Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Peru - Religie

Peru - ReligieReligie in Peru

De religie in Peru is een nalatenschap van de Spaanse verovering. Hierdoor is het Katholicisme sterk aanwezig (meer dan 75% van de bevolking). Sinds de 16e eeuw zijn naast het Katholicisme ook de uitgangspunten van de oorspronkelijke religie, gebaseerd op de verering van de Zon, de Pachamama (moederaarde) en andere elementen in de natuur aanwezig. Zij die religie en levensbeschouwing studeren, zijn het nog steeds niet eens over hoe zij twee zeer verschillende godsdiensten moeten behandelen in een proces van vergroeiing of evenwijdige geloofsovertuigingen.

Daarnaast zijn er recent vele diverse kerken verschenen en zien we dat de Peruaanse bevolking nog erg gelovig is. Het percentage atheisten en vermelde agnostica is erg klein.

Peru heeft bijvoorbeeld dankzij het werk van de Noord-Amerikaanse en Europese missionarissen ook Protestantse kerken. Er zijn Jehovahgetuigen, Mormonen, Adventisten, Boeddhisten, Moslims, Hindoes en Hare Krisna aanhangers. Religies zijn ook opgekomen uit huidigen tijden, zoals de groep Israelitas del Nuevo Pacto (Israeliers van het nieuwe pact- die altijd meedoen met de politieke verkiezingen), de Movimiento de la Nueva Era (de beweging van het nieuwe tijdperk- kenmerkend voor een gefuseerde religie, filosofie en traditionele gewoonten) en andere groepen die hebben gereageerd op de behoeften van de bevolking om te volbrengen wat de laatste eeuw niet volbracht is. Religieuze activiteiten in Peru zijn belangrijk en voor velen is Cusco een van de ´centra van energie´ op de wereld.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274