Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

De meester van de aardbevingen (Festival in Peru)

 The Lord of the Earthquakes (festival in Peru)

Sinds 1650, toen de gelovigen beweerden dan een olieverfschilderij van Christus aan het kruis een verwoestende aardbeving, die Cusco deed schudden, weerstond, eren de lokalen het schilderij van Taitacha Temblores, de meester van de aardbevingen. Het feest vindt plaats op Paasmaandag tegen de achtergrond van de Paasweek in Cusco. Dit feest is vooral interessant omdat het toeschouwers de mogelijkheid geeft om de vergroeiing van Andische religies met het Christendom te zien.

De kathedraal van Cusco, waar het schilderij zich bevindt, is gebouwd op de fundamenten van een oude tempel gewijd aan de heidense god Apulla Tikse Wiracocha. Het schilderij van de meester van de aardbevingen wordt op de schouders gedragen in een processie die door de straten van Cusco voert, net zoals de Inca´s de mummies van hun opperhoofden, hoge priesters en de allerhoogste leiders met zich meedroegen.Het domineerende gedeelte van de viering bestaat uit de ñucchu bloem (salvia esplendes), die gebruikt wordt als een offering aan de oude goden Kon en Wiracocha.

Dezelfde bloem wordt tegenwoordig gebruikt om een kroon voor de meester van de aardbevingen te weven. De karmozijnrode bloem, waarvan de kroonbalderen door de gelovigen over het gerespecteerde schilderij worden verspreid, symboliseert het bloed van Christus. Het schilderij dat tegenwoordig gebruikt wordt, werd gedoneerd door koning Charles V en ondanks de jarenlange blootstelling aan de rook van de kaarsen en wierook, durft niemand het zwartgeblakende schilderij te rstaureren, dat Christus een somber en donker aanzicht heeft gegeven.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274