Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Nieuws, TV, Tijdschriften

Lima, PeruNieuws, TV, Tijdschriften

Zoals in alle landen op de wereld speelt communicatie ook een belangrijke rol in Peru, voor zowel de cultuur als de politiek.

Naast de serieuze en op feiten gebaseerde communicatie, zijn er de afgelopen jaren nieuwe vormen van media ontstaan. Een voorbeeld hiervan is het ´makkelijk te lezen´: van twijfelachtige kwaliteit en betrouwbaarheid maar ook de goedkoopste en meest toegankelijke vorm van media voor de lagere klassen.

De oudste krant, ´El Comercio´ bestaat sinds de 19e eeuw en wordt nog steeds verkocht. Andere populaire kranten zijn: ´La República´, ´Expreso´, ´El Correo´, ´El Peruano´, ´La Nacíon´, ´Liberación´,... Andere weekelijkse en tweeweekelijkse tijdschriften worden veel gelezen dankzij hun verscheidenheid en varieteit - zij verhalen over politiek, economie, toerisme, scholing en mode. Voorbeelden hiervan zijn: ´Caretas´, ´Gente´, ´Actualidad Económica´, ´Agronoticias´, ´Moneda´, ´Somos´,…

Ook de televisie is erg divers. Er zijn een aantal vrije kanalen die het meest bekeken worden door de mensen - een van deze is RTP, Channel 7, geautoriseerd door de overheid. Het ministerie van onderwijs heeft een systeem ontwikkeld voor de evaluatie en controle over televisieprogrammering. Dit systeem heeft veel verandering gebracht en zelfs voor de opheffing van enkele programma´s gezorgd.

´Radio staat het dichtstbij de mens´ is het motto dat alle Peruaanse radiostations in hun programma´s herhalen. In Peru wordt er veel naar de radio geluisterd - thuis, op het werk of in de bus. De populairste radiostations hebben een gevarieerd programma: nieuws, kunst, roddels, muziek en interviews. Er zijn twee radiostations die vechten om de topspot op nationaal niveau: RPP (Radio Programas del Perú) en CPN (Cadena Peruana de Noticias).

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274