Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Peru - Cultuur & Maatschappij

Peru - Cultuur en MaatschappijCultuur en Maatschappij

Over het algemeen kun je de bevolking van Peru in drie sociale klassen indelen. De hogere klasse bestaat uit een minderheid en vind je vooral in Lima - zij beslaan ongeveer 3% van de totale bevolking. De middelklasse bestaat uit werknemers en professionals die afhankelijk zijn van een loon en hun baan - zij vormen ongeveer 60% van de bevolking en hebben het meest geleid onder de recente achtereenvolgende crisisjaren. De lage klasse wordt gevormd door de arbeiders en de campesinos (de boeren). De arbeiders zijn gevestigd in de steden, vooral in de delen die ´pueblos jovenes´ worden genoemd, oftewel sloppenwijken. Velen van hen waren campesinos die naar de stad zijn geëmigreerd. De campesinos die in de Andische gemeenschappen gebleven zijn, zijn diegene die meer belang hechten aan hun cultuur en Inca religie. In het zuiden van Peru is de bevolking tweetalig of wordt er alleen Quecha gesproken. In het noorden zijn de oorspronkelijke talen geheel verdwenen. De jungle is nog relatief onaangetast doordat de vele volkeren en gemeenschappen die overgebleven zijn weinig contact habben met de buitenwereld.

De scholing is voor alle regeringen steeds weer een uitdaging. In de afgelopen jaren vindt er een geleidelijke hervorming plaats die opzoek is naar een manier van scholing die in de werkelijke behoeften van het land voorziet. Constructivisme en significant leren zijn de nieuwe aanpakken die het ministerie van onderwijs en de universiteitsfaculteiten gebruiken om hun docenten te trainen.

Het ministerie van gezondheid biedt een sociale zekerheid aan aan duizenden Peruanen die de verschillende ziekenhuis in het land bezoeken. Het pensioensysteem zorgt ervoor dat duizenden ontslagen werknemers maandelijks een klein pensioen ontvangen. Er bestaan ook particuliere pensioenfondsen (AFP) die pensioenpakketten aanbieden die verkregen zijn door middel van vrije concurrentie.
Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274