De Wijn en de Zee

The Wine and the Sea

De Wijn en de Zee

De handel over zee gaat van het oosten naar het westen van de Middellandse Zee (sinds de val van Constantinopel in de handen van de Turken in 1451), een verscheidenheid aan wijnen die de zeeën hebben omgezet in een meer van wijnproducenten.

De oceaan oversteken resulteerde in een structurele verandering in zowel eten als navigatie, terwijl het in die tijd slechts kustvaart was. Maar de Atlantische Oceaan of de Indische Oceaan over te steken duurde maanden, laat staan de Stille Oceaan. Het gebrek aan vers voedsel en water was een groot probleem en leidde tot een tekort aan vitamine C, wat weer leidde tot scheurbuik en de dood. De wijn heeft geholpen om deze tekortkomingen en bedreigingen te bestrijden.

Alle legendes van de zee; op de koopvaardijschepen, schepen met zwarte zeilen, 'Het vuur van Saint Elmo' en schepen zonder leven, zijn allemaal schepen die zeilden zonder richting waardoor bemanningsleden stierven van de honger.

Het is geen wonder dat 'Magallanes' de leiding had over de beste wijnen van die tijd. 200 Vaten van Alicante werden meegenomen voor een expeditie tijdens een wereldreis. Alleen al vanwege de 40 brullende winden (zoals die werden genoemd, omdat de winden 40º zuiderbreedte blazen), hebben ze tijdens de reis een groot deel van de bemanning verloren.

Deze reis was onderdeel van de grote 'Fondillón' legende, de historische erfenis van de Valenciaanse wijn producent. Vanaf 1800, 21 jaar na de dood van Cook's, werd door de Koninklijke Marine het gebruik van limoensap in de voeding aangepast om ziektes als scheurbuik te bestrijden.

Tot die tijd was het alcoholgehalte van de wijn, met zijn natuurlijke zuren, zoals 'Pasteur' zei, "de meest gezonde en hygiënische drank en een waarborg voor de gezondheid van zeevarenden". Al eeuwenlang was het transport van de wijn afhankelijk van het gebruik van de marine schepen en havens. De wijn werd opgeslagen in de schepen. Maar eiken vaten, die waren ontdekt door Julius Caesar in de verovering van Gallië, brachten daar verandering in. Aan het einde van de 19e eeuw werd het eiken vat als transport van wijn gebruikt om de grote oceaan oversteken. Vanuit Valencia zeilde Grau met wijn naar Sète, Antwerpen en Londen.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website