Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Cusco & De Heilige Vallei

Cusco - De hoofdstad van het oude Inca rijk

Cusco, centrale plein van de stad (Plaza de Armas)Cusco, centrale plein van de stad (Plaza de Armas)

AMAUTA Spanish School ligt in het centrum van Cusco, het culturele hart van de Peruaanse Andes. Cusco ligt op een hoogte van 3.400 meter boven zeeniveau en wordt omgeven door bergen en valleien. Het telt 300,000 inwoners- waarvan de meeste inheems zijn- en heeft veel moois te bieden: het uitzicht over het prachtige Andesgebergte, bekende Inca ruines en de magische stad Macchu Picchu.

Iedereen die naar Peru komt, brengt een bezoek aan Cusco, een van de meest fascinerende steden ter wereld. De stad is gesticht rond 1100 nC. Volgens de Inca scheppingsmythe zond de zon zijn zoon, Manco Capac, en de maan haar dochter, Mama Occlo, naar de aarde om cultuur te verspreiden over de barbaarse landen. Zij rezen uit het water van het meer Titicaca en begonnen hun reis opzoek naar een plek waar zij een rijk zouden vinden. Toen zij aankwamen bij het huidige Cusco, stak Manco zijn gouden staf in de grond om te kijken of het land wel geschikt was. De staf zonk diep weg in de vruchtbare grond. Dit was het teken waar zij opzoek naar waren. Ze noemden deze plek Cusco ,wat letterlijk ´de navel van de wereld´ betekent.

Na de verovering bouwden de Spanjaarden hun eigen koloniale kerken en huizen bovenop de Inca fundamenten. Deze fascinerende mix van architectonische stijlen is nog goed te zien. De stad, de oude hoofstad van het Inca rijk, heeft genoeg interessants te bieden dat zelfs de veeleisende toerist tevreden is: de kloosters, de kerken, de musea, de tempel van de Zon, de Kathedraal en de ruines in en rondom Cusco (Sacsahuaman, Kenko, Puca Pucara, Tambomachay). In bijna elke straat zie je nog restanten van Inca muren, bogen en deuren.

De Heilige Vallei van de Inca´s en Macchu Picchu

De Heilige Vallei van de Inca´sMoray in de Heilige Vallei

Net buiten Cusco ligt de Heilige Vallei van de Inca´s, met haar pittoreske dorpjes en kleurrijke traditionele Indiaanse markten. In het hart van deze vallei ligt Urubamba, waar Amauta de mogelijkheid biedt te studeren en het traditionele Peruaanse leven mee te maken ver weg van alle toeristen. Bezoek de mooie markt en prachtige ruines in Pisac, de goedbewaarde Incastad Ollantaytambo met haar indrukwekkende vestingen en de autentieke markt van Chinceros.

De vallei loopt in westelijke richting helemaal tot aan Macchu Picchu, Peru´s meestbekende archeologische plek. Deze oude citadel is nog steeds het meest spectaculaire zicht in alle Amerikaanse landen! Eeuwenlang lag deze stad verborgen in de jungle, totdat deze verloren Inca stad in 1911 werd ontdekt. Het is de combinatie van Inca ruines, onvergetelijke uitzichten, indrukwekkende bergen, exotische vegetatie en de buitengewone ecologische varieteit, wat Macchu Picchu nationaal park tot een waanzinnige ervaring maakt.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274