Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

Latijns-Amerikaanse film in het Spaans

Latin American Cinema

De allerbekendste van de Zuid-Amerikaanse films is de Mexicaanse film, die bekend werd in 1940, vooral door de filmmaker Emilio Fernández, "El Indio". Deze periode werd ook wel "de Gouden Eeuw" van de Mexicaanse film genoemd, met acteurs als Maria Felix, Jorge Negrete, Carmen Sevilla, Pedro Armendaris en Mario Moreno "Cantinflas".

Ook Argentinië kende succes, en Brazilië lliet van zich horen met de directeur Glauber Rocha en Nelson Pereira dos Santos, die ook sociale problemen laat zien in zijn films.

De bioscoop in Cuba werd volledig bepaald door de Revolutie. Tomas Gutierrez Alea (aardbei en chocolade, 1993) en Humberto Solas, zijn de bekendste filmmakers. In Chili is Miguel Litín de bekendste.

In Peru is er in principe één filmmaker die internationale naam verworven heeft: Francisco Lombardi. Lombardi produceert films sinds 1977. De historische films waren gebaseerd op feiten, een paar andere waren gebaseerd op romans, zoals bijvoorbeeld "No se lo digas a nadie" (1998), een goede film over een homoseksuele jongen die zijn seksualiteit ontdekt in een hypocritische, hogere middenklasse Limeñan sfeer. (Gebaseerd op de roman van de Peruviaanse schrijver Jaime Bayli).

Meest Bekeken Films
Films Per Land
Hispano-Amerikaanse Actrices & Acteurs
Zoek Overig Films of Films

Zoek films of Films op alfabetische volgorde

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274