Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Praktische Reisinformatie Argentinië

Visas

Inwoners van de meeste landen hebben geen speciaal visum nodig (maar vraag het voor de zekerheid na bij de Argentijnse Ambassade in jouw land). Met een toeristenvisum mag je 90 dagen in Argentinië blijven. Je kunt je visum eenmalig met 90 dagen verlengen binnen Argentinië, bij het plaatselijke immigratiekantoor in Buenos Aires. Deze verlenging kost rond de US$ 35. Je kunt ook overwegen om de grens over te steken (naar Uruguay of Brazilië bijvoorbeeld), als je van plan bent om langer in Argentinië te blijven. Je kunt de boot nemen naar Colonia en een bezoek brengen aan Montevideo, of aan de beroemde watervallen van Iguazú, en zo opnieuw een visum voor 90 dagen krijgen.

Wat je mee moet nemen

 • Woordenboek
 • Spaans grammaticaboek in je eigen taal
 • e-mailadressen
 • Een reisgids
 • Leesboeken
 • Een cadeautje voor je gastgezin
 • Kleding voor zowel warm als koud weer
 • Een regenjas
 • Wandelschoenen
 • En een slaapzak (hoewel je deze ook kunt huren)

Jetlag

Argentina - Ezeiza AirportEzeiza International Airport

Een jetlag wordt veroorzaakt door verstoring van je biologische klok – een klein groepje hersencellen dat de werking van onze lichaamsfuncties controleert (zoals je hartritme), ook terwijl je eet of slaapt. De biologische klok is ontworpen voor een regelmatig ritme van daglicht en duisternis, waardoor de klok uit zijn ritme raakt wanneer hij in een nieuwe tijdzone daglicht en duisternis ervaart op ‘verkeerde’ tijden. De symptomen van een jetlag duren vaak dagen, omdat je interne biologische klok zich maar langzaam aanpast aan de nieuwe tijdzone.

Geen alcohol drinken aan boord van het vliegtuig (en in plaats daarvan veel water) is zowel een fysieke als een mentale remedie, omdat het uitdrogen tegengaat, en een heldere geest bevordert. Er bestaat geen middel dat snel alle symptomen van een jetlag geneest. Er bestaat niet één enkele pil tegen al deze symptomen. Je kunt er echter iets aan doen door een beetje bewust te leven. Breng, om te beginnen wat tijd buiten door tijdens daglicht. Ook door in een kamer met ramen te verblijven, kun je je biologische klok ‘verlichten’. Ook is het van belang dat je zo snel mogelijk je bedtijd aanpast aan het nieuwe, lokale tijdstip. Doe, terwijl went aan de lokale tijd, wat de Argentijnen doen: eet wat zij eten, pas je aan aan hun etenstijden en vrijetijdsbestedingen, en kleed je ook als hen.

Klimaat

Door de geografische diversiteit van Argentinië, varieert het klimaat van regio tot regio. De winter in Argentinië begint in juli en duurt tot oktober, terwijl de zomer duurt van december tot maart. De winters zijn koud en regenachtig, en de dagen zijn kort, terwijl de zomers heet en vochtig zijn, met langere dagen. We raden studenten aan om een regenjas mee te nemen en een warme jas voor de winter.

Geld in Argentinië

De munteenheid van Argentinië is de Argentijnse Peso. Op het moment van schrijven was US$ 1 gelijk aan 7,80 Argentijnse Peso’s. De meeste creditcards worden geaccepteerd, en in het merendeel van de steden zijn geldautomaten (ATM’s) te vinden.

Kosten

Onderstaande informatie geeft je een idee van wat je ongeveer uit zult geven tijdens je verblijf in Buenos Aires: Taxi’s vanaf US$3.00; openbaar vervoer US$0.35; een maaltijd in een restaurant US$ 8.00; een biertje in een bar/disco US$3.00; een cappuccino in nette bistro US$3.00; telefoongesprekken naar het buitenland US$4.00 per minuut; wasserette US$2.00 per kilo; email service $1.00/uur.

Communicatie

Over het algemeen zal je zonder problemen per telefoon, post, fax of internet het thuisfront kunnen bereiken. Internationale telefoongesprekken kosten rond de US$3.00 per minuut. Er zijn verschillende internetcafés te vinden in Argentinië. De prijs voor het gebruik van internet ligt rond de US$1.00 per uur.

Transport in Argentinië

Transport in ArgentinaTransport in Argentinië

Accidenten vormen doodsoorzaak nummer één in Argentinië. Voetgangers en automobilisten dienen voorzichtig te zijn. Automobilisten negeren veelvuldig de verkeersregels, en er wordt vaak veel te hard gereden. Het openbaar vervoer is over het algemeen betrouwbaar en veilig. De veiligste en meest comfortabele manier om je te verplaatsen binnen Buenos Aires en andere grote steden, is per ‘radio taxi’ of ‘remise’ (een privéauto met chauffeur). De beste manier om zeker te weten dat je in een veilige taxi of remise zult zitten, is er door een te bellen, of naar een vaste standplaats te gaan, in plaats van een taxi aan te houden op straat. Hotels, restaurants en andere horecagelegenheden kunnen op verzoek een remise of radio taxi voor je bellen, of je de juiste telefoonnummers geven. Pas op voor zakkenrollers als je met de bus, trein of metro reist, en daarnaast is het goed om te weten dat deze transportmiddelen vaak gehinderd worden door stakingen of werkonderbrekingen. Autorijden in Argentinië is over het algemeen gevaarlijker dan autorijden in de Verenigde Staten of Europa. Bestuurders in Argentinië hebben naar verhouding de neiging om veel agressiever te zijn, in het bijzonder in de hoofdstad, en verkeersregels worden maar al te vaak genegeerd. Een internationaal rijbewijs is niet verplicht maar wordt wel aangeraden.

Leestips

Reisgidsen

 • Lonely Planet ARGENTINA
 • The South American Handbook
 • The Rough Guide to Argentina
 • The Rough Guide to Buenos Aires
 • Time out Buenos Aires
 • Frommer’s Buenos Aires

Romans

We raden je de volgende Zuid-Amerikaanse schrijvers aan:

 • Gabriel García Márquez (Colombia)
 • Isabel Allende (Chili)
 • Julio Cortázar (Argentini?)
 • Angeles Mastretta (Mexico)
 • Laura Esquivel (Mexico)

Werken in Argentinië

Officieel mag je met een toeristenvisum niet werken, en het is heel erg moeilijk om een werkvergunning te krijgen. Toch zijn er zeker mogelijkheden om wat langer in bijvoorbeeld Buenos Aires te blijven en te werken. De meeste baantjes zijn te vinden in restaurants en cafés, en je kunt er het beste gewoon binnenlopen als je in Buenos Aires bent. Het is heel moeilijk om op voorhand iets te regelen via internet. Je kunt ook proberen om werk te vinden als docent Engels op een van de talenscholen, maar deze banen zijn meestal alleen weggelegd voor gekwalificeerde, moedertaalsprekers. Het is mogelijk dat enkele reisbureautjes bereid zullen zijn om een deal met je te sluiten, maar dit is minder waarschijnlijk.

AMAUTA SPANISH SCHOOL neemt ook buitenlandse werknemers in dienst (al dan niet in ruil voor Spaanse les).

Als je geïnteresseerd bent in een van onze werk mogelijkheden, klik hier!

Meer Informatie

Neem voor algemene informatie contact op met de South American Explorers Club in Buenos Aires. Deze non-profit organisatie vormt in de eerste plaats een informatienetwerk binnen Zuid-Amerika en is een van de nuttigste reizigersorganisaties in dit werelddeel.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website