Type the Verification Code below
Amauta Capcha
Refresh code
Spanish Classes Online

Study Spanish with a Private Tutor Online

More Info

 

AMAUTA Vrijwilligerswerk- en stageprogramma

Vrijwilligerswerk en Stage Programma

Het vrijwilligerswerkprogramma van AMAUTA biedt de unieke mogelijkheid om in Peru of Argentinië te wonen en te werken. Zo leer je een land pas echt kennen, en zo oefen je je Spaans pas echt! Een bijzondere tijd die zeker op je CV niet zal misstaan! Door het vrijwilligerswerkprogramma van AMAUTA lever je bovendien een bijdrage aan de lokale samenleving en draag je een steentje bij aan de ontwikkeling van het land.

AMAUTA werkt samen met verschillende (lokale) goede doelen en projecten, en elke vrijwilliger kan zowel voor het vakgebied als de gewenste locatie kiezen van zijn of haar project. Mogelijke aandachtsgebieden zijn onder andere maatschappelijk werk, onderwijs, de medische sector, toerisme en cultureel werk. Projectlocaties zijn onder andere weeshuizen, scholen, ziekenhuizen, verpleeghuizen, en projecten voor straatkinderen. Terwijl de meeste projecten lopen in de grotere steden, zijn er ook projecten op het platteland beschikbaar.

Voor elke vrijwilliger die wij plaatsen bij een project, helpt AMAUTA ook met financiële steun door middel van de aankoop van verschillende items, zoals medisch voorzieningen, voedsel, verbeteringen in de infrastructuur, of educatief materiaal. Alle vrijwilligerswerkprogramma’s bestaan uit vier weken Spaanse les, gevolgd door het vrijwilligerswerk. Elk programma vraagt een verschillende betrokkenheid qua tijdsbestek, en over het algemeen zijn speciale vaardigheden niet vereist. We vragen alleen dat elke vrijwilliger gemotiveerd is om de mensen die bij deze projecten werken te ondersteunen en helpen.

Ook het stage programma biedt de mogelijkheid om waardevolle werkervaring op te doen in een verscheidenheid aan vakgebieden. Dit programma is speciaal ontworpen voor studenten en pas afgestudeerden die op zoek zijn naar een uitdagende werkervaring in het buitenland.

Download de lijst met Vrijwilligersprojecten hier

BUENOS AIRES
DOWNLOAD

Vrijwilligerswerkprogramma’s

Standaard vrijwilligerswerkprogramma
Volunteer Standard Program
Het Standaard vrijwilligerswerkprogramma bestaat uit zowel Spaanse les en vrijwilligerswerk. Er wordt een minimum van 8 weken inzet gevraagd, wat bestaat uit 4 weken Spaanse les gevolgd door 4 weken vrijwilligerswerk. Vrijwilligersactiviteiten en locaties kunnen variëren, maar de vrijwilliger krijgt altijd de kans om een plekje van zijn of haar keuze te kiezen.

 

Vrijwilligerswerk Plus Programma

Vrijwilligerswerk Plus Programma
Internships
Het Vrijwilligerswerk Plus Programma is bedoeld voor vrijwilligers met specifieke vaardigheden en vereist een minimale inzet van 16 weken. Net als bij het Standaard vrijwilligerswerkprogramma, combineert het Vrijwilligerswerk Plus Programma Spaanse cursussen met vrijwilligerswerk. De eerste 4 weken zullen bestaan uit Spaanse groepslessen, gevolgd door 12 weken vrijwilligerswerk in een project naar jouw keuze. De langere inzet van het Vrijwilligerswerk Plus Programma zorgt onder ander voor een meer substantiële steun aan de organisaties en de mensen waarmee je samen werkt.

 

Support door AMAUTA

Vrijwilligerswerk Plus ProgrammaAMAUTA biedt professionele en constante ondersteuning aan om een succesvolle deelname aan onze vrijwilligers programma's in Zuid-Amerika te garanderen.

Werken en leven in een ander land kan op bepaalde momenten een hele uitdaging zijn. Daarom is het uiterst belangrijk om de steun van een organisatie met jarenlange ervaring te kunnen rekenen. Naast het organiseren van vrijwilligerswerk, kan AMAUTA je ook helpen met je Spaanse lessen, accommodatie, culturele activiteiten en excursies. Wij zorgen ervoor dat je vooral ook in staat bent om te ontspannen en genieten van jouw tijd in Zuid-Amerika.

Voordat je begint bij jouw project, ontvang je een informatiepakket met inleidende informatie over het vrijwilligerswerk. AMAUTA organiseert ook een introductie workshop over cross-culturele ervaringen en over de verschillen in de sociale hiërarchie van de Zuid-Amerikaanse samenleving.

Voordat u begint met vrijwilligerswerk, heb je de mogelijkheid om de doelstellingen en gewenste resultaten voor jouw werk als vrijwilliger periode te bespreken met onze tweetalige vrijwilligerscoördinator. Er zijn ook wekelijkse vrijwilliger vergaderingen, die vrijwilligers in staat te stellen hun ervaringen te delen en eventuele problemen te bespreken.

Procedure

Voor het boeken van het vrijwilligersprogramma, vragen we je een eerste, tweede en derde keus van projecten op te sturen samen met je CV en een korte motivatiebrief in het Spaans of Engels. We zullen je proberen te plaatsen in een van de projecten van je voorkeur, waarbij we rekening houden met je doelstellingen, je niveau Spaans, je werkervaringen, de periode dat je beschikbaar bent en natuurlijk ook met de wensen van het project. Wanneer de organisatie akkoord gaat met je plaatsing, sturen we je een bevestiging van je vrijwilligerswerk toe (bewijs van acceptatie). De eindbeslissing over de plaatsing van een student in een bepaald project ligt overigens altijd bij de organisaties zelf.

Bij het vrijwilligerspakket zit ingebegrepen:

  • Spaanse cursus inclusief accommodatie bij een gastgezin of in het studentenhuis
  • Accommodatie in het AMAUTA studentenhuis tijdens het vrijwilligerswerk
  • De organisatie en bemiddeling rondom het vrijwilligerswerk
  • Informatiepakket bij aankomst
  • Deelname aan de AMAUTA studenten activiteiten (lezingen, salsa les, traditionele dans en cocktail workshop, etc.)
  • Gratis Internet (WIFI)
  • Informatiebijeenkomt voor vrijwilligers inclusief basisinformatie over de lokale samenleving en het vrijwilligerswerk en project in kwestie
  • Een persoonlijke ontmoeting met de vrijwilligers coördinator van AMAUTA
  • Een gratis Spaanse les tijdens de weken dat je bezig bent met vrijwilligerswerk
  • Certificaat.

Donatie

AMAUTA DonatieAMAUTA Donatie

Terwijl deelname aan het AMAUTA vrijwilligers programma gratis is (de studenten betalen alleen voor lesgeld voor de Spaanse cursus en voor hun accomodatie), is er een vrijwilligersvergoeding inbegrepen in alle vrijwilligerswerk pakketen die gebruikt wordt om het project te ondersteunen. Afhankelijk van de wensen van het project wordt er voedsel of materialen zoals verf, toiletpapier, een nieuw raam of lesmaterialen gekocht.

Vind je het leuk wat je ziet?

AMAUTA Spanish School
San Agustin 249
Cusco
Telefoon. +51 84 242998
Noodgevallen:
+(51) 992 561831
+(51) 953 271193 or 97
Whatsapp: 316 82193274

add chat to your website