Nationaal Festival van Chacarera

Festival Nacional de Chacarera

Nationaal Festival van Chacarera

De Chacarera is een dans uit het noorden van Argentinië die traditioneel wordt uitgevoerd met een gitaar, bas, drum en viool. Het gaat vaak samen met traditionele Spaanse zang, of als alternatief in het Quechua, dat is een typisch voorbeeld van Santiago. Er zijn ook tweetalig en instrumentale versies van de muziek.

De Chacarera is een groepsdans waarbij de partners vrij dansen, cirkelend om elkaar heen. Het is een ondeugende dans met stijl, ritme, lenigheid en feestelijke plezier. Het is een waardering van de landelijke omgeving, een culturele weergave van gebeurtenissen in de vorige eeuw, in het hele land (met uitzondering van Patagonië en de kust). Je zou kunnen zeggen dat het een dans is die specifiek is voor Santiago, waar het zich sterk heeft gevestigd. De dans heeft zich landelijk verspreid naar het noordoosten, steden als Tucumán, Salta, Jujuy, Catamarca, La Rioja en Cordoba en bijna het gehele centrum van het land.

Het vrouwelijke kostuum:

De danseressen dragen jurken gemaakt van twee stukken stof met patroon, de rokken zijn erg druk versierd. De jurk is dichtgeknoopt in een ruche rond de hals en de randen van de rok en mouwen passen bij elkaar. Ze dragen lederen schoenen met medium hakken en hun haar wordt gedragen in twee losse vlechten.

Het mannelijke kostuum:

De mannelijke dansers dragen losse broeken en een typische korte, rechte jas, waarvan de randen zijn versierd met smokwerk. Ze dragen witte of gekleurde shirts, en dragen een mes in hun gordels. Sommige dragen bretellen, anderen brede riemen met zakken. Ze dragen een zijden zakdoek om hun nek met de puntige randen op hun rug. Hun hoeden hebben een ondiepe kroon en zijn grijs, zwart of lichtbruin. Ze dragen ingesnoerde laarzen, met of zonder sporen.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website