als zeer klassieke wijken, en de koloniale invloeden uit heel Europa geven iedere stad iets unieks. Meer dan één derde van de 32 miljoen inwoners van Argentinië woont in de hoofdstad Buenos Aires. Er woont nog steeds een relatief kleine groep inheemse bewoners in het land, waartoe de Quechua-Indianen in het noordwesten behoren, en de Mapuches in Patagonië.

Voetbal vormt een onmisbaar onderdeel van de Argentijnse cultuur. Argentinië is tot twee keer toe wereldkampioen geworden: na het omstreden toernooi in 1978, en in 1986. Diego Maradona wordt vanwege zijn voetbalprestaties beschouwd als een nationale held.

Culture and Society

Het merendeel van de Argentijnse bevolking is rooms-katholiek, maar ook het spiritualisme en verering van de doden nemen een belangrijke plaats in. Daarnaast zijn pelgrimstochten naar de graven van overleden familieleden of beroemdheden niet ongebruikelijk. Ook het Jodendom bekleedt een aanzienlijk percentage van de godsdiensten in Argentinië.

De officiële taal van het land is het Spaans. Het Spaans dat in Argentinië wordt gesproken verschilt echter van het Spaans zoals dat in de meeste landen van Zuid-Amerika wordt gesproken vanwege het gebruik van ‘vos’ in plaats van ‘tú’, de uitspraak van de ‘y’ en de ‘ll’, en de sterke Italiaanse intonatie die men gebruikt.

Wat betreft eten staat Argentinië uiteraard bekend om het vlees, dat van uitstekende kwaliteit is en meestal wordt bereid op een barbecue die ‘parrillada’ wordt genoemd, en opgediend in royale porties. Hiernaast zijn echter ook empanadas, pizza’s en Italiaanse pasta’s enorm populair onder de lokale bevolking, en vegetariërs kunnen zich tegoed doen aan groentequiches en kleurrijke salades. Een andere uit Italië overgekomen delicatesse is ijs, dat enorm populair is onder zowel toeristen als de lokale bevolking, het hele jaar door. Tenslotte kun je Argentinië niet verlaten zonder ‘mate’ te hebben geproefd, een groene kruidenthee die meestal gedronken wordt uit een soort van calebas met een metalen drinktuit, die aan elkaar doorgegeven wordt. Het drinken van ‘mate’ heeft daardoor een sterk sociaal karakter en gaat meestal gepaard met eindeloze gesprekken, alhoewel de Argentijnen het ook in hun eentje drinken, waar dan ook, op ieder moment van de dag.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website