Carnaval van Gualeguaychú

Students

Carnaval van Gualeguaychú

De maanden januari, februari en de eerste week van maart zijn toegewijd aan het carnaval in Gualeguaychú.

De carnavalsoptocht pronkt met prachtige kostuums, en de zorgvuldig gesynchroniseerde choreografie met een hele stoet van paradepaarden. Dit is in Argentinië het meest spectaculaire zomercarnaval, in een imposante omgeving waar tienduizenden mensen feesten voor de passerende dansers.

Het Gualeguaychú carnaval wordt beschouwd als een van de beste in de wereld samen met die van Rio de Janeiro en Venetië. Gualeguaychú verdient erkenning in Argentinië, in de media en dat van verschillende landen wereldwijd. Er zijn honderden personages in de parade, vele indrukwekkende praalwagens en er is veel creativiteit en talent betrokken bij het maken van de kostuums. Tijdens carnaval is het mogelijk om meer dan zeventigduizend veren en versierde kostuums met meer dan vijfhonderdduizend pailletten en parels te zien.

De grote show vindt plaats in de eerste 'corsódromo' (arena) van Argentinië, die werd geopend in 1997, de tweede in Zuid-Amerika, met een capaciteit voor 40.000 mensen. Er zijn stands, stoelen en een VIP-ruimte. Het sterke ritme van Brazilië werd geboren uit de straatmuzikanten afkomstig uit Uruguay, wat doet denken aan de veren van 'Corrientes'. Het wordt georganiseerd door sport en sociale verenigingen. Eigenlijk is het het bloed van Gualeguaychú wat deze geweldige en unieke show creëert, en waardoor het een geheel eigen stempel krijgt.

Het carnaval staat voor het belangrijkste sociale, culturele en economische evenement in de agenda van Gualeguaychú. Elke zomer is het een toeristisch fenomeen, waardoor er een schat aan vreemde valuta binnen komt wat gelijk staat aan de jaarlijkse gemeentelijke begroting. Het evenement heeft duizenden deelnemers, zowel op als buiten het toneel.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website