Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Festivals en Vakanties in Peru

In Peru worden er jaarlijks ongeveer 3000 traditionele feesten gevierd. De meerderheid van deze feesten is geörganiseerd om de dag van een Santo Patron (een heilige) te vieren. Deze heiligen maakten in eerst instantie deel uit van de Christelijke kalender in de koloniale tijd, maar zij zijn altijd gemixed met de magische religie van de volkeren uit de Andes. Een goed voorbeeld van deze ´culturele vergroeiing´ is het festival van Corpus Christi in Cusco. Deze religieuze dag, van oorsprong geïntroduceerd door de Spanjaarden, werd geaccepteerd door de Peruaanse bevolking aangezien het voor hen weinig te maken had met het Katholicisme en des te meer met een oud Inca ritueel.

Vooral in de traditionele dorpjes, hoog in de bergen of de jungle, zijn er verschillende traditonele feesten die aan oude mythe en/of belangrijke landbouwkundige data gerelateerd zijn.

Inti Raymi
Inti Raymi
Een van de grootste en meest indrukwekkende feesten is de verering van de Zon, een belangrijke God in de Inca cultuur. Het grootste deel van deze verering vindt plaats bij de ruines van Sacsahuaman, een prachtige natuurlijke omgeving ongeveer 2 km van Cusco vandaan, waar met een grote ceremonie een dankbetuiging aan de Zon wordt geuit.
Corpus Christi
Corpus Christi
Vier uur van Cusco, in de stad Paucartambo, worden er allerlei festivals gehouden ter ere van de Virgen del Carmen, onder de lokale bekend als Mamacha Carmen, beschermheilige van de Mesties bevolking. De bijeenkomst, waarmee dit festival begint, wordt op het centrale plein gehouden, waar muziekensembles hun instrumenten bespelen en waar prachtige geklede koren in Quecha zingen.
De maagd van Carmen of Mamacha Carmen
The Virgin of Carmen or Mamacha Carmen
Het feest van Corpus Christi wordt in heel Peru gevierd, maar het festival is het meest indrukwekkend in Cusco. Vijftien heiligen en maagden, geörganiseerd in verschillende processies, arriveren vanuit verschillende plaatsen bij de katherdraal in Cusco waar zij het lichaam van Christus ´groeten´.
De maagd van Candelaria of Mamacha Candelaria
The Virgin of Candelaria or Mamacha Candelaria
Gedurende 18 dagen verandert het hooggelegen Puno, gelegen aan de oever van Lake Titicaca op een hoogte van 3,870 m boven zeeniveau, in een volkshoofstad. Meer dan 200 groepen muzikanten en dansers komen samen om de Mamacha Candelaria te vieren.
Alle Heiligen dag
All Saints Day
Op deze dagen, die gewijd zijn aan de herinnering aan de doden, wonen Peruanen de mis bij en vervolgen dan hun weg in kleine gemeenschappen naar de begraafplaats toe. Ze brengen bloemen met zich mee en in de hoger gelegen gebieden eten om symbolisch te delen met de doden.
De meester van de aardbevingen
The Lord of the Earthquakes
Sinds 1650, toen de gelovigen beweerden dan een olieverfschilderij van Christus aan het kruis een verwoestende aardbeving, die Cusco deed schudden, weerstond, eren de lokalen het schilderij van Taitacha Temblores, de meester van de aardbevingen. Het feest vindt plaats op Paasmaandag tegen de achtergrond van de Paasweek in Cusco.
Carnaval
Carnivals in Peru
Het carnaval op de Peruaanse hoogvlaktes is een vrolijke en blije gebeurtenis dat zich in Februari afspeelt. Een typische ritueel is dat van yunza (umisha in de jungle en cortamonte aan de kust). Ergens is een grote boom gepland die wordt behangen met cadeautjes.
De meester van de wonderen
The Lord of the Miracles
Deze processie, die het grootste aantal gelovige bezoekers in Zuid-Amerika kent, vindt haar oorsprong in koloniale tijden. Het begon allemaal toen een slaaf uit Angola, het beeld van een zwarte Christus op de muren van een klein hutje tekende op de plantatie van Pachacamilla, vlakbij Lima.
Kerst in Peru
Christmas in Peru
De Peruanen waren meteen bekend met Kerstmis dankzij het plattelandse karakter van het verhaal, waar het kindje Jezus geboren werd in een kribbe. De Andische kerstviering begon haar eigen karakteristieken te vormen en het is waarschijnlijk het belangrijkst feest van het jaar.
Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274