Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Corpus Christi (Festival in Peru)

Corpus Christi (festival in Peru)

Het feest van Corpus Christi wordt in heel Peru gevierd, maar het festival is het meest indrukwekkend in Cusco. Vijftien heiligen en maagden, geörganiseerd in verschillende processies, arriveren vanuit verschillende plaatsen bij de katherdraal in Cusco waar zij het lichaam van Christus ´groeten´. Dit festival vindt plaats zestig dagen na Paaszondag. Gedurende de dag hoor je het geluid van de María Angola, de grootste kerkklok van Peru, gebouwd tijdens de 16e eeuw door Diego Arias de la Cerda. De nacht voor deze grote dag worden er twaalf typische gerechten voorbereid en gegeten (waaronder cuy chiriuchu, cavia), daarnaast wordt er bier (het lokale bier) en brood geserveerd.

Op de grote dag zelf begint de processie rond 11.00 uur. De plaza de Armas zal vostaan met mensen die gekomen zijn om de heiligen te zien. Na de processie gaan de heiligen terug naar de kathedraal en komen de vertegenwoordigers van alle lokale gemeenschappen samen om over de lokale problemen te discussiëren.

Na zeven dagen (el octavo) voeren de heiligen de processie opnieuw uit voordat ze weer teruggaan naar de plaatsen waar ze de rest van het jaar zullen verblijven. Corpus Christi is een erg kleurrijke en tradtionele ceremonie. Voor buitenlandse bezoekers een perfecte mogelijkheid om de tradtionele Peruaanse cultuur van dichtbij mee te maken.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274